Vrouwen

Deze 17-jarige Nederlandse maakt furore op Instagram

David1433 views

Weet je nog wat jij op een gemiddelde dag deed toen jet 17 jaar was? Was je veel aan het gamen? Misschien aan het vakkenvullen? Misschien stak je voor het eerst een jointje op? Voor de gemiddelde 17-jarige is het leven nog niet ontzettend bijzonder. Je gaat naar school, spreekt wat af, sport wat enzovoorts, niets om ontzettend trots op te zijn.

Hoe anders is dat voor Annegien Schilling. De Nederlandse 17-jarige maakt furore op Instagram maar het prachtig zelfportretten vol surrealistische effecten. Met haar foto’s wist ze inmiddels al meer dan 1,1 miljoen volgers te krijgen.

Een kunstenaar op een smartphone

Annegien heeft inmiddels flink naam gemaakt online met haar kunstwerken. Het concept van haar foto’s is even simpel als moeilijk: het zijn zelfportretten met een surrealistisch element. In de meest ‘simpele’ foto’s kleurt ze bijvoorbeeld haar gezicht in met een verfkwast, maar in de wat extremere foto’s trekt ze bijvoorbeeld de zee als een soort deken achter zich aan.

Klinkt gek? Ja, haar foto’s uitleggen doet eigenlijk ook geen recht aan de beelden. Check daarom de foto’s hieronder en lees daaronder verder over het project van Annegien.

 

Children of the sea ??

Een bericht gedeeld door Annegien (@fetching_tigerss) op

Spell your name by letter in the comments without being interrupted ? I will follow some who do ?

Een bericht gedeeld door Annegien (@fetching_tigerss) op

Het succes van Annegien

Inmiddels vier jaar geleden begon Annegien haar Instagram-account. Het succes begon eigenlijk ook al gelijk. Binnen korte tijd wist ze al een paar honderdduizend volgers te verzamelen en nog altijd groeit haar account gestaag. Op goede dagen ontvangt ze binnen 24 uur meer dan duizend nieuwe volgers.

Wat misschien nog wel het meest bijzondere is, is dat Annegien nooit Photoshop gebruikt heeft voor haar foto’s zoals bijna iedere andere kunstenaar dat wel goed. In plaats daarvan gebruikt ze simpelweg een aantal goede apps op haar iPod Touch. Haar foto’s laten zien hoeveel je eigenlijk kunt doen met een paar simpele apps.

De foto’s zelf worden in eerste instantie overigens wel gemaakt met een dure spiegelreflexcamera.

Het is onduidelijk of de Utrechtse ook iets verdient aan haar Instagram-account, gezien ze geen advertenties plaatst. Indirect verdient ze in elk geval wel wat meer dan de gemiddelde 17-jarige, dankzij onder meer een eigen boek, exposities en speeches.

Meer zien van haar werk? Check de foto’s hieronder en natuurlijk haar Instagram.

 

I see humans but no humanity ? Do you agree with that or not?

Een bericht gedeeld door Annegien (@fetching_tigerss) op

Faking a smile

Een bericht gedeeld door Annegien (@fetching_tigerss) op

Snack time

Een bericht gedeeld door Annegien (@fetching_tigerss) op

Like if you are still an active follower ❤️

Een bericht gedeeld door Annegien (@fetching_tigerss) op

Leave a Response