Fashion

3 redenen waarom mannen zo graag een horloge dragen!

Jaro1424 views
horloge 1

Een horloge is een woord dat het Nederlands aan het Frans ontleent en betekent in onze taal een draagbaar uurwerk. In het Frans is een horloge juist een vaste klok en is een draagbaar uurwerk een zogeheten ‘montre’. Wanneer we in Nederland praten over een horloge wordt meestal een polshorloge bedoeld maar er bestaan ook andere uurwerken met deze naam. Denk bijvoorbeeld aan zakhorloges die niet om de pols worden gedragen. De geschiedenis van het horloge gaat ver terug tot in de eerste jaren van de 16eeeuw. Toen vond de Duitser Peter Henlein een draagbare klok uit met een veermechanisme. Deze klokken werden in de loop der jaren steeds nauwkeuriger gemaakt en in de negentiende eeuw werden de eerste polshorloges ontworpen. Maar goed, genoeg over de geschiedenis van het horloge. Waarom dragen mannen vandaag de dag zo graag een horloge? Wij hebben 3 redenen op een rijtje gezet!

Tijdsbesef

De meest logische reden is volgens ons ook nog steeds een van de belangrijkste redenen om een horloge te dragen. Met een snelle blik op je horloge weet je hoe laat het is en dit is wel zo handig tijdens bijvoorbeeld vergaderingen. Je hoeft met een horloge om je pols niet steeds je telefoon uit je zak te halen of op de klok te kijken om te weten hoe laat het is.

Stijl

Een mooi horloge is een belangrijk onderdeel van de stijl van een man. Het juiste horloge om je pols geeft een professionele en verzorgde uitstraling. Het laat zien dat je over ieder onderdeel van je outfit hebt nagedacht en dus goed voor jezelf zorgt. Daarnaast voelen veel mannen zich zelfverzekerder met een mooie klok rond de pols.

horloge 2

Lees ook: 8 dingen waar je als man nooit geld op moet besparen!

Vakmanschap en passie

Het maken van een horloge is bij uitstek een staaltje van vakmanschap. Er zijn veel families in bijvoorbeeld Zwitserland die zich al eeuwenlang bezighouden met het maken van het mooiste en beste horloge. Je ziet aan een mooi horloge dat er vakmanschap en passie in is gestoken om het te maken en welke man kan dit nou niet waarderen?

Horloge etiquette

Aangezien mannen zo graag horloges dragen is de kans groot dat jij ook vaak een mooi klokje om je pols hebt. Als je op een stijlvolle manier een horloge wilt dragen is het verstandig rekening te houden met de horloge etiquette. Er zijn een aantal principes waar je rekening mee moet houden en de belangrijkste is dat jouw horloge moet passen bij jouw kledingstijl. Wanneer je naar een formele gelegenheid zoals een sollicitatie, bruiloft of belangrijke vergadering gaat, is het de bedoeling dat je een formeel horloge draagt. Dit houdt in dat je een onopvallend horloge draagt met een simpele band en een niet te grote klok. Wanneer je casual gekleed bent mag je juist wel een opvallende klok dragen als je dat mooi vindt. Je draagt het horloge op je niet dominante arm. Dit houdt in dat linkshandige mensen het horloge om hun rechterpols dragen en rechtshandige mensen om hun linker pols. Verder moet je horloge net achter het knobbeltje op je pols gedragen worden en niet te strak zitten.

Draag jij vaak een horloge? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response