Lifestyle

3 dingen die je wél moet bespreken in je relatie

Redactie MannenNieuws462 views
3 dingen die je wél moet bespreken in je relatie

We staan als mannen niet bepaald bekend om ons praatgrage karakter, uitzonderingen natuurlijk daargelaten. We lossen zaken liever zelf snel op, voordat we ermee naar buiten treden. Dit geldt niet alleen voor dingen bespreken met vrienden of collega’s, maar ook voor zaken die we eigenlijk met onze partner zouden moeten bespreken. Het is heel verleidelijk om te kiezen voor luchtige zaken zoals voetbal of auto’s, maar de lastige dingen in het leven bespreken is ontzettend belangrijk. Bij welke drie zaken jij écht niet je kop in het zand mag steken? Hier komen ze!

Je neus poederen

Het recreatieve gebruik van drugs is steeds gewoner aan het worden. Wellicht laat jij je hier op een festival of ander feestje ook wel eens toe verleiden, misschien wel samen met je partner. Maar merk je aan jezelf dat je honger en behoefte naar drugs meer is geworden dan die ene keer? En neem je vaker drugs dan goed voor je is? Ook op momenten dat er geen feestje is? Dan is het zaak om dit zo snel mogelijk bij je partner aan te kaarten. Een cocaïneverslaving is niet alleen funest voor je gezondheid, het is ook nog eens een verslaving waar je al snel héél veel geld aan kwijt bent. Geld wat je wellicht niet hebt en dus waarmee je schulden opbouwt. Snel een afkickkliniek bezoeken zoals cacnverslavingszorg.nl is dan een effectieve oplossing die je met je partner kunt bespreken.

Té leuke collega

Merk je aan jezelf dat die nieuwe collega wel erg vaak door je hoofd schiet? En niet alleen omdat je hem of haar nog een document moet toezenden, maar ook omdat je die nieuwe outfit wel erg mooi vond staan? Dan is er wellicht reden tot zorg. Geef deze prille gevoelens van verliefdheid niet de kans om te groeien maar maak het direct bespreekbaar met je partner. De kans is namelijk groot dat deze gevoelens niet komen doordat die nieuwe collega zo uitzonderlijk leuk is, vaak is er op zo’n moment iets mis in de eigen relatie. Dit bespreekbaar maken zorgt ervoor dat je het samen op kunt lossen.

Schijnt de zon niet?

Schijnt de zon niet

We hebben allemaal wel een dag (of twee) dat het even allemaal niet meezit. Dit kan ook het geval zijn zonder dat daar een aanwijsbare reden voor is. Het lijkt alsof de zon maar niet wil schijnen in je leven. Dit is niks om je voor te schamen en dit trekt vanzelf weer weg. Maar is dat laatste niet het geval? Dan is er reden tot zorg. Depressieve gevoelens zijn niks om je voor te schamen en dit bespreken is áltijd goed. Sterker nog; Het is bittere noodzaak. Door het bespreekbaar te maken lijken de problemen vaak meteen al minder en waar nodig kan je partner helpen om professionele hulp te zoeken. Voor je het weet, schijnt de zon weer.

Mannen zijn over het algemeen geen enorme praters en dit is niet erg. Ieder zijn ding! Toch zijn er zaken waarvan het goed is om ze wél bespreekbaar te maken, welke dat zijn? Die heb je net gelezen, dus; Praat maar raak hierover!

Leave a Response