Wonen

3 reden om nu zonnepanelen op je dak te plaatsen

Redactie MannenNieuws941 views
3 redenen om zonnepanelen te plaatsen

Zonnepanelen zijn hot. Vrienden showen op verjaardagen trots hoeveel energie ze die maand hebben opgewekt. Steeds meer buren leggen hun dak vol stralende zonnepanelen. En ook op het nieuws hoor je met regelmaat over de energietransitie die gaande is. We moeten onze woningen verduurzamen en energieneutraal maken. En wel zo snel mogelijk. In elk geval vóór 2030. Waarom nu het moment is om ook jouw dak vol te leggen met zonnepanelen? Een zonne-expert van Sungevity geeft je 3 redenen waarom je vandaag nog over wil stappen.

Reden 1: hoog financieel rendement

Zonnepanelen zijn één van de beste investeringen van het moment. Binnen 6-7 jaar heb jij je de investering in je zonnesysteem al terugverdiend. En daarna begint het feest pas echt: ten minste 19 jaar lang gratis energie! Daarmee hebben zonnepanelen een hoger rendement dan dat je je geld op de bank laat staan. Een goede besteding van je jaarlijkse bonus dus. Dat niet alleen, door over te stappen op het zelf opwekken van zonnestroom bespaar je fors op je jaarlijkse energierekening, vaak toch al gauw 100-150 euro per maand voor een gemiddeld huishouden. Op dit moment kan je als particulier de 21% btw van de aankoopsom terugvragen. Tel maar uit je winst!

Reden 2: eigen energie opwekken

Kijk je regelmatig Lubach op Zondag? Dan heb je vast ook de aflevering gezien over ‘groene’ stroom. Conclusie: groene stroom is zeker niet altijd groen. Zeker weten dat jouw energie is wat het is? Hou het dan zelf in de hand én wek je eigen energie op. Daarmee ben je gelijk onafhankelijk van een energieleverancier. Een gewaarschuwd man telt voor twee: eigen energie opwekken werkt verslavend. Met je eigen monitoringsportal kan je dagelijks zien hoeveel jouw zonnesysteem opwekt. Wij durven te wedden dat jij een zonnige dag de dag afsluit met een blik op je monitoringsapp. Een hele goede prestatie? Dan kan een foto naar de vriendengroep app niet ontbreken. Ben jij straks degene die staat te shinen op een verjaardag!

Reden 3: betere wereld (voor je kinderen)

Met zonnepanelen doe je goed voor je portemonnee én voor de wereld. Het werkt eigenlijk heel simpel: door de zonnecellen in jouw zonnesysteem wordt zonlicht omgezet in bruikbare energie waarmee jouw apparaten van de nodige energie voorzien worden. Schoner krijg je het niet. Door je eigen schone energie op te wekken hoef je geen aanspraak te maken op vieze stroom. Hiermee verminder je direct je CO2 uitstoot. Zijn je kinderen (of kleine neefjes en nichtjes) je vast een zeker heel dankbaar voor!

Overtuigd en direct een advies aanvragen?  Sungevity vertelt je graag vrijblijvend nog meer over zonnestroom en kijket direct of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Zo weet jij of jij ook een eigen energiefabriek op jouw dak kunt plaatsen!

Ga naar de website van Sungevity voor meer informatie en vraag een gratis en vrijblijvend advies aan.

Leave a Response