Reizen

10 tips voor een rondreis door Australië

Redactie MannenNieuws1831 views
rondreis door australie sydney

Australië is een fantastische bestemming voor een rondreis. Er is onwijs veel te zien en te doen. Geniet van de uitgestrekte lege vlaktes, of ga op in de drukte van een van de bruisende steden. Wees actief, of luier onder de zon. Australië is een veelzijdige bestemming. Dit zijn tien tips voor een rondreis is Australië.

1. Duik in het Great Barrier Reef

Duiken in ‘s werelds grootste koraalgebied is een geweldige ervaring die je als duiker zeker niet mag missen. Het is een van de mooiste duikplekken ter wereld met een grote diversiteit aan zeedieren en met kleurrijk koraal.

Great Barrier Reef rondreis Australië

2. Huur een camper

Het is slim om een camper te huren in Australië. Want met een camper kan je gaan waar je wilt en die vrijheid is heerlijk in dit enorme land. Slaap onder de sterren en ontbijt met een geweldig uitzicht. Met een camper kan je Australië op je eigen tempo ontdekken.

3. Ga surfen

Omdat Australië een enorm eiland is heeft het veel kustlijn waar je goed kunt surfen. Surfen is dan ook een geliefde sport in Australië en het is onwijs gaaf om te doen. Voor beginners zijn er genoeg surfscholen te vinden waar ze je kunnen leren om recht op je board te staan.

4. Snuif cultuur op in hip Melbourne

Melbourne is een bruisende stad met hippe koffietentjes, kunstgalerijen en goede restaurants. De stad is zeker een bezoek waard!

5. Sta versteld van Ayers Rock

Dit is een van de meest bekende beelden van Australië. Deze reusachtige rotsformatie van wel 348 meter hoog vind je in het midden van de woestijn. Als je de motivatie hebt dan kan je een wandeling van 10 kilometer rond de rots maken. Maar genieten vanaf een afstand kan ook!

Ayers Rock Rondreis Australië

6. Ga zeilen rond de Whitsundays

De onbewoonde Whitsunday eilanden in het Great Barrier Reef zijn stuk voor stuk paradijsjes. Tijdens een zeiltocht kan je relaxen in de zon, andere reizigers leren kennen en genieten van het indrukwekkende uitzicht.

Whitsundays rondreis australie

7. Ontdek Fraser Island per jeep

Met een gehuurde 4×4 jeep kan je het prachtige zandeiland Fraser Island zelf ontdekken. Het volledige eiland is een natuurgebied met mooie stranden. En als je geluk hebt spot je hier wilde dingo’s.

8. Spot dolfijnen

Op veel plekken in Australië kan je dolfijnen spotten. Een van de beste plekken om dit te doen is Shark Bay. Hier leven wel meer dan 2000 dolfijnen.

9. Geniet in Sydney

Sydney is een stad met veel bezienswaardigheden. Wandel door de stad, bezoek een van de mooie parken of neem een kijkje bij het beroemde Opera House. Maar er is meer te doen, Zo is er ook de artistieke wijk Bondi en het populaire Bondi beach.

10. Bezoek een wijngaard

Uit Australië komen heerlijke wijnen. Het is erg leuk om een wijngaard te bezoeken om te zien hoe wijn wordt gemaakt en om uiteraard een paar verschillende wijnen te proeven.

Ben je een vakantie naar Australië aan het plannen? Denk er dan ook aan dat je zorgverzekering alle activiteiten die je wilt doen dekt.

Leave a Response