Eten & Drinken

Recept van de week #4 Bun Bo Nam Bo

Joris2340 views
Recept bun bo nam bo

De Vietnamese keuken is misschien de meest onderschatte Aziatische keuken in het Westen, waar vooral Thaise en Chinese restaurants met de eer gaat lopen. Toch verdient Vietnamees eten zeker jouw aandacht en absoluut het heerlijke bun bo nam bo. Bún bò nam bộ betekent zuidelijke rundsnoedels en wordt gemaakt met vermicelli noedels met gegrild rundvlees en verse groenten. Klinkt absoluut niet slecht, toch? Voor de beste bun bo nam bo moet je in Hanoi zijn, maar Mannennieuws leert je dit recept eenvoudig zelf maken!

Recept Bun Bo Nam Bo (2 personen)

Ingrediënten

  • 400 gram biefstuk
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout
  • Peper
  • Suiker
  • 1 stengel citroengras
  • Olie naar keuze (klik hier voor meer tips)
  • 400 gram rijstvermicelli
  • Een handvol gebakken uitjes
  • Een handvol geroosterde pindanoten (Tip: voor het beste resultaat kan je deze best in kleine stukjes verpletteren)
  • Verse groenten: koriander, sla en munt
  • 150 gram sojabonen
  • 1 halve komkommer
  • 1 grote wortel

Benodigdheden

  • Kom
  • Wok

 Bereiding

1. Snij je biefstuk in fijne reepjes en kieper ze vervolgens in een kom met de oestersaus, 1 teentje fijn gesneden knoflook, de fijn gesneden stengel citroengras, wat peper, zout en suiker en wat olie. Roer het goed door elkaar en laat het vervolgens voor een kwartiertje marineren.

2. Kook de vermicellinoedels volgens de instructies op de verpakking.

3. Verhit je wok en gaar 1 teentje fijn gesneden knoflook in wat olie. Wanneer het klaar is, kan je het rundvlees en de sojabonen erbij kappen. Roer alles regelmatig om tot het vlees niet meer roze is. Proef zeker zodat je weet dat het voor jou goed genoeg gebakken is.

4. Tijd om te dresseren: vul een kom met de groentemengeling, dan de noedels en uiteindelijk je vlees. Werk af met de pindanoten en gebakken uitjes, alsook de komkommer en wortel die je mooi in julienne hebt gesneden (lange dunne reepjes).

 ‘Is het zo eenvoudig?’ zal je ongetwijfeld denken. Absoluut. Maar voor de fijnproevers wordt dit gerecht geserveerd met een heerlijke saus, die je ook nog eens heel gemakkelijk zelf kan maken!

Recept Vietnamese saus

recept Vietnamese saus
Afbeelding dankzij Shutterstock

Ingrediënten

  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels vissaus
  • 10 eetlepels water
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper

 Bereiding

 1. Doe alle vloeibare ingrediënten in een kommetje.

2. Snij de knoflook en chillipeper fijn en kieper ze vervolgens bij de rest. Roer alles eens goed door elkaar.

3. That’s it. Jazeker, het is zo eenvoudig!

Om je heerlijke bun bo nam bo helemaal af te maken, giet je deze verrukkelijke saus over je verse creatie en dan is het eindelijk smullen geblazen. Heerlijk vers en bovendien ook nog eens een fluitje van een cent!

 Smakelijk!

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response