Automotive

Heb je 2,5 ton over? Koop de Aston Martin Vanquish Volante

David1283 views

Stel je hebt al het geld van de wereld en kan iedere auto kopen die je maar zou willen hebben. Welke zou het worden? Veel mensen komen misschien uit bij een Ferrari of Lamborghini, maar bij Mannennieuws.nl willen we nog een optie neerleggen: de Aston Martin Vanquish Volante.

James Bond rijdt altijd al in een Vanquish en er wordt wel eens gezegd dat de rijken der aarde met smaak niet een Ferrari rijden, maar juist een Aston Martin. De kans dat één van ons ooit een Vanquish gaat bezitten is vrij klein, maar even wegdromen mag wel toch?

Zo veel pk’s dat je niet meer weet wat je moet

Vergeet je Fiat Punto met 74 pk, de Aston Martin Vanquish Volante is het echte werk. Met maar liefst 595 pk blaas je vrijwel iedere sportwagen weg met deze bak. Van 0 tot 100 kilometer per uur in een schamele zes seconden en een topsnelheid van 323 kilometer per uur is waarschijnlijk zelfs Max Verstappen wel te porren voor een ritje in dit beest met een V12 motorblok.

Hoewel er nog aardig wat auto’s zijn die nog net wat harder kunnen (bijvoorbeeld de Bugatti Veyron met liefst 431 kilometer per uur), is de kans klein dat je de topsnelheid überhaupt ooit bereikt. Beter gezegd: laten we hopen dat je op de openbare weg niet die topsnelheid gaat bereiken. Nee, het echte topwerk is de acceleratie die je natuurlijk wel veilig kunt testen en voelen op de openbare weg.

En als we de kenners en testers moeten geloven, gaat dat best lekker bij de Vanquish Volante.

Mooi afgewerkte cabrio

De Aston Martin Vanquish Volante is een cabrio die, zoals we gewend zijn van Aston Martin, een erg verfijnd design heeft. Top Gear, toch wel de koning van alle autobladen en -programma’s, noemde de auto subtiel “really quite beautiful”, waar ze bij andere supercars nog wel eens wat minder liefkozend waren, ondanks de snelheid.

De lijnen op de auto stralen één en al snelheid uit, zelfs als hij stilstaat. De voorkant van de bak is zoals we deze kennen van Aston Martin: plat met hoog oplopende, smalle koplampen. De achterkant, vaak toch het pijnpunt bij auto’s, is wat ons betreft volledig gelukt. Afijn, waarschijnlijk moet je zelf gewoon even je ogen de kost geven en wegdromen bij dit bakbeest. Even sparen is het wel: hij moet ongeveer 2,5 ton gaan kosten.


 

Hoofdfoto: Marukosu / Shutterstock.com
Grijs model: VanderWolf Images / Shutterstock.com
Interieur: Miro Vrlik Photography / Shutterstock.com

 

Leave a Response