Klussen

De ultieme verhuischecklist voor studenten: zie niets over het hoofd

David1 comment1987 views

Als uitwonende student ontkom je er niet aan dat je relatief vaak moet verhuizen. Met een beetje geluk heb je voor meerdere jaren de perfecte kamer in een gezellig huis, maar nog net wat vaker verhuis je misschien wel jaarlijks.

Irritant, want een lange dag slepen, tillen, spullen uit elkaar halen en weer in elkaar zetten en verven hakt er meestal wel in, ook voor ouders die vaak meegesleept worden om te helpen. Aan het verhuizen zelf kun je niet veel veranderen om het ineens leuk te maken, maar je kunt het wel makkelijker en efficiënter laten verlopen.

Om je te helpen om de verhuisdag zo soepel mogelijk te laten verlopen heeft Mannennieuws.nl de ultieme verhuischecklist voor studenten opgesteld.

1. First things first

In de drukte van het verhuizen naar een nieuwe plek worden de administratieve zaken nog wel eens over het hoofd gezien. Gevaarlijk, want dat zijn wel belangrijke zaken. Het meest belangrijk is om je bij de gemeente in te schrijven op je nieuwe adres. In de meeste gevallen word je automatisch uitgeschreven op je oude adres, ook wanneer je vanuit een andere gemeente komt.

Verander je adres ook bij bijvoorbeeld bedrijven waar je een abonnement hebt, je werk en je bank. Bij verzekeraars worden gegevens vaak automatisch veranderd, maar ook hier is het goed om dit nog even te checken.

2. Hoe krijg je het beneden?

Als student is de kans groot dat je in een oude stad als Utrecht, Amsterdam of Leiden woont en dus je spullen door nauwe trapgaten moet slepen. Dat is niet alleen lastig, maar soms ook gevaarlijk of ronduit onmogelijk. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je bij de aankoop je spullen in je kamer in elkaar hebt gezet maar ze nu niet meer uit elkaar kunt halen voor de verhuizing.

Vaak biedt een verhuislift hier uitkomt. Met een verhuislift kun je via het raam eenvoudig je spullen naar beneden laten komen, zonder zweet en zonder gevaar. Je kunt een verhuislift huren en er dan de hele middag gebruik van maken. Meestal huur je hier ook gelijk een expert bij die de lift kan bedienen, zodat je geen risico loopt dat er iets misgaat.

3. Vervoer

Zelfs als je bijvoorbeeld niet zoveel meubilair hoeft mee te nemen, is het openbaar vervoer een no-go. Ook voor mensen met weinig spullen blijkt al snel dat er in een kamer toch meer spullen zijn opgehoopt dan verwacht.

Dat wil je niet in een trein of bus meeslepen, dus probeer bij student verhuizingen altijd een flinke auto te regelen en het liefst een busje, zodat je alles mee kunt krijgen.

4. Genoeg verhuisdozen en zakken

Als er iets is dat wij zelf hebben geleerd als student, is het wel dat je nooit te veel verhuisdozen en zakken hebt. Zoals eerder gezegd, verkijk je je bijna altijd op de hoeveelheid spullen die je hebt. Koop daarom liever een paar verhuisdozen te veel dan te weinig, want met te weinig loop je flinke vertraging op.

Grote zakken, bijvoorbeeld van de IKEA of simpelweg vuilniszakken, zijn ideaal voor losse spullen en kleding.

5. Van ten voren inrichting uitdenken

Planning is een belangrijk onderdeel van het verhuizen. Bedenk van ten voren goed hoe je de nieuwe kamer gaat inrichten en vul de kamer ook in de volgorde van deze inrichting. Komt je bed bijvoorbeeld achterin de kamer, haal deze dan eerst naar binnen en zet hem vast in elkaar.

Voorkom dat je de kamer direct volstopt met je spullen, want dit gaat je in de weg zitten bij het inrichten en uitpakken.

6. Aan de sleutels gedacht?

Idealiter wissel je op de dag van verhuizen ook direct de sleutels. Kan dit niet, zorg dan dat je in elk geval de sleutels van je nieuwe huis hebt, zodat je niet afhankelijk bent van iemand die thuis moet zijn maar het bijvoorbeeld even was vergeten. Het is het handigst als je de sleutels van je oude kamer direct kunt afgeven, zodat je niet terug hoeft te komen hiervoor, maar de ervaring leert dat dit niet altijd mogelijk is.

Zelf nog verhuistips voor studenten? Deel ze met ons!

1 Comment

Leave a Response