Sport

10 Keren dat vrouwenvoetbal leuker was dan mannenvoetbal

David1382 views

Voetbal is al sinds jaar en dag de nummer 1 sport van Nederland en veel andere landen op de wereld. Anders dan bij bijvoorbeeld tennis en hockey, staat het mannen- en vrouwvoetbal echter bepaald niet op één niveau. Het niveau ligt bij mannenvoetbal (ook relatief gezien) veel hoger dan bij de vrouwen, er gaat veel meer geld in om en de populariteit is veel groter.

Het vrouwenvoetbal is echter aan een opmars begonnen. Het is onder meisjes en vrouwen de snelst groeiende sport van Nederland en de aandacht neemt toe. Op dit moment is het EK voetbal voor vrouwen aan de gang in Nederland en de dames van het Nederlands elftal staan volop in de spotlights. De drie groepsduels van het Nederlands elftal hadden elk meer dan 2 miljoen kijkers (en telkens iets meer kijkers bovendien), meer dan de Champions Leaguefinale van 2017.

Daarom vinden we het bij Mannennieuws.nl tijd om ook wat aandacht te geven aan de vrouwen van Oranje. Wij zetten (soms met een knipoog) tien momenten op een rijtje waarop het vrouwenvoetbal bijzonder veel entertainment bood.

1. Dit briljante stiftje van Vivianne Miedema

En niet op een onbelangrijk moment: op het EK O19 tegen Spanje in de finale, het bleek de winnende goal te zijn. Goal vanaf seconde 14.

2. Deze omhaal van Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk zorgde er een aantal jaar geleden voor het eerst voor dat het vrouwenvoetbal serieuze aandacht kreeg. Toen ging het echter vooral over haar bijzonder aantrekkelijke uiterlijk, maar inmiddels gaat het ook wat meer om voetbal. Niet gek met goals als deze.

3. Deze slimme Duitser die shirtjes wisselt met een blonde Zweedse

We weten allemaal dat de Zweedse vrouw gemiddeld misschien wel de mooiste vrouw op aarde is. Als ze dan als topsporter ook nog eens op en top afgetraind is.. tja. Deze Duitse fan had het slim bekeken en kreeg een Zweedse voetbalster zover om haar shirtje met hem te wisselen. Jättebra!

4. Deze speelster die even de spelregels vergat

Ken je dat moment dat je even de basisregels van voetbal verdient? Nee, ik ook niet. Deze voetbalvrouw overkwam het wel. Het gevolg was een penalty en een doelpunt tegen.

5. Dit moment toen Lieke Martens twee Belgen het bos in stuurde

Lieke Martens is de absolute ster van Nederland en maakte onlangs de overstap naar FC Barcelona, waar ze de bestbetaalde voetbalster wordt. Met name tegen België stal ze regelmatig de show. De mooiste actie was zonder twijfel deze Cruijff-draai, waarbij ze ervoor zorgde dat twee Belgen hun enkels zo ongeveer braken.

6. Deze goal van Marta

Marta mag zonder twijfel de Messi van het vrouwenvoetbal genoemd worden. Ze wordt gezien als de beste vrouwelijke voetballer allertijden, werd meermaals kampioen van Zweden (de sterkte voetbalcompetitie bij de vrouwen), de Champions League, werd twee keer Olympisch Kampioen en werd maar liefst vijf keer verkozen tot beste voetbalster ter wereld. In 101 interlands voor Brazilië scoorde ze 105 keer, maar dit was misschien wel de mooiste.

7. Elizabeth Lamber: de smerigste voetballer (m/v) op de velden

Mocht je nog denken dat het er bij de vrouwen veel netter aan toe gaat, dan zal ik je meteen uit de droom helpen. Ook bij de dames gaat er hard aan toe, worden er smerige overtredingen gemaakt en valt iemand zo nu en dan iets sneller. Elizabeth Lambert spant echter de kroon: deze straatvechter heeft een psycholoog nodig. (Tip: geluid uit)

8. Het Zweedse voetbalelftal

Zoals we eerder al zeiden: Zweedse vrouwen..

 

9. Lieke Martens’ trucje

We krijgen geen genoeg van Lieke Martens, de stijlvolle buitenspeelster van Nederland. Hier doet ze een subtiel trucje tijdens de warming-up.

 

10. Deze keeper van IJsland

Waar de IJslandse mannen de show stalen door in 2016 compleet verrassend Nederland uit te schakelen in de EK-kwalificatie en ook op het EK hoge ogen te gooien, kan hetzelfde nog niet gezegd worden van de dames. Dieptepunt is wel deze keeper van het IJslands O17 team. Het mag geen verrassing zijn dat ze het nooit heeft geschopt tot het senioren team van IJsland.

 

Leave a Response