ReizenLifestyle

3 redenen om met vrienden het Oktoberfest te bezoeken

Redactie MannenNieuws931 views
oktoberfest bezoeken

Het Oktoberfest is voor veel vriendengroepen in Nederland een momentje om samen te genieten van heerlijk bier, gezelligheid en Beiers eten. Het duurt nog een aantal maanden tot het zo ver is, maar je kan maar beter op tijd plannen maken om dit jaar het Oktoberfest te bezoeken. Tijdens dit feest  puilen de biertenten in München uit met bezoekers in prachtige lederhosen en dirndls met een flinke pul bier in de hand.

Wat is het Oktoberfest?

Het Oktoberfest, in Nederland oktoberfeest genoemd, wordt al sinds 1810 in München gevierd. Het feest is ontstaan tijdens de viering van de bruiloft van kroonprins Ludwig en prinses Therese op 12 oktober 1810. De afgelopen decennia’s is het Oktoberfest uitgegroeid tot een van de populairste feesten ter wereld. Jaarlijks komen er meer dan 5 miljoen bezoekers naar München om de bierfeesten mee te maken. Twijfel je nog om dit jaar te gaan met je vriendengroep? Wij hebben 3 zéér overtuigende redenen om dit jaar te gaan voor je verzameld!

Reden 1. Schaamteloos klederdracht dragen

Zonder Beierse klederdracht ben je een vreemde eend in de bijt. Je kan het Oktoberfest dus niet bezoeken zonder dat je allemaal een echte lederhosen draagt. Een lederhosen hoort bij de traditie, zo draagt bijna iedere man op het feest een lederhosen. Dames dragen een dirndl.

Reden 2. Lekker (en sterk) bier

Het Oktoberfest is wereldwijd een feest dat veel bezoekers trekt. De meeste mensen denken bij het horen van “Oktoberfest” aan bier. Tja dat is niet zo gek, het feest draait namelijk om bier. Tijdens de feesten wordt er speciaal gebrouwen Oktoberfest bier geschonken. Dit bier smaakt extra lekker en is erg sterk. En dan te bedenken dat dit bier alleen in een pul van één liter wordt verkocht.

Reden 3. Beierse maaltijden

Het feest heeft een erg traditionele sfeer, waarbij lokale Beierse gerechten natuurlijk niet mogen ontbreken. De traditionele Beierse gerechten zijn dan ook overal op het Oktoberfest verkrijgbaar. Maar ook biologische, vegetarische en veganistische recepten kan je tegenwoordig verkrijgen op het feest.

Leave a Response