KlussenWonen

4 fouten die mannen maken tijdens het klussen

Redactie MannenNieuws1420 views

Als een echte man doe je zelf de klusjes in en rond het huis.  Misschien niet altijd voor je plezier, maar er wordt wel van je verwacht dat je eventjes een plankje kunt ophangen of kleine huis-aan-huis-mankementjes kunt repareren. Hier heb je waarschijnlijk niet altijd evenveel zin in. Klussen staat niet voor niets op nummer 2 in de top 10 van grootste stressmomenten. In dit blog bespreken we je 4 fouten die mannen maken voor en tijdens het klussen. Wanneer je iedere keer met deze 4 punten rekening houdt, is dat klusje zo geklaard.

1. Uitstellen

Heren, luister nou gewoon eens een keertje naar haar… Jij wilt toch ook graag dat er naar je geluisterd wordt? Hang dat schilderij voortaan gewoon meteen op als ze ernaar vraagt. Je hebt er misschien geen zin in, maar het zal heus niet lang duren. Dat beloven we. En als je haar gelukkig maakt, profiteer je daar misschien zelf van!

2. Meetfouten

Een goed begin is het halve werk. En als je ergens geen zin in hebt, heb je vast en zeker ook geen zin om het twee keer te moeten doen. Bereid je dus goed voor op de klus! Iets wat regelmatig verkeerd gaat doordat er gehaast wordt, is het opmeten van de juiste maten. Neem hier ruim de tijd voor, zodat je vlug klaar bent met het echte geklus.
meetfouten

3.  Slecht gereedschap

Naast dat een goed begin het halve werk is, is goed gereedschap de andere helft. Kies daarom het juiste gereedschap voor iedere klus en bezuinig niet op het materiaal. Een Makita schroefmachine kan zelfs de zwaarste klussen klaren in een handomdraai. Geen enkele klus hoeft op deze manier nog lang op zich te laten wachten en het klussen zal beginnen te voelen als een hobby in plaats van als een taak. Voel je inmiddels al een echte klusser? Probeer dan een om zelf tuinmeubels te maken.

4. Grootheidswaanzin

Je vindt het vast moeilijk om toe te geven, maar soms lukt iets gewoonweg niet en dat is helemaal geen probleem! Het mannelijkste wat je op zulke momenten kunt doen is toegeven dat ergens niet goed in bent. Dit is geen teken van zwakte, maar een kant die iedereen aan jou zal waarderen. Wat je op zo’n moment het beste kunt doen is de hulp inschakelen van een professional.

Welke tips heb jij voor jouw mede-klussers? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Leave a Response