Films & Series

10 Films om naar uit te kijken in 2017

David1354 views

Het jaar 2016 was een behoorlijk goed jaar voor de filmliefhebber. De terugkeer van Harry Poter met Fantastic Beasts, een nieuwe Star Wars-film met Rogue One, maar ook meer diepgaande films als MoonlightLa La Land en Elle van onze eigen Paul Verhoeven.

Een goed jaar, maar hoe gaat 2017 worden? Zo op het eerste oog, gaat het waarschijnlijk wel goed zitten dit jaar. Met wederom een nieuwe Star Wars-film en ook een nieuwe Pirates of the Caribbean is de line-up voor 2017 erg hoopgevend. Deze tien films zijn volgens ons het meest veelbelovend in 2017.

1. Star Wars: The Last Jedi

Sinds de overname van Lucasfilm door Disney zijn er inmiddels twee Star Wars-films uitgekomen met The Force Awakens in 2015 en Rogue One in 2016. Beide scoorden ontzettend goed en brachten zelfs met afstand het meeste geld op van alle films in dat jaar.

Een klein kritiekpunt bij Rogue One was de afwezigheid van jedi’s, de helden van het universum. Het moet raar lopen wil er geen jedi een hoofdrol spelen in een film die The Last Jedi heet. In combinatie met het puike werk dat werd afgeleverd bij de vorige twee films is er weinig reden om aan te nemen dat ook The Last Jedi geen topper wordt.

2. Kingsman: The Golden Circle

In 2015 kwam Kingsman: Secret Service uit, een bijzondere actie-/komediefilm die het bijzonder goed deed. Hoewel de film aan de ene kant niet bijzonder diepgaand was, deed hij het wel erg goed in de bioscopen. Na een jaar afwezigheid komt eind 2017 het vervolg uit: Kingsman: The Golden Circle.

Met een cast die onder meer bestaat uit Halle Barry en Channing Tatum heeft de film in elk geval een paar grote namen gestrikt die doorgaans garant staan voor goed acteerwerk. In het geval van Channing Tatum is de kans op goede komedie natuurlijk ook groot.

3. Jumanji

Wie heeft er in zijn jeugd niet Jumanji gekeken? Het bordspelletje dat onschuldig leek maar ineens tot leven komt en chaos aanricht. Ik weet nog goed dat ik nachtmerries had over het kloppende geluid dat het bordspel maakte om gevonden te worden. Na 22 jaar komt dan eindelijk de remake uit, want laten we eerlijk zijn: de 1995-versie is vandaag de dag niet echt eng meer.

Helaas zonder Robin Williams, maar wel met The Rock. Hij staat misschien niet te boek als topacteur, maar voor een film als deze zou het nog wel eens goed kunnen uitpakken. Alleen al uit nostalgisch gevoel is Jumanji zeker het kijken waard.

4. Saw: Legacy

Toegegeven, de Saw-films waren nooit van een bijzonder hoog niveau, maar wel altijd vermakelijk en bizar om te kijken. Hoewel Saw: Legacy alweer de achtste film uit de serie is, moeten we tot 2010 teruggaan voor de laatste Saw film. De kans is dan ook groot dat de film behoorlijk populair wordt na zo’n lange tijd van afwezigheid.

Het zal geen topper worden en de Oscars hoeven de makers ook niet aan te denken, maar dat zal het doel dan ook niet zijn. Saw: Legacy wordt wat ons betreft een prima film om met een groep vrienden te bezoeken op een saaie zondagavond. We zijn benieuwd wat voor bizarre, gore ‘spelletjes’ Jicksaw nu weer heeft bedacht voor zijn slachtoffers.

5. Transformers: The Last Knight

Transformers: The Last Knight vormt de vijfde film binnen de Transformers-serie en is de eerste film sinds Age of Extinction in 2014. Hoewel de Transformers-films altijd een bron van discussie vormen, waar met name de verhaallijn en algehele kwaliteit vaak een punt van kritiek zijn, zijn het wel altijd commerciële successen.

Een Oscar zal een Transforms-film niet zo maar winnen, maar de films zijn eigenlijk altijd ontzettend vermakelijk. Het wordt afwachten hoe The Last Knight gaat zijn, met topacteur Mark Wahlberg in de hoofdrol, net als bij Age of Extinction. Op het gebied van special effects mogen we in elk geval weer enkele hoogstandjes verwachten.

6. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Lies

Na zes jaar is het zover: eindelijk krijgen we een nieuwe Pirates of the Caribbean-film op het witte doek. De eerste vier films waren elk een enorm succes en zijn inmiddels echte klassiekers aan het worden. De laatste film van de serie, On Stranger Tides, was op dat moment zelfs de duurste film ooit en is nog altijd één van de meest winstgevende films ooit.

Bij de nieuwe film, genaamd Dead Men Tell No Lies, volgen we opnieuw Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) die achtervolgd wordt door zijn oude vijand Captain Salazar. Omdat Salazar een geest is, heeft Sparrow maar één optie: de drietand van Poseidon vinden om hem voor goed te doden. Wij kunnen niet wachten om na zo veel jaren weer eens ‘ouderwets’ een Pirates of the Caribbean-film te zien.

7. The Fate of the Furious

The Fate of the Furious is de achtste film uit de extreem populaire Fast and Furious-serie en komt waarschijnlijk in de lente van 2017 uit in bioscopen. Hoewel de fans de schrik van de dood van Paul Walker nog nauwelijks te boven zijn gekomen, zien we alle andere bekende gezichten wel terug in Fate of the Furious.

Naast Vin Diesel, The Rock, Jason Statham en Michelle Rodriguez, zien we dit keer ook Oscar-winnares Charlize Theron terug in de film. In de film is de hele groep gestopt met racen, tot Dom wordt verleid door een mysterieuze vrouw. Zij brengt hem in het criminele circuit, wat het hele spektakel start.

8. Beauty and the Beast

Misschien niet een film die je op een site als Mannennieuws zou verwachten, maar we hebben het idee dat je voor deze Disney-film een uitzondering moet maken. Niet op de laatste plaats omdat de prachtige topactrice Emma Watson de hoofdrol speelt. Toen de trailer van de Beauty and the Beast uitkwam, was het al snel de meest populaire trailer ooit, hoewel Fate of the Furious die titel inmiddels heeft overgenomen.

Afgaand op het budget van de film en de enorme marketinginspanningen, zou deze film wel eens een klassieker kunnen worden voor vrijwel iedere doelgroep. Wij geven hem in elk geval graag het voordeel van de twijfel dit jaar.

9. Rings

Het is alweer 15 jaar geleden dat The Ring uitkwam, de horrorfilm waarin je doodgaat door een angstaanjagend meisje dat uit je televisie komt na het zien van een videotape. Sinds die tijd is The Ring een absolute klassieker onder de horrorfilms, wat toch vrij bijzonder is voor moderne horrors. De makers van The Ring wisten perfect angst te creëren, zonder dat het overdreven smerig werd in de film.

Na The Ring volgde drie jaar later The Ring 2, die het aanzienlijk minder goed deed en inmiddels in de vergetelheid terecht is gekomen. Het is de vraag of de makers zich weten te herpakken met Rings. De originele producenten zijn weg, dus het is een gok. Vanuit nostalgisch oogpunt en een positieve instelling kijken we toch reikhalzend uit naar Rings, want wie weet wordt ook dit een klassieker.

10. Dunkirk

Last but not least in dit lijstje: Dunkirk. Met Christopher Nolan als regisseur, die eveneens films als Inception en The Dark Knight regisseerde, weet je dat de film op zijn minst goed wordt en misschien wel ronduit episch. Dunkirk speelt zich af tijdens de slag om Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog en de eerste beelden doen denken aan klassiekers als Saving Private Ryan en de Band of Brothers-serie, dus wij zijn vol verwachting.

Naast regisseur Christopher Nolan, werken ook topacteurs Tom Hardy (Bane uit de Batman-serie) en Cillian Murphy (Robert Fischer in Inception) mee aan de film. Tel daarbij op dat Hans Zimmer (Lion King, Pirates of Caribbean, Inception, The Dark Knight en nog veel meerde muziek verzorgd en het kan eigenlijk nauwelijks misgaan. Leuke bijkomstigheid is dat de cameraregisseur (de rechterhand van de regisseur) de Nederlander Hoyte van Hoytema is, die eerder onder meer aan Interstellar werkte.

 

Leave a Response