Gadgets

3 tips zodat jij nog lang plezier kunt hebben van jouw gaming laptop

Redactie MannenNieuws381 views
3 tips zodat jij nog lang plezier kunt hebben van jouw gaming laptop

Het is dan eindelijk zo ver, die lang gekoesterde droom om ooit een mooie gloednieuwe en ultrasnelle gaming laptop aan te schaffen komt eindelijk uit. Datgene waar je tot voor kort alleen maar van kon dromen ligt nu ineens binnen handbereik. Na lang wachten ligt hij nu dan toch echt in jouw handen: een gaming laptop aangeschaft bij Azerty. Je kunt niet wachten om de nieuwste en vetste games samen met jouw vrienden te ontdekken. Om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van jouw nieuwe aanwinst lees je in deze blog 3 handige tips die wij speciaal voor jou op een rijtje hebben gezet. Lees dus snel even verder!

Updates zijn er niet voor niets

Updates voor het besturingssysteem (zoals Windows bijvoorbeeld) zorgen ervoor dat jouw laptop optimaal blijft presteren en dat hij zo goed mogelijk beschermd is tegen onder andere virussen. Updates zijn er niet voor niets. Het is dan ook erg belangrijk om deze updates met enige regelmaat te installeren. Updates voor het besturingssysteem kunnen behoorlijk fors zijn maar zijn over het algemeen vrij klein, bijvoorbeeld wanneer er een bug ontdekt is of wanneer bepaalde applicaties niet meer werken zoals ze horen te werken. Zulke updates kunnen vaak op de achtergrond worden uitgevoerd. Het nadeel hiervan is dat het wel degelijk invloed kan hebben op de snelheid en de prestaties van jouw laptop op het moment dat de updates geïnstalleerd worden. Wil je ongestoord kunnen gamen? Schakel dan de automatische updates voor het besturingssysteem uit. Hetzelfde geldt overigens voor games. Ook die krijgen zo nu en dan updates.

Updates zijn er niet voor niets

Af en toe schoonmaken kan geen kwaad

Om zo lang mogelijk van je nieuwe gaming ervaring te kunnen genieten is het aan te raden om de laptop zo nu en dan eens goed schoon te maken. Stof en vuil kunnen zich gemakkelijk ophopen, vooral in de ventilator, onder de toetsen en in de USB-poorten. Wanneer vuil en kruimels niet op tijd verwijdert worden kunnen deze aan de binnenkant van de laptop terechtkomen en daar voor problemen zorgen. Ook kan een ventilator vol stof ervoor zorgen dat jouw laptop zijn hitte niet meer goed kwijt kan. Dit kan zelfs oververhitting tot gevolg hebben. Af en toe schoonmaken kan dus zeker geen kwaad voor het behoud van jouw mooie nieuwe gaming laptop.

Ga zorgvuldig met de accu om

Helaas zien we veel laptops voorbij komen waarvan de accuduur al behoorlijk achteruit is gegaan terwijl dit eigenlijk helemaal niet had gehoeven. Dit komt omdat mensen over het algemeen niet goed omgaan met de accu van hun laptop. De accu iedere keer tot de laatste procent laten leeglopen is niet goed, maar ook de laptop continu aan de netspanning laten zitten zelfs wanneer de accu al lang vol is komt de accuduur absoluut niet ten goede. Het wordt dan ook aangeraden om het accupercentage zoveel mogelijk tussen de 20 en 80 procent te houden. Zo kun jij er nog lang plezier aan beleven!

Leave a Response