Gadgets

3 coole gadgets voor slechthorende mannen!

Jaro1278 views
Gadgets slechthorende

De meeste mensen in Nederland hebben een goed gehoor. Horen is een belangrijk zintuig en wanneer je minder goed hoort, dan kun je behoorlijk beperkt worden in je doen en laten. Toch zijn er maar liefst 1,5 miljoen slechthorenden in Nederland. Hiervan gebruikt ongeveer 30% een hoortoestel, omdat het anders niet te doen is. Kortom, best wel een kwalijke situatie. Gelukkig zijn er naast een hoortoestel nog een aantal gadgets die het leven van de slechthorende man een stuk plezieriger maken. Wij hebben er 3 op een rijtje gezet!

Slechthorenden

Ook wanneer je een beetje minder hoort dan normaal kan het erg hinderlijk zijn. Maar hoe kom je hierachter? Wanneer je erg slechthorend bent, dan is het natuurlijk niet zo moeilijk. Je hoort bepaalde dingen dan waarschijnlijk niet en weet dus dat je slechthorend bent. Een andere manier is bijvoorbeeld het doen van een online hoortest. Zo kun je erachter komen welke klanken je minder goed hoort. Dit is echter geen vervanging van een gehoortest door een professional, maar geeft wel een goed beeld. Gelukkig is de technologie tegenwoordig erg ontwikkeld en worden er telkens nieuwe snufjes uitgevonden. Zo ook op het gebied van gadgets voor slechthorenden. Hieronder de 3 coolste gadgets!

De Nuguna Neckband

Het Zuid-Koreaanse bedrijf UFirst heeft de Nuguna Neckband ontwikkeld. Wat is deze gadget precies? Het is een nekband die door middel van trillingen aan de persoon doorgeeft waar het geluid vandaan komt. Zo kan degenen die de nekband draagt zijn hoofd naar het geluid toewenden en de conversatie beter verstaan. Ook bijvoorbeeld wanneer je over straat loopt en de Nuguna Neckband draagt, dan waarschuwen de trillingen je voor gevaar. Kortom, een erg handige gadget!

Gadgets voor slechthorende

SpeakSee

Een andere gadget voor mannen die slecht horen is SpeakSee. Het bedrijf achter deze gadget werd opgericht door Jari Hazeleback. Hij groeide op met dove ouders en vond dit nogal lastig. Daarom wilde hij een product op de markt brengen waarmee dove mensen weer zouden kunnen communiceren. SpeakSee is het resultaat. De gadget neemt dingen die gezegd worden op en toont deze woorden op de telefoon van de gebruiker. Ook wordt er onderscheidt gemaakt tussen de verschillende sprekers. Ideaal voor een vergadering of bijvoorbeeld een etentje met meerdere mensen. Het product is op het moment nog in de prototype fase, maar hopelijk komt SpeakSee snel op de markt!

Ontenna

De laatste gadget voor slechthorende mannen is Ontenna. Dit product is gefabriceerd door het grote Aziatische bedrijf Fujitsu en Ontenna is een slimme haarspeld die ervoor zorgt dat de gebruiker weer kan horen. Deze slimme haarspeld zet geluiden om naar trillingen. Doven en slechthorenden zullen dus niet letterlijk de geluiden horen, maar zij worden voorzien van unieke trillingen. Zo kan de Ontenna op 256 verschillende niveaus trillen. De slimme haarspeld kan zo muziek nabootsen, een telefoon die gaat, of bijvoorbeeld een deurbel. Een erg indrukwekkende gadget!

Zo, dit waren de 3 coolste gadgets voor slechthorende mannen. Hoe zit het met jou gehoor? Ben jij weleens getest? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response