Films & Series

10 Topfilms die uitkomen in 2018

David1410 views

We zitten alweer bijna een maand in het jaar 2018. Met de Oscars in aantocht, sluiten we het filmjaar 2017 af en kijken we naar wat het huidige jaar ons gaat brengen. In 2017 konden we naar de bioscoop voor toppers als Star Wars: The Last Jedi, Dunkirk en Blade Runner.

Toch lijkt 2018 ook weer een mooi jaar te worden voor de filmfanaat. Mannennieuws kijkt naar de tien films waarvan we het meeste verwachten in 2018, in willekeurige volgorde.

1. Tomb Raider

Wie kent Tomb Raider niet? De prachtige Lara Croft die in zekere zin de vrouwelijke tegenhanger is van Indiana Jones. Gebaseerd op populaire videogames, kwam in 2001 en 2003 al twee Tomb Raider-films uit met Angelina Jolie in de hoofdrol.

Na 15 jaar afwezigheid kunnen we in 2018 weer genieten van een nieuw Tomb Raider-film. Dit keer niet met Angelina Jolie in de hoofdrol, maar de minstens zo mooie Alicia Vikander. Je kunt de Zweedse schone al kennen van films als Ex Machina en The Danish Girl, waarbij ze voor haar rol in de laatste film een Oscar won.

Extra leuk: de soundtrack van de film is geproduceerd door onze eigen Junkie XL.

2. Avengers: Infinity War

De superheldenfilms zijn al een tijdje niet meer weg te denken van het witte doek. Hoewel vaak gebaseerd op decennia oude stripboeken, winnen superheldenfilms pas de laatste tien jaar aan populariteit. Eén van de bekendste en meest populaire series binnen het genre is ongetwijfeld The Avengers.

Na de eerste film in 2012, kwam in 2015 The Avengers: Age of Ultron uit. Hoewel niet zo populair als de eerste film, verdienden de makers aan dit vervolg bijna anderhalf miljard dollar. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor Avengers: Infinity War. Met een enorm budget en diverse terugkerende sterren wijst alles erop dat de film weer een spektakel wordt.

3. Insidious: The Last Key

Tijd voor wat horror! Nee, de Insidious-serie zal niet zomaar een Oscar winnen, maar voor een ouderwetse horror is altijd ruimte. De Insidious-films gaan over paranormale gebeurtenissen en zitten vol schrikmomenten waarvan zelfs de meest relaxe man koud zweet op zijn rug krijgt.

Dit jaar is de vierde film uit de serie uitgekomen: Insidious: The Last Key. Alles wijst er wel op dat dit het moment van de waarheid wordt van de serie, omdat de tweede en derde film slechts beperkte successen waren in vergelijking met de eerste film. De eerste berichten zijn gemengd: critici vinden er weinig aan, maar de fans genieten volop van de film. Wat vind jij?

4. Maze Runner: The Death Cure

Maze Runner is een avonturenfilm die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld. De serie vertoont gelijkenissen met filmseries als The Hunger Games en Divergent en heeft een vergelijkbare populariteit verworven. Dit jaar komt de derde film uit, waarin de hoofdpersonen het opnemen tegen het gevreesde Wicked, een organisatie die de mensheid wil redden, maar daarbij wel erg veel menselijke offers op de koop toeneemt.

In de hoofdrol zien we wederom Dylan O’Brien als Thomas en Kaya Scodelario als Theresa. De eerste twee films waren een redelijk groot succes. De nieuwe film, Maze Runner: The Death Cure, heeft het hoogste budget van de filmserie tot nu toe, wat veel goeds belooft.

5. Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot is een dramakomedie met onder meer Jonah Hill en Joaquin Phoenix in de hoofdrol. In de film wordt het leven van John Callahan gevolgd, die na een ernstig ongeluk probeert af te kicken van zijn alcoholverslaving.

Hierin vindt hij zijn passie in het maken van kunst. Het is echter niet zo maar kunst, maar kunst vol humor en controverse. Zijn kunst biedt hem kansen, maar brengt hem ook in de problemen.

6. Mission: Impossible 6

Wat zou een filmjaar zijn zonder weer een Mission: Impossible? Maar liefst 22 jaar na het uitkomen van de eerste film, heeft Tom Cruise nog altijd de hoofdrol in de populaire actiefilmserie. Ook Mission: Impossible zal niet zo maar een Oscar winnen, maar wil je een goede actiefilm kijken, dan zit je waarschijnlijk ook met Mission: Impossible 6 wel weer goed.

Tot nu toe was eigenlijk iedere film in de serie een wereldwijd succes en het moet raar lopen als dat ook nu niet weer het geval zal zijn. Hoewel Tom Cruise inmiddels 55 jaar oud is en zijn reputatie sinds de eerste film iets meer is verschoven naar een ietwat aparte Scientology-aanhanger, bestaat er weinig twijfel over zijn acteertalent. Klaar voor een onmogelijke missie die toch mogelijk blijkt te zijn?

7. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Ooit gaf hoofdrolspeler in een interview aan dat hij heel graag in een Harry Potter-film zou hebben gespeeld, maar het er nooit van kwam. Met zijn hoofdrol in de Fantastic Beasts-films, die zich enkele decennia voor de Harry Potter-films afspelen, heeft hij toch zijn zin gekregen.

Na het succes van de eerste film uit 2016, is het nu tijd voor het vervolg. In deze film nemen de tovenaars en heksen het op tegen de gevreesde Geralt Grindelwald, de aartsvijand van Albus Dumbledore. Er staat ons waarschijnlijk weer een groot spektakel te wachten met prachtige special effects en kostuums, waarvoor de eerste film al een Oscar in de wacht sleepte.

Dat Johnny Depp Grindelwald speelt vinden we nog het tofst, want wie anders kan een gestoorde bad guy beter spelen dan Depp? Naast Johnny Depp en Eddie Redmayne zien we onder meer Jude Law, Zoë Kravitz en Ezra Miller terug in de film.

8. Jurassic World: Fallen Kingdom

Het is alweer 25 jaar geleden dat Jurassic Park uitkwam: de film waarin dinosaurussen tot leven kwamen en die voor altijd in de hall of fame van de filmwereld zal staan. Na nog eens twee films in 1997 en 2001 was het even stil, maar in 2015 kwam Jurassic World uit.

De film werd een gigantisch succes, met de mateloos populaire Chris Pratt in de hoofdrol. In 2018 is het tijd voor Jurassic World: Fallen Kingdom, wederom met Pratt in de hoofdrol. In de nieuwe film proberen de hoofdrolspelers de dinosaurussen te beschermen wanneer een vulkaan dreigt uit te barsten. Dat doen ze met gevaar voor eigen leven, want de dinosaurussen zijn niet bepaald tam.

9. Solo: A Star Wars Story

Na een lange afwezigheid kunnen we sinds enkele jaren weer genieten van nieuwe Star Wars-films. Hoewel Stars Wars: The Last Jedi pas in december van 2017 uitkwam, komt er in 2018 alweer een nieuwe film uit in de serie: Solo: A Star Wars Story.

Solo: A Star Wars Story speelt zich lang voor de gebeurtenissen in The Last Jedi af en is een vervolg op Rogue One. In de film volgen we een jonge Han Solo (Alden Ehrenreich) en Chewbacca die op avontuur gaan. Naast hoofdrolspeler Ehrenreich schitteren onder meer Emilia Clarke (Game of Thrones) en Woody Harrelson (Hunger Games, Now You See Me) in hoofdrollen.

10. Rampage

De grote verrassing van 2018 zou wel eens Rampage kunnen zijn. Deze film, met The Rock in de hoofdrol, gaat over wilde dieren die door genetische mutaties een ontzagwekkend formaat hebben gekregen en levensbedreigend zijn voor hun omgeving.

Primatoloog Davis Okoye moet het probleem op een zo diervriendelijke manier zien op te lossen, maar met de kracht van de mutanten is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Naast The Rock (Dwayne Johnson), zien we in Rampage onder meer de mooie Naomie Harris en Malin Åkerman in hoofdrollen. Succes gegarandeerd dus.

 

Hoofdfoto: Copyright Youtube/Universal Studios

Leave a Response