Lifestyle

4 dingen die echt niet meer kunnen wanneer je de 30 gepasseerd bent

Jaro951 views
dertiger

Als jongvolwassenen moet je met volle teugen genieten van het leven. Veel twintigers zijn vrijgezel, hebben nog geen kinderen en studeren nog. Heerlijk ontspannen leven zonder al teveel verantwoordelijkheden. Je kunt uitgaan wanneer je maar wilt, risico’s nemen en je hebt ontiegelijk veel vrijheid. Wanneer je 30 wordt, dan veranderd je leven rap. Als dertiger heb je waarschijnlijk een vaste baan, een vriendin of zelfs vrouw en wellicht al kinderen. Huisje boompje beestje én een boel verantwoordelijkheden. De hoogste tijd om wilde uitspatters achter je te laten en echt volwassen te worden. Welke dingen kun je echt niet meer doen als je de 30 gepasseerd bent? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1. Uitgaan op een doordeweekse dag

Als student is je schoolrooster erg flexibel. Je hoeft – als je geluk hebt – maar 20 uur per week college te volgen en de rest van je tijd kun je zelf indelen. Uiteraard wordt er gestudeerd, maar als je woensdag vrij bent, dan wordt er dinsdagavond wel een drankje gedronken. Wanneer je de dertig gepasseerd bent, dan kun je doordeweeks niet meer zomaar een spontaan nachtelijk avontuurtje beleven. Plicht roept en je moet hoogstwaarschijnlijk de volgende dag vroeg op werk zijn. En als je dan een keer een dagje vrij bent dan breng je tijd door met de kinderen of met familie.

2. Fastfood

Ook de ongezonde eetstijl kun je na je dertigste maar beter achter je laten. Waar je als jongvolwassene de patatjes met en kroketten zonder problemen naar binnen werkte, kun je dit op deze leeftijd niet meer zonder gevolgen doen. Je lichaam wordt ook een dagje ouder en de extra kilo’s zullen zich sneller laten zien. Gezond eten is op deze leeftijd belangrijk. Af en toe een frietje mag natuurlijk wel, maar niet meerdere keren per week, die tijd is voorbij…

dertiger 2

3. Gamen

Een andere – tijdrovende – hobby van veel twintigers is gamen. Niets leuker als een avondje FIFA, de hele dag Call of Duty spelen wanneer het buiten regent of lekker wegdromen tijdens Assassins Creed. Als dertiger raden we je aan om de PlayStation of Xbox de deur uit te doen. Er zijn belangrijkere dingen in het leven en vrije tijd is kostbaar!

4. Luieren

Netflix and Chill is een term die je de laatste tijd veel hoort. Met de introductie van dit platform en de vele andere videodiensten is entertainment altijd binnen handbereik. Er is natuurlijk niets mis met het kijken van een filmpje of het bingen van een serie. Zorg echter wel dat je voldoende beweegt. Net zoals het tweede punt (lees: gezond) is ook beweging essentieel op deze leeftijd. Laat de iPad dus wat vaker liggen en zorg dat je voldoende in beweging bent. Je lichaam zal je later dankbaar zijn!

dertiger 3

Welke van bovenstaande dingen doe jij nog steeds op je dertigste? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response