Lifestyle

3x vakantie in eigen achtertuin

Redactie MannenNieuws866 views
3x vakantie in eigen achtertuin

Dit jaar viert werkend Nederland iets anders vakantie dan normaal. Zo pakken we iets minder snel het vliegtuig en zullen veel van de geplande vakanties geannuleerd zijn. Toch is een vakantie in eigen land zo erg nog niet. Deze zomer is er heerlijk weer voorspeld en dat zorgt ervoor dat ook een vakantie in eigen achtertuin erg leuk kan zijn. Maar hoe pak je dat aan? Je lees de 3 leukste ideeën voor een vakantie in eigen achtertuin in dit blogartikel. 

1. Kamperen in eigen achtertuin 

Het hoeft niet moeilijk te zijn; zet een paar tentjes neer en blaas de luchtbedden op. Het is heerlijk om op een warme dag buiten te zijn, dus waarom niet buiten slapen? Door in een tentje te slapen krijg je echt het gevoel dat je een dagje weg bent. Nog leuker is het om een kampvuurtje te maken en hier de hele avond van te genieten. Als jullie gaan slapen, hoef je alleen de tent dicht te ritsen en je ligt in een heerlijk tentje. Kinderen vinden het ook superleuk om in een tentje in de tuin te slapen!

2. Maak een thuisbioscoop 

Thuis bioscoop tuin

In de vakantie maak je vaak veel leuke uitstapjes. Zo ga je in het weekend naar een concert en pak je in de avonden vaak een filmpje in de plaatselijke bioscoop. Ook deze activiteiten kun je vanuit je eigen achtertuin beleven. Een eigen thuisbioscoop maken is helemaal niet zo moeilijk. Alles wat je nodig hebt is een beamerscherm en heel veel popcorn! Zet je favoriete film op en geniet met jouw gezin van een gezellig avondje. 

3. Dag met een thema 

Als je op vakantie gaat, ga je vaak naar een land waar je de cultuur en gewoontes niet kent. Dit gevoel kun je ook heel makkelijk naar je eigen achtertuin brengen. Organiseer een dag in een thema van een land. Wat dacht je van Mexico? Haal die sombrero’s van zolder, drink lekkere tequila drankjes en maak een taco schotel. Maar het is ook leuk om een heel ander thema te kiezen zoals Frankrijk, Spanje of Indonesië. Het leuke aan een thema dag is dat je er vooraf ook al veel plezier aan beleeft. Door onderzoek te doen naar de eetgewoonten, kledingdracht en traditionele spellen, organiseer jij een dag om niet te vergeten. 

Wij hopen dat je met deze drie ideeën een leuke vakantie in je eigen achtertuin beleeft. Fijne vakantie! 

Leave a Response