Films & SeriesVrouwen

10 heerlijke filmbabes die je niet tegen je wilt hebben

David1400 views
Scarlett Johansson - Lucy - Filmbabes

De Engelse taal kent het gezegde: “looks can be deceiving”, wat enigszins vergelijkbaar is met het Nederlandse “schijn bedriegt”. Deze gezegdes sluiten volledig aan bij de vrouwen in dit artikel.

Ze zijn mooi, sexy en vrouwelijk, maar ook gehaaid, zelfverzekerd en soms zelfs dodelijk. Mannennieuws.nl kijkt in samenwerking met Videoland naar tien filmbabes in de rol van verleidelijke powervrouwen. Deze vrouwen wil je hoe dan ook aan jouw kant hebben!

  1. Jennifer Lawrence – Hunger Games-trilogy

In een rijtje met vrouwen die voor zichzelf kunnen opkomen, mag Jennifer Lawrence als hoofdrolspeelster in de Hunger Games-trilogy natuurlijk niet ontbreken. In de trilogy speelt ze Katniss Everdeen, een tiener die in een post-apocalyptisch Amerika tot de dood moet vechten met 23 andere kinderen.

Hoewel Katniss niet bepaald als favoriet in de arena terecht komt, laat ze al gauw zien waartoe ze in staat is. Met een pijl en boog-precisie van Robin Hood en intelligentie van James Bond, weet ze langzaam maar zeker de macht te grijpen. Lawrence laat in drie films een bijzondere metamorfose zien van een onzeker tienermeisje tot een oorlogsheld.

    Filmbabe Jennifer Lawrence Hunger Games      

  1. Keira Knightley – The Imitation Game

The Imitation Game vertelt het waargebeurde verhaal van Alan Turing, een Britse wetenschapper die met baanbrekende technologie de belangrijkste codetaal van Nazi-Duitsland weet te ontcijferen. Turing wordt wereldwijd gezien als de vader van de moderne computer en kunstmatige intelligentie.

Zijn rechterhand hierbij was Joan Clarke, een jonge vrouw die hard tegen de gevestigde orde inging. In The Imitation Game wordt Joan Clarke geportretteerd door de prachtige Keira Knightley. Clarke mag van haar ouders niet werken met de mannen en moet zich noodgedwongen voordoen als één van de vele vrouwen, die veel simpeler werk doen. Ondertussen biedt ze Turing echter cruciale hulp en is ze medeverantwoordelijk voor de doorbraak van het kraken van de nazicode.

Hoewel Benedict Cumberbatch als Alan Turing de hoofdrol speelt, steelt Keira Knightley keer op keer de show wanneer zij in de scène zit. Mooi, stijlvol, slim en gedreven: wat wil je nog meer?

Filmbabe Keira Knightley - The Imitation Game

  1. Margot Robbie – Wolf of Wall Street

Misschien ken je ze wel: vrouwen die zo mooi zijn en zoveel zelfvertrouwen hebben, dat je er ongemakkelijk van wordt. Margot Robbie is zo’n vrouw. Van top tot teen is er geen minpunt te ontdekken en haar licht hese stem maakt de boel alleen maar erger.

In de moderne klassieker Wolf of Wall Street wordt hier volop gebruik van gemaakt. De extreem zelfverzekerde oplichter Jordan Belfort heeft eigenlijk maar één zwakte: zijn vriendin Naomi, oftewel Margot Robbie.

Samen leiden ze een losbandig leven vol geld, seks en drugs, dat natuurlijk zo nu en dan flink escaleert. Naomi gebruikt regelmatig haar schoonheid om invloed uit te oefenen op mannen om haar heen, eigenlijk altijd met succes.

Filmbabe Margot Robie - Wolf of Wall Street

  1. Shailene Woodley – Divergent

In hetzelfde jaar dat we Shailene Woodley in een extreem gevoelige rol zagen in The Fault of our Stars, portretteerde ze ook de keiharde Tris in de film Divergent. In een post-apocalyptische wereld bestaan er vijf facties: zelfverloochening, vriendschap, oprechtheid, onverschrokkenheid en geleerdheid. Alle inwoners zijn onderdeel van één van deze facties en hebben een denkwijze die binnen deze afgebakende facties valt.

Zo nu en dan worden er echter kinderen geboren die afwijkend zijn. Zij bezitten kenmerken uit verschillende facties en zijn in staat voor zichzelf te denken. De regering ziet hen als een groot gevaar, omdat ze in feite slimmer zijn dan de rest. Tris wordt geboren in een vooraanstaande familie in de zelfverloochening factie, maar komt erachter dat ze afwijkend is.

Wanneer ze ontdekt dat de regering van plan is alle afwijkenden preventief te doden, komt ze in actie. In de film zie je Woodley in de perfecte combinatie van schoonheid en hardheid. Om meer dan één reden heb je haar liever aan jouw kant staan dan tegenover je.

Filmbabe Shailene Woodley - Divergent

  1. Natalie Dormer – Hunger Games 2 en 3

Jennifer Lawrence is de grote ster van de Hunger Games-films, maar Natalie Dormer heeft ook een plekje in de spotlight verdient. Dormer speelt Cressida, een journalist uit de hoofdstad met privileges die nooit te maken heeft gehad met de gewelddadige wereld van Katniss (Jennifer Lawrence).

Als één van de weinige beseft Cressida dat haar stad verkeerd bezig is, waarna ze besluit over te stappen naar de kant van Katniss. Hier ontpopt ze zich tot een kiezelharde rebel die onverschrokken het oorlogsgebied ingaat om propagandafilmpjes te maken. Met een half geschoren hoofd bestaat er geen twijfel over dat Cressida niet met zich laat spelen. Juist die hardheid maakt haar tegelijkertijd misschien wel de meest sexy personage uit de films.

Filmbabe Nathalie Dormer

  1. Emma Watson – The Perks of Being a Wallflower

Waar we tot nu toe met name vrouwen bespraken die minimaal manipulatief zijn en maximaal dodelijk, is Emma Watson in The Perks of Being a Wallflower een heel ander type vrouw. Watson speelt Sam, een zelfverzekerde laatstejaars op een middelbare school. Samen met haar stiefbroer neemt zij de verlegen eerstejaars Charlie mee in hun leven van feestjes, vriendschap en jongvolwassenheid.

Wat de beeldschone Watson met name krachtig maakt in de film, is de manier waarop haar personage losbreekt van de stereotypes van de Amerikaanse middelbare scholen. Ze heeft lak aan de vaste structuren van de sporters, nerds, populaire scholieren en pestkoppen, maar doet wat haar het beste lijkt. Haar sexy en zelfverzekerde uitstraling zorgt ervoor dat je tijdens de film als een blok voor haar valt.

Filmbabe Emma Watson - The Perks of Being a Wallflower

  1. Emma Stone – The Amazing Spiderman 2

In een wereld waar superheld Spiderman en anti-held Green Goblin duizelingwekkende gevechten met elkaar voeren, is Gwen Stacy een vreemde eend in de bijt. Ze is de vriendin en vertrouweling van Spiderman en wordt vertolkt door Emma Stone.

De roodharige beauty is onverschrokken en weet met haar beperkte menselijke krachten telkens weer bij te dragen aan het eindeloze gevecht met de Green Goblin. Zowel in de strips als de films van Spiderman is Gwen Stacy dan ook een absolute publiekslieveling.

Filmbabe Emma Stone - The Amazing Spiderman 2

  1. Scarlett Johansson – Lucy

Hoewel er tegenwoordig misschien iets meer aandacht is voor jongere filmbabes als Jennifer Lawrence en Emma Watson, blijft de nu 32-jarige Scarlett Johansson één van de grootste sekssymbolen in de filmwereld.

Dat heeft natuurlijk te maken met het uiterlijk van de beeldschone half-Deense Amerikaanse, maar ook met haar filmrollen. Niet zelden wordt ze namelijk gecast voor rollen waarin ze niet alleen ontzettend sexy is, maar ook compleet bad ass.

Lucy is misschien wel het toppunt van deze serie rollen. In Lucy speelt ze het gelijknamige karakter dat per ongeluk in aanraking komt met een grote hoeveelheid experimentele drugs. Die blootstelling zorgt er echter niet voor dat ze overlijdt aan een overdosis, maar geeft haar allerlei krachten. Zo is ze in staat tot telekinese, mentaal tijdreizen en voelt ze geen pijn. De personen die haar in eerste instantie pijn deden en blootstelden aan de drugs, betreuren dit dan ook al gauw.

Scarlett Johansson - Lucy - Filmbabes

  1. Mila Kunis – The Book of Eli

Ze werd meermaals verkozen tot meest sexy vrouw op aarde en vormt een droomkoppel met Ashton Kutcher, maar laat ook regelmatig zien dat ze meer is dan alleen een mooi meisje. In The Book of Eli speelt Kunis de jonge Solara, die in een post-apocalyptische wereld samen met haar vader probeert te overleven.

Wanneer ze de nomade Eli tegenkomt, gaat ze mee op zijn missie om een speciaal boek af te leveren aan de Amerikaanse westkust. Al snel laat ze zien dat ze met verleiding en vechtkunst bijna iedereen aankan. Je zou wel dom zijn om de onschuldig ogende Solara te onderschatten.

Filmbabe Mila Kunis - The Book of Eli

10. Angelina Jolie – Salt
Ze wordt al jarenlang gezien als de koningin van de film en laat keer op keer zien waarom dat zo is. De inmiddels 42-jarige Angelina Jolie laat de meeste mannen wegdromen, maar is tegelijkertijd in zowel haar rollen als dagelijks leven het toonbeeld van kracht voor vrouwen.

De film Salt is hier het perfecte voorbeeld van. In de film speelt Jolie de Amerikaanse Evelyn Salt, die gemarteld wordt in Noord-Korea op verdenking van spionage. Na haar vrijlating komt Salt terecht in een krankzinnige wereld van mysterie, moord en spionage. Salt speelt hierin de hoofdrol en laat zien dat ook een mooie vrouw extreem gevaarlijk kan zijn.

Filmbabe Angelina Jolie - Salt

Alle films uit deze lijst kunnen bekeken worden bij Videoland.Leave a Response