Sport

Dit zijn de 20 meest waardevolle Nederlandse voetballers!

Jaro2207 views
nederlands-elftal-waarde

We kunnen er kort over zijn: het gaat niet goed met het Nederlandse voetbal. Twee jaar geleden werd het EK misgelopen en dit jaar zijn we op het WK ook niet van de partij. Spelers als Robben en Sneijder hebben bedankt voor het Nederlands elftal, met als gevolg dat er weinig Nederlandse absolute topspelers meer zijn. Hoe slecht is het nu daadwerkelijk gesteld? Hieronder de 20 meest waardevolle Nederlandse voetballers van dit moment!

Nederlands trots

Het Nederlands elftal is niet meer wat het geweest is… Zo werd nog geen 10 jaar geleden de wk-finale behaalt, maar doen we tegenwoordig niet meer mee… Hoe slecht is het precies gesteld? Hieronder de 20 meest waardevolle Nederlandse voetballers. De bedragen komen van transfermarkt.de

20. Rick Karsdorp | 9 miljoen euro

De geboren Rotterdammer maakte vorig jaar een droomtransfer naar AS Roma. De Romeinse club betaalde Feyenoord maar liefst 14 miljoen euro. Helaas kampt de verdedig sindsdien met blessures en is zijn transferwaarde aardig gedaald. Desalniettemin staat hij op de 20e plaats.

19. Vincent Janssen | 10 miljoen euro

Ook Vincent Janssen verliet de eredivisie voor een topclub in het buitenland. In 2016 transfereerde de Rotterdammer voor maar liefst 22 miljoen euro naar Tottenham hotspur. In Engeland raakte de spits in een vorm dip en kon hij vooralsnog geen potten breken. Op het moment wordt hij verhuurd aan Fenerbahçe, maar ook in Turkije breekt hij vooralsnog geen potten… Zijn transferwaarde wordt momenteel geschat op 10 miljoen euro.

18. Kenny Tete | 10 miljoen euro

De jonge rechtsback belandde bij Ajax op een zijspoor en besloot te vertrekken. bij het Franse Olympique Lyon, maakt de verdediger echter een goede indruk. Zijn transferwaarde is daarom vastgesteld op 10 miljoen euro.

17. Terence Kongolo | 10 miljoen euro

Ook Terence Kongolo maakt afgelopen de zomer een transfer naar de Franse competitie. Kongolo ging naar As Monaco, maar kon daar vooralsnog geen basisplaats veroveren. Inmiddels wordt de verdediger verhuurt aan Huddersfield Town, waar hij hoopt wedstrijdritme op te doen.

16. Marco van Ginkel | 10 miljoen euro

Marco van Ginkel speelt inmiddels al een tijdje voor PSV op huurbasis. Officieel staat hij nog onder contract bij Chelsea maar het lijkt er niet op dat er een carrière bij de Blues inzit voor van Ginkel. Desalniettemin wordt zijn transferwaarde geschat op 10 miljoen euro.

15. Bruno Martins Indi | 11 miljoen euro

Bruna Martins Indi verliet de Eredivisie in 2014 voor een bedrag van 7.7 miljoen euro. Hij verkaste naar Fc Porto, dat hem afgelopen zomer voor hetzelfde bedrag verkocht aan Stoke City. De transferwaarde van Bruna Martine Indi ligt echter een stuk hoger met 11 miljoen euro.

14. Marten de Roon | 12 miljoen euro

Marten de Roon speelt bij het Italiaanse Atalanta en is een echte publiekslieveling. De bikkel werd afgelopen zomer gekocht voor 13,5 miljoen, maar zijn transferwaarde ligt iets lager met 12 miljoen euro.

13. Davy Pröpper | 12 miljoen

Davy Pröpper maakte afgelopen zomer de stap naar de Premier League voor 13 miljoen euro. Hij doet het bij Brighton & Hove Albion naar toebehoren. Zijn transferwaarde is echter wel met een miljoen gezakt.

12. Wesley Hoedt | 15 miljoen euro

Wesley Hoedt vertrok op jonge leeftijd naar Italië (Lazio Roma) en maakte afgelopen jaar een droomtransfer naar Southampton. Hij houdt zich in de pittige premier league goed staande en heeft een geschatte transferwaarde van 15 miljoen euro.

11. Nathan Aké | 15 miljoen euro

Ook Nathan Aké maakte op jonge leeftijd een transfer naar een topclub. Afgelopen zomer werd hij door Chelsea echter van de hand gedaan. Hij maakte een transfer van maar liefst 22.8 miljoen euro naar Bournemouth, waar hij wekelijks een van de uitblinkers is.

10. Mathijs de Ligt | 16 miljoen euro

Mathijs de Ligt is pas 18 jaar en wordt gezien als een van de grootste verdedigende talenten ter wereld. De ajacied staat in de belangstelling van onder andere Manchester United en Fc Barcelona. Hoewel zijn transferwaarde geschat wordt op 16 miljoen euro is het onwaarschijnlijk dat hij voor dit ‘luttele’ bedrag verkocht wordt. Mede vanwege zijn potentie zijn er meerdere clubs bereid heel wat miljoenen neer te leggen voor het talent.

9. Davy Klaassen | 18 miljoen euro

Afgelopen zomer maakt Davy Klaassen de overstap naar Everton. Voor het astronomische bedrag van 27 miljoen euro verliet de middenvelder Ajax. In Engeland kan hij echter geen pottenbakken en wordt hij gezien als een van de grootste miskopen ooit. Toch wordt zijn transferwaarde geschat op zo’n 18 miljoen euro.

8. Bas Dost | 19 miljoen euro

Bas Dost verkeert momenteel in bloedvorm. De spits rijgt de doelpunten aaneen in Portugal en is een echte publiekslieveling. Zijn transferwaarde wordt dan ook geschat op maar liefst 19 miljoen euro.

7. Daley Blind | 20 miljoen euro

Een paar jaar terug maakte Daley Blind een droomtransfer naar Manchester United. Hoewel de Amsterdammer nog geen vaste basisplaats heeft veroverd doet hij het in de wedstrijden die hij speelt niet verkeerd.

6. Quincy Promes | 22 miljoen euro

Enkele jaren geleden maakte Promes een verrassende transfer naar Spartak Moskou. Inmiddels is hij een van de grootste smaakmakers van de Russische competitie en het lijkt een kwestie van tijd voordat hij naar een topclub verkast.

5. Kevin Strootman | 25 miljoen euro

Kevin Strootman is niet meer weg te denken uit de basisopstelling van AS Roma en is al jaren een dragende kracht. Na dit seizoen gaat de middenvelder wellicht nog een stapje hogerop aangezien er veel interesse is. Zijn transferwaarde wordt geschat op 25 miljoen euro.

4. Memphis Depay | 28 miljoen euro

Depay transfereerde een paar jaar geleden naar Manchester United en men zag in hem de beoogde opvolger van Cristiano Ronaldo. Hij zakte in Engeland echter door de mand en kon de verwachtingen niet waarmaken. Inmiddels speelt de buitenspeler voor Olympique Lyon en daar doet hij het aardig goed. Vandaar dat zijn transferwaarde wordt geschat op 28 miljoen euro.

Lees ook: Geen WK-voetbal… 5 andere sporters om te supporten!

3. Georginho Wijnaldum | 30 miljoen euro

Wijnaldum is sinds jaren een vaste waarde in het elftal van Liverpool. Helaas breekt hij nog geen potten bij het Nederlands elftal, maar wellicht komt daar in de toekomst verandering in. Zijn transferwaarde wordt geschat op 30 miljoen euro.

2. Stefan de Vrij | 30 miljoen euro

De bikkelharde verdediger is al jaren een dragende kracht bij Lazio Roma. Waarschijnlijk gaat de Rotterdammer dit jaar nog een stapje hogerop. Internazionale is namelijk geintereseerd in de centrumverdediger. Zijn transferwaarde wordt geschat op 30 miljoen euro.

1. Virgil van Dijk | 50 miljoen euro

Twee maanden terug maakte Virgil van Dijk een geweldige transfer. De verdediger werd door Liverpool overgenomen voor het astronomische bedrag van 85,4 miljoen euro. Hiermee is Virgil de duurste verdediger ooit. De verwachtingen zijn dat de verdediger dé dragende kracht van het Nederlands elftal gaat worden… Wij zijn benieuwd!

Zoals je hebt kunnen zien, valt het eigenlijk best mee! De meeste voetballers zijn nog jong en hopelijk zullen zij de volgende toernooien opstaan. Wie denk jij dat van grote waarde wordt voor het Nederlands elftal? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response