Fashion

4 heren denim jackets trends voor 2018

Redactie MannenNieuws1446 views

Het denim jacket is weer helemaal terug! Ook in 2018 is het een modetrend en zijn de spijkerjassen razend populair. Een denim jacket past nagenoeg overal bij en is super veelzijdig. Je kunt hem combineren met een casual overhemd, een chino of een gave jeans voor de double denim look. Wij zien een aantal duidelijke trends als het aankomt op de heren denim spijkerjasjes en deze delen we graag met jullie!

Wat is denim precies?

Voordat we verder gaan willen we eerst wat verder inzoom op wat denim precies is. Denim, ookwel spijkerstof, is een katoenen stof die geweven met een keeperbinding om er onder andere kleding van te maken, zoals denim jassen, jeans, shirts en meer. Door de keeperbinding zijn er duidelijke diagonale lijnen te zien in de stof. Hiermee wordt een gave en unieke uitstraling gecreëerd, de denim look!

Gekleurde jassen

Bij een heren denim jacket denken de meeste mannen al snel aan de kleur blauw, maar een spijkerjas is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwart, wit of een gave groene spijkerjas? Kortom, keuze genoeg! We zien dan ook een duidelijke trend dat gekleurde spijkerjassen steeds populairder worden onder de mannen.

Oversized spijkerjas

Een andere duidelijke trend die we zien is de oversized heren denim jas. Naast het feit dat ze super comfortabel zitten, zijn ze ook erg fashionable en perfect te combineren met andere kledingstukken. Ze geven een casual, toch stoere uitstraling.

oversized spijkerjasoversized denim jacket

Ripped denim jackets

Net zoals ripped jeans zijn ripped denim jassen ook populair onder de mannen. Het zijn spijkerjassen die bewust een aantal gecontroleerde gaten en scheuren hebben om het een versleten look te geven. Dit zorgt voor een vette vintage look.

Double denim look

Met een denim jacket kun je een double denim look creëren. Een double denim is de combinatie tussen een denim broek en een denim jas of andere denim bovenkleding. Als je dit goed doet ziet het er fantastisch uit. Ga je voor double denim? Zorg dan dat jouw jeans en spijkerjas op elkaar aansluiten qua structuur en kleurstelling.

Shop de look! Je bent weer op de hoogte van de laatste denim jacket trends voor 2018. Tijd om te gaan shoppen of je online te oriënteren op de verschillende looks! Wil je nog meer lezen over verschillende denim trends?

Bron afbeeldingen: Jack & Jones

Leave a Response