Eten & Drinken

Op jacht naar het meest mannelijke eten

Redactie MannenNieuws47 views
mannelijk eten

De culinaire trends anno 2017 zijn behoorlijk gecompliceerd. Ze bevatten fusiemaaltijden en ultragezonde voedselkeuzes. Het doel lijkt om rare dingen als quinoa aantrekkelijk te maken.

Voor de moderne man die voldoende energie binnen wil krijgen is het helder dat je niet kan overleven op een handjevol gojibessen. Wat is tegenwoordig nog wel echt mannelijk eten en waar kunnen we het vinden?

Weinig mannen zullen bezwaar maken tegen de stelling dat de basis van een robuuste maaltijd wordt gevormd door vlees. Kijk maar eens rond in The Roast Room te Amsterdam en dan zie je dat een simpel, sappig lapje vlees nooit uit de mode zal raken.

Misschien bestel je een halve kip met tomatensaus of een Ierse rib-eye steak. Wat het ook is, al tijdens de voorbereiding zal het water je uit de mond lopen, want je kan zien hoe de slager je vleeshomp klaarmaakt. De slagerij bevindt zich namelijk midden in het restaurant!

Onder vleesliefhebbers is het een levendige discussie: waar in Nederland kan je de beste burgers krijgen? Plekken als Burger Club in Rotterdam hebben vele fans verworven, terwijl Meneer Smakers in Utrecht vleesliefhebbers ook een excuus geeft om te doen alsof vegetarianisme niet bestaat. De bezorgdienst voor eten  Deliveroo heeft onlangs verklaard dat Lombardo’s in Amsterdam burgers maakt die uit de hemel lijken te komen. Probeer die dus ook eens uit!

Soms is de trek zo groot dat een bescheiden burger hem niet kan stillen. Heb je last van zo’n mannelijke eetlust? Dan kan je terecht in het restaurant Sumo te Amsterdam. Die maakt zijn naam waar met zijn all-you-can-eat buffet, dat zelfs de meest extreme eetlust kan temmen.

Maar het gaat in een mannenmaaltijd niet alleen maar om de hoeveelheid koolhydraten. Een ander belangrijk onderdeel is pittig eten. Wil je je smaakpapillen testen? Ga dan op 10 september naar Eindhoven, want dan vindt daar het Dutch Chili Fest plaats. Als je het durft kan je deelnemen aan de wedstrijd De Heetste Burger van Nederland.

Een echte kerel gaat natuurlijk de natuur in om zelf zijn eten te vangen. Misschien is Vlaggetjesdag in Scheveningen dan niet helemaal het juiste moment, want het is niet de bedoeling om zelf de zee in te duiken om haring te vangen. Maar het geeft wel aan hoe enorm handig het is dat we tegenwoordig kunnen profiteren van bezorgdiensten!

Leave a Response