Lifestyle

10 Toffe surprises om te maken voor Sinterklaas

David3320 views

Met Sinterklaas (en Kerst) voor de deur moeten veel mensen aan de gang met een schaar, papier en misschien zelfs papier-maché. Ieder jaar weer met een originele surprise op de proppen komen kan knap lastig zijn. Daarom helpt MannenNieuws je een handje.

Met de volgende eenvoudige, maar originele surprises weet je in een handomdraai de aandacht op je te vestigen met jouw creatie.

1. Ballonnenberg

Koop een grote verhuisdoos en vul deze met opgeblazen ballonnen. In de ballonnen kun je cadeautjes verstoppen, maar ook aanwijzingen. Zo kun je de persoon voor wie de surprise is bijvoorbeeld op een speurtocht door het huis sturen met de ballonnen. Maak het extra leuk door op iedere ballon een berichtje te schrijven. Je kunt bijvoorbeeld het gedichtje verwerken op de ballonnen.

2. Open haard

Nog een simpel idee: een open haard gemaakt van dozen. Simpel, maar wel heel leuk. Gebruik wederom een verhuisdoos waarin je aan één kant een gat maakt. Bovenop zet je nog een doos die de schoorsteen moet voorstellen. In de haard leg je (nep)hout, vuur en natuurlijk cadeautjes. Nog leuker is het om deze te verstoppen in de schoorsteen.

3. Wolkendek

Nog een surprise met ballonnen, maar nu iets ingewikkelder. Voor deze surprise bind je een aantal ballonnen vrij strak tegen elkaar aan. Je smeert ze in met iets als papier-maché en beplakt ze vervolgens met een dikke laag watten. Doe je het goed, dan kun je op deze manier een prachtige wolk maken. Klein cadeautjes kunnen in de watten, grote cadeaus in de ballonnen.

4. Kaarsen

Veel makkelijker wordt het niet, en toch is het een leuke surprise: een bakje met kaarsen. Het enige dat je nodig hebt is wc-rolletjes, die je beplakt met gekleurd papier een een vlammetje uit laat komen met geel papier. Wil je het nog iets creatiever, dan kun je twee rolletjes los halen en aan elkaar vast maken voor een grotere kaars. Zet de kaarsen op een plaatje met wat steentjes of zand, zoals je dat normaal ook vaak ziet. In de kaarsen stop je de cadeautjes. Kind kan de was doen!

Zorg ervoor dat de kijkdoos nog een plafond heeft en verstop achter de objecten kleine cadeautjes.

5. App logo’s

Surprise maken voor iemand die niet van zijn telefoon is weg te slaan? Een leuk en eenvoudig idee is om een app logo te maken van karton. Snij de half-ronde vierkanten uit en print hierop het logo van de app. Met een reep karton kun je het logo verdikken, zodat je middenin nog de cadeautjes kwijt kunt.

6. Operatie kijkdoos

Wie heeft er vroeger niet een keer een kijkdoos gemaakt van een oude schoenendoos? Een kijkdoos kun je prima gebruiken als surprise voor Sinterklaas of Kerst, maar dan wel met een variant. Maak bovenin de doos twee kleine gaatjes waar je satéprikkers doorheen kunt duwen. Maak in de doos vervolgens kleine constructies waardoor kleine cadeautjes verborgen worden. Het is nu aan de gene die de surprise krijgt om met de prikkertjes de obstakels weg te duwen en zo cadeautjes te vinden in de surprise.

7. Allerlei dieren

Veel dieren kun je op een simpele manier maken met slechts twee dozen en vier toiletrolletjes. Zorg voor één grote doos (het lichaam) en één kleine doos (het hoofd). De kleine doos plak je aan het uiteinde van de grote doos en laat je uitsteken. De wc-rolletjes plak je aan de onderzijde en voilá: je hebt een dier! Nu is het nog een kwestie van details aanbrengen en je hebt een snelle, maar leuke surprise.

8. Bak popcorn

De manier waarop we popcorn vaak afgebeeld zien, is een kartonnen doos met een grote berg popcorn bovenop (zie rechts). Dat kun je op een leuke manier gebruiken voor een surprise. Koop een doos die wordt gebruikt voor popcorn (trakteer jezelf desnoods op een bezoek aan de bios hiervoor), verwijder de popcorn en verberg het cadeau onderop de doos. Vervolgens kun je echte popcorn op een verhoogde bodem leggen, of simpelweg vastplakken aan de bovenkant van de doos. Dit laatste is de beste optie, omdat de popcorn zo dus vastzit en je de surprise makkelijk kunt vervoeren. Let er wel op dat de popcorn niet alsnog gegeten wordt.

9. Legosteen

Nog een surprise in de categorie ‘liever lui dan moe’: de legosteen. Natuurlijk met name geschikt voor kinderen die wel eens met lego spelen, maar ook leuk voor mensen die werkzaam zijn in de bouwsector. Het maken van een legosteen is doodsimpel: je neemt een vrij platte doos en zes wc-rolletjes. Je maakt op zes punten gaten in de doos, waarin je de rolletjes vastzet. Nog even de gaten afdekken en de steen een kleurtje geven, en klaar is Kees!

10. Skipiste

Een schoendoos leent zich niet alleen goed voor een kijkdoos, maar ook voor een surprise-skipiste. De doos vormt de basis, waarop je een kleine berg bouwt van karton of papier. Hierop plak je watten, wat de sneeuw vormt. Je kunt vervolgens zo uitgebreid als je zelf wilt details aanbrengen met boompjes, liften en skiërs. Je kunt cadeautjes in de schoenendoos zelf verstoppen, maar ook in de berg.

 

Hoofdfoto en foto popcorn: Shutterstock

 

Leave a Response