Lifestyle

10 Lifehacks die iedere man nodig heeft

David1476 views

Als man heb je bepaalde voordelen die vrouwen niet hebben. Over het algemeen kun je net wat makkelijker ‘s nachts over straat op plaatsen waar vrouwen dat liever niet doen. Ga je naar een chique feestje, dan is de dresscode ook net wat minder lastig om over na te denken: een pak of smoking, waar vrouwen altijd weer op zoek moeten naar de perfecte jurk. En het grootste voordeel: staand plassen. Zeker in een kroeg waar de toiletten al een paar uur gebruikt zijn door mensen met een paar drankjes te veel, is dat echt een zegen.

En toch zijn er dingen die altijd beter kunnen. Makkelijker, sneller, en simpelweg efficiënter. Met de volgende tien lifehacks voor mannen kun je je leven nog net wat makkelijker, productiever, leuker en mooier maken.

1. Nooit meer een brandend gevoel en pukkeltjes na het scheren

Steeds meer mannen scheren met een elektrische scheerapparaat, maar voor velen gaat er nog altijd niks boven nat scheren. Klein minpunt: het is niet ongewoon om een brandend gevoel over te houden aan een scheerbeurt. Ook krijg je net wat sneller pukkeltjes als je nat scheert en dat is wel het laatste dat je wilt.

Met de volgende drie stappen weet je in elk geval zeker dat je huid optimaal verzorgd wordt en scheren geen problemen meer oplevert:

  • Was je gezicht voor het scheren, eventueel met een zeep. Zo voorkom je dat aanwezige bacteriën in open poriën terecht komen na het scheren.
  • Spoel je mesje altijd met heet water af na iedere scheerbeweging.
  • Was je gezicht na het scheren direct met koud water. Misschien soms even onprettig, maar het sluit de poriën die je met het scheren enigszins open hebt gezet. Door ze te sluiten is de kans op pukkeltjes een heel stuk kleiner.
  • Gebruik een goede aftershave om je huid tot rust te brengen en vervolgens een hydraterende lotion om de huid zacht te houden. Na het scheren wil de huid namelijk nog wel eens droog zijn, wat een brandend gevoel in de hand werkt.

2. Geen gespetter bij een urinoir

Staand plassen is geweldig. Het is makkelijk, snel en kan bijna overal. Bij een urinoir wil de boel echter nog wel eens net wat meer spetteren dan je zou willen. Sommige urinoirs hebben een stickertje waar je op kunt richten, maar dat is zelden op de goede plek.

Het klinkt gek, maar probeer eens naar de zijkant van het urinoir te richten. Op deze manier spettert de boel niet direct terug, maar meer in het urinoir. Nooit meer smerige spetters!

3. Bier onder de douche: geloof ons!

Ben je bezig met de voorbereiding op een stapavondje en wil je in de goede sfeer komen? Drink dan een biertje terwijl je aan het douchen bent! Klinkt gek, maar het is één van de beste biertjes die je ooit gaat drinken.

Werkt ook prima na een lange dag werken, studeren of bewegen.

4. Verven? Een elastiekje is je vriend

Ga je verven, span dan een elastiekje over de opening van de verfpot. Laat het elastiekje onder de bodem gaan en door het midden van de opening. Je hebt nu iets waarmee je makkelijk overtollige verf aan kunt afsmeren. Stukken beter dan zo’n plastic bakje, want de meeste verf druipt gewoon terug in de verfpot.

Zo bespaar je verf en dus geld, perfect toch?

 

5. Nooit meer een open gulp

Je kent ze wel: die broeken waarbij de gulp automatisch opengaat als je gaat zitten of een tijdje aan het lopen bent. Als je geluk hebt merk je het op tijd op, maar nog net wat vaker loop je zo een uur of twee rond met je gulp op half zeven. Pijnlijk, zeker als je net een eerste date hebt met die ene geweldige vrouw.

Gelukkig is er een oplossing: maak een metalen ringetje vast aan je rits. Een ringetje dat je gebruikt voor sleutelhangers is perfect, omdat je deze makkelijk kunt vastmaken aan de rits. Rits de gulp dicht en trek het ringetje over de knoop van je broek. Je hebt nu een slot op je broek en nooit meer een ongemakkelijke open gulp!

 

6. Neem ‘s ochtends een koude douche

Misschien niet een lifehack waar je op zit te wachten, zeker in de winter, maar het werkt goed! Neem je ‘s ochtends een koude douche, dan start je de dag een stuk frisser en productiever. Dat is niet alleen een persoonlijke ervaring, maar ook aangetoond in diverse onderzoeken.

Het effect is vergelijkbaar met het gevoel dat je hebt na een goede work-out. Je voelt je energiek, je huid gloeit en je bent klaar om er tegenaan te gaan.

Toegegeven, de eerste week is het niet erg leuk, maar je went er sneller aan dan je denkt en zal uiteindelijk de vruchten ervan plukken. In plaats van een volledig koude douche is het ook een goed idee om een lekkere warme douche te eindigen met een halve minuut koud afdouchen.

7. Gebruik toiletrolletjes om je kabels apart te houden

Bijna iedereen heeft er wel één: een doos vol kabels die in een knoop zitten waar Houdini nog ‘u’ tegen zou zeggen. Ik weet niet hoe, maar om de één of andere reden lijkt het wel onmogelijk te zijn om kabels te bewaren zonder dat ze in de knoop raken.

Gelukkig is er een oplossing. In plaats van lege wc-rollen weg te gooien, kun je ze bewaren om je verzameling kabeltjes te ordenen. Zet ze rechtop in een doos en gebruik een rolletje voor iedere kabel die je hebt. De kabeltjes zullen nooit meer in de knoop komen, wat je een hoop frustratie en tijd gaat schelen.

8. Gebruik paperclips om het uiteinde van plakband te vinden

Ook al zoiets dat iedereen kent en ook iedereen frustraties oplevert: het uiteinde vinden van een rolletje plakband. Mijn persoonlijk record is 5 minuten zoeken, voordat ik eindelijk het uiteinde wist te vinden en los kreeg.

Ook hier is een simpele oplossing voor: maak een kleine paperclip vast aan het uiteinde. Je plakt de paperclip gewoon vast op de rol en kan bij een volgend gebruik direct een nieuw stuk plakband pakken. Het kind kan de was doen!

9. Meer tandpasta

Geen tandpasta meer over? Vast wel. Knip de tube open en je kunt vaak nog wel een week je tandenpoetsen met de restjes tandpasta die diep in de tube zitten. Waarom extra naar de winkel gaan als je ook gewoon thuis kunt blijven?

10. Nooit meer een lauw biertje

De lifehack der lifehacks: nooit meer een lauw biertje. Ga je biertjes doen met vrienden maar ben je vergeten het bier in de koelkast te zetten? Geen man overboord. Het enige dat je nodig hebt is zout en wat ijsblokjes.

Bier in de vriezer zetten versnelt het proces wel, maar ook dan moet je nog even wachten. Het is veel beter om een lade van de vriezer te vullen met ijsblokjes en hier vervolgens een goede lading zout overheen te gooien. Het ijs ontdooit, terwijl het water nog wel enorm koud is. Leg de biertjes in het water en al na één á twee minuten is je biertje ijs- en ijskoud. Proost!

Leave a Response