Films & Series

10 Beroemdheden die een cameo hadden in een grote film of serie

David1280 views

We genieten massaal van series als Game of Thrones, House of Cards en Narcos. Ook de filmindustrie met hits als Star Wars brengt ieder jaar mensen in vervoering, maar niet alleen wij genieten hiervan. Ook grote beroemdheden hebben zo nu en dan een bingeavond waar ze zo een heel seizoen van een serie afkijken.

Het verschil tussen hen en de gemiddelde Nederlander: zij krijgen het soms voor elkaar om een keer mee te kijken achter de schermen of zelfs een rolletje te krijgen. Soms als onopvallende figurant, maar soms ook op de voorgrond.

Mannennieuws.nl zet tien beroemdheden op een rijtje die een keer een kleine cameo hadden in een grote film of serie. Wist jij dat deze bekende persoon in jouw favoriete serie of film figureerde?

1. Ed Sheeran – Game of Thrones

Het gastrolletje dat voor veel mensen het meest vers in het geheugen zal liggen: Ed Sheeran in Game of Thrones. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de hitserie speelde Ed Sheeran een soldaat van de Lannisters. Bij een kampvuurtje zong hij een riedeltje en praatte hij met zijn collega’s even met Arya Stark, zonder te weten wat zij van plan was.

Zijn cameo was geen onverdeeld succes, want veel mensen vonden het maar gek om zo’n herkenbaar gezicht zo prominent in een serie te zien die toch echt in een hele andere wereld speelt.

2. Chris Martin – Shaun of Dead

Christ Martin kennen we als de frontman van hitmachine Coldplay, maar we kennen hem ook als zombie in de horrorkomedie Shaun of Dead. Hij valt nauwelijks op, maar de opvallende kijker zal hem in de achtergrond herkend hebben. Overigens dateert deze cameo uit 2004, voordat Martin met Coldplay de absolute top had bereikt.

3. Ron Jeremy – Ghostbusters

Ron Jeremy is waarschijnlijk de meest bekende mannelijke pornoacteur. Niet omdat hij er nou zo geweldig uitziet, maar omdat, tja, het goed gaat met hem onder de gordel. Jeremy verschijnt wel vaker in mainstream films en series, maar de eerste keer dat dit het geval was, was in Ghostbusters uit 1984. In een korte scène waar voorbijgangers achter een politieafscheiding staan te kijken, zie je Jeremy ook vol verbazing kijken naar wat er gebeurt.

Jeremy verscheen overigens ook (iets prominenter) in de muziekvideo van Armin van Buurens This is what it feels like.

4. Carl XVI Gustaf – Mika

Carl wie? Carl XVI Gustaf is de huidige koning van Zweden. Hij verscheen met een cameo in het kinderprogramma Mika. Dat gebeurde overigens in de jaren ’80 al. Er wordt veel gezegd over onze koning Willie die zo tof is omdat hij een keer dabt of relatief ‘normaal’ is, maar de Zweden waren er dus net iets eerder bij.

5. Diverse – The Simpsons

The Simpsons is zonder twijfel één van de meest populaire tekenfilms ooit en is ook anno 2017 nog mateloos populair onder de trouwe fanschare. The Simpsons maakt al jaren naam als een serie die regelmatig bekende sterren gebruikt voor het inspreken van een stem. Soms de stem van een karakter, maar soms ook voor de tekenfilm versie van henzelf of een karakter afkomstig uit een andere serie of film.

Onder meer Michael Jackson, Neil Patrick Harris, Tom Hanks en Green Day mochten plaatsnemen achter de microfoon.

6. Elon Musk – Iron Man 2 en Big Bang Theory

Elon Musk, CEO van een handvol megabedrijven, wordt ook wel eens de echte Iron Man genoemd. Dat was de makers van de Iron Man-films niet ontgaan. Zij vonden het wel een goede grap om in Iron Man 2 een ontmoeting te organiseren tussen Iron Man en Musk. Robert Downing Jr ontmoette als Iron Man kort Elon Musk bij een etentje.

Daar bleef het niet bij want Elon Musk verscheen eerder ook al in de Big Bang Theory, waar hij Howard Wolowitz ontmoet in de keuken van een restaurant als afwasser. Overigens speelde Musk in beide verschijningen zichzelf. Misschien maar goed ook, want hij mag dan wel een topzakenman zijn, acteren is niet zijn sterkste punt.

7. Carice van Houten – Robotchicken en The Simpsons

We noemden the Simpsons al eerder als een bron van cameo’s, maar voor Carice van Houten maken we een speciale vermelding. In de aflevering Let’s Go Fly a Coot speelt ze het meisje Annika van Houten, die vanuit Nederland naar Amerika is gekomen. Bart Simpson ziet haar wel zitten en gaat achter haar aan, maar Annika wil er niet heel veel van weten. Het leuke is dat Annika continu de Amerikaanse cultuur vanuit een Nederlands oogpunt belachelijk maakt en op een gegeven moment in het Nederlands begint te schelden.

In Robotchicken spreekt Carice van Houten de stem in van Melisandre, die voor het moment even is overgeheveld van Game of Thrones naar de animatieserie.

8. Stephen Hawking – Star Trek

De opvallende natuurkundige Stephen Hawking zit natuurlijk al tientallen jaren in een rolstoel, maar heeft al vaker laten zien zijn gevoel voor humor niet te hebben verloren. In een aflevering van Star Trek speelt hij een potje poker met de grootste natuurkundige van de laatste honderden jaren: hijzelf, Isaac Newton, Albert Einstein en Data. Een vermakelijk moment en ook bijzonder, want Star Trek gebruikte verder nooit beroemdheden in dergelijke figurantenrollen.

9. Michael Jackson – Men in Black 2

Michael Jackson was een enorme fan van de eerste Man in Black en vroeg zelf of hij in de eventuele tweede film mocht verschijnen. Gezien hij op dat moment de grootste ster ter wereld was, vormde dat verzoek geen enkel probleem voor de makers.

Jackson toonde direct een flinke dosis zelfspot te hebben, want hij speelde in de film een alien. Voor die rol was geen enkele make-up nodig. Zijn eigen bijzondere verbouwde gezicht was geloofwaardig genoeg.

10. Will Champion en George W. Bush – Game of Thrones

Nog een Coldplaylid, dit keer de drummer Will Champion. Champion verscheen kort in Game of Thrones. Zijn rol? De drummer van een bandje in een bandje dat speelde in een herberg. Wat anders?

Een iets minder opvallende en iets meer controversiële cameo was die van George W. Bush in Game of Thrones. De makers van de serie lieten subtiel zien geen fan te zijn van de voormalig president van de Verenigde Staten. In een kort shot is zijn afgehakte hoofd met pruik te zien op een houten staak. HBO bood later excuses aan voor het gebruik van zijn gezicht.

 

Hoofdfoto en George W. Bush: Game of Thrones/HBO

Leave a Response