Gadgets

10 tips om langer van je telefoon te genieten

Redactie MannenNieuws1165 views
langer van je telefoon genieten

Telefoons gaan als het goed is een aantal jaren mee, wat zeker handig is voor de moderne homo communicatus. In de praktijk blijkt echter dat telefoons vaak heel wat minder lang meegaan dan de fabrikant beweerde. Een fout van de fabrikant? Of ligt het aan de gebruiker? Onderzoek wijst uit dat de telefoons van vrouwen gemiddeld ruim een half jaar langer meegaan dan de telefoons van mannen. Dat wordt met name veroorzaakt omdat vrouwen doorgaans wat beter op hun spullen passen en er zorgvuldiger mee omgaan dan mannen. Bovendien reist de telefoon van vrouwen meestal mee in de tas terwijl de telefoon van mannen meegaat in de broekzak. Met deze 10 praktische tips gaat ook jouw telefoon heel wat langer mee!

1. Hou je telefoon schoon

Op een of andere manier schijnen veel mensen te denken dat schoonmaken slecht is voor apparaten. Toch is schoonmaken juist goed voor een telefoon, mits je niet teveel vocht gebruikt. Bovendien is het ook goed om het verspreiden van bacteriën zoals E.Coli via je telefoon te voorkomen.

2. Maak -voorzichtig!- de ingang van de lader schoon

Problemen met het laden van de telefoon worden vaak veroorzaakt door vuil in de ingang. Je kunt  de ingang schoonmaken met lucht. Bijvoorbeeld door de ingang even uit te zuigen met de stofzuiger of uit te spuiten met perslucht.

3. Gebruik een telefoonhoesje

Een telefoonhoes beschermd je smartphone tegen vallen, stoten en schuren. Voorzie je smartphone dus van een mooie telefoonhoes zodat je scherm heel blijft. Er zijn bijvoorbeeld heel dunne iPhone 7 hoesjes waarmee je telefoon nog steeds in je broekzak past.

4. Gebruik een screen protector

Screen protectors voorkomen krassen op je telefoon, maar tegelijkertijd kun je de telefoon wel gewoon gebruiken. Bij onder andere Hoesjes-Outlet.nl vind je deze handige screen protectors, die statisch zijn en uit zichzelf op je telefoon blijven zitten.

5. Doe je telefoon niet in je achterzak

Hoe verleidelijk ook: doe je smartphone niet in de achterzak van je broek! Niet alleen omdat je er op die manier regelmatig op gaat zitten, maar vooral in verband met WC-gebruik. Jaarlijks zijn er tientallen telefoons die in de wc-pot belanden omdat de eigenaar de smartphone ‘even’ in de achterzak had gestopt…

6. Kies een waterdicht model

Ongeveer eenderde van alle gevallen waarbij een smartphone kapot gaat heeft te maken met vochtschade. Je smartphone gaat waarschijnlijk heel wat langer mee als hij waterdicht is (er zijn waterdichte modellen) of in een waterdichte hoes zit…

7. Laat je batterij niet leeglopen

Veel smartphones kampen met een batterij die te snel leegloopt. Met de ouderwetse batterijen was het zo dat je hem regelmatig helemaal leeg moest laten lopen omdat je anders laadvermogen kwijt zou raken. Echter, bij nieuwe batterijen is het omgekeerd: de batterij kan beter niet helemaal leeglopen!

8. Verwijder de Android Facebook app

Heb jij op je Android smartphone de Facebook app geïnstalleerd? Deze kan je telefoon flink trager maken, kan allerlei problemen veroorzaken én zorgt dat de batterij gemiddeld 20% sneller leegloopt! Je kunt Facebook ook gebruiken via de Facebook Lite app of via de gewone browser, wat veel beter is voor je telefoon.

9. Laat je telefoon soms thuis

Soms is het verstandiger je telefoon niet mee te nemen of een ouder model mee te nemen als je toch bereikbaar wilt zijn. Bijvoorbeeld naar festivals of op vakantie doe je er goed aan een oude telefoon mee te nemen. De kans is namelijk groot dat hij wordt gestolen, dat hij valt of dat hij (water)schade oploopt.

10. Zet regelmatig al je apps uit

Mocht je nu denken: ‘he, ik ben toe aan een nieuwe telefoon want hij is traag en de batterij is snel leeg’, check dan even wat er allemaal op de achtergrond nog open staat. Als je dit alweer even niet hebt gedaan, kunnen er wel 10 of 15 apps openstaan die allemaal energie en CPU gebruiken.

Smartphones zijn behoorlijk duur, zeker als je regelmatig een nieuwe nodig hebt. Gelukkig gaan ze vrij lang mee, als je er goed op past. De meest voorkomende problemen met smartphones: gekraste of gebroken schermen, te snel leeglopende batterij of permanente waterschade. Deze dingen kun je voorkomen als je gebruik maakt van deze 10 praktische tips om langer te genieten van je smartphone. Zo bespaar je jezelf een hoop gedoe en heel wat geld!

Leave a Response