Films & Series

De 12 van Oldenheim: nieuwe thrillerserie van Nederlandse bodem

David2199 views

Wie heeft er geen ervaring mee: in één lange sessie een heel seizoen van een serie afkijken. House of Cards, Game of Thrones, er zijn maar weinig mensen die niet tot diep in de nacht aan de buis gekluisterd hebben gezeten.

Vanaf vandaag is er een nieuwe serie die je kunt bingen: De 12 van Oldenheim, een serie die exclusief op de videostreamdienst van Videoland te bekijken is. Geen Amerikaanse productie, maar één van eigen bodem. Na het eerdere Videoland-succes van De Zwarte Tulp zijn de verwachtingen hooggespannen voor De 12 van Oldenheim.

Mysterieuze verdwijningen teisteren een klein dorp

De 12 van Oldenheim speelt zich af in het (fictieve) oer-Hollandse dorpje Oldenheim, waar het leven routineus en niet perse heel enerverend verloopt. De serie volgt de inwoners van het dorpje, die allemaal zo hun eigen issues en geheimen hebben, maar te maken krijgen met nog veel grotere problemen.

Midden in de nacht, tijdens een opvallende sterrenregen, verdwijnt de zestienjarige Nine, een bekende verschijning in het dorp. Niemand heeft iets gezien en er zijn geen sporen van een ontvoering. Het enige dat terug wordt gevonden, is haar fiets.

Hoewel de impact van haar verdwijning groot is op het dorp, is het slechts het begin. Niet veel later verdwijnen er nog meer inwoners. Al snel groeit de angst het wantrouwen tussen de inwoners. De 12 van Oldenheim belooft een dynamisch verhaal te zijn vol mysterie,  spanning en drama, maar ook verhaallijnen van verschillende personages die langzaam bij elkaar komen.

De 12 van Oldenheim: opvolger van binnenlandse topseries?

We schreven eerder al een artikel over sterke tv-series van buiten de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Eén van die series was Penoza, een Nederlandse crimeserie. Samen met onder meer Celblok H en Flikken Maastricht zijn dit de laatste jaren de vaandeldragers van de Nederlandse serie geweest. Het verschil met deze series is echter dat je maar één aflevering per week kunt bekijken. Dat is anders bij Videoland waar nu De 12 van Oldenheim in één keer beschikbaar komt.

Ook De 12 van Oldenheim lijkt alle ingrediënten te bevatten om een succes te worden. De serie is bedacht door Lex Passchier, die onder meer bekend is als scenarioschrijver van GTST, Moordvrouw en Baantjer. En in de cast met onder meer Noortje Herlaar (Marry Poppins), Fedja van Huêt (Penoza, Soof), Nasrdin Dchar (Rabat) en Cas Jansen (All Stars, Mees Kees) is er in elk geval voldoende talent aanwezig.

Benieuwd geworden? Check ook de onderstaande trailer. De 12 van Oldenheim is vanaf 24 mei exclusief en in zijn geheel bij Videoland te bekijken en komt vanaf 2018 op de buis bij RTL.

Leave a Response