Films & Series

4 Netflix-alternatieven om een beetje af te wisselen!

Jaro1055 views
netflix-alternatieven

Netflix, we kunnen niet meer zonder… De meeste mannen (en vrouwen) hebben een Netflix abonnement en kijken meerdere films en series per week. Lekker een serie bingen tot diep in de nacht, of een avondje Netflix & Chill met een leuke meid. Kortom, Netflix is onmisbaar anno 2019. Nadeel is wel dat niet alle films en series op Netflix staan. Denk bijvoorbeeld aan de hitserie Game of Thrones, of films zoals Star Wars. Er staat natuurlijk een heleboel op het platform en het aanbod wordt telkens vernieuwd. Toch heb je soms behoefte aan een andere film of serie die niet op Netflix staat. Wat doe je in zo’n situatie? We hebben goed nieuws: er zijn meerdere Netflix alternatieven! Wij hebben er 4 op een rijtje gezet!

Alternatief voor Netflix

Nogmaals, niks ten nadele van Netflix, we houden allemaal van dit platform. Maar meer is altijd beter, toch? Juist! Daarom zal het niet schaden om een paar alternatieven te gebruiken zodat je nog meer films en series kunt kijken. Wat is dan een goed Netflix alternatief? Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar, voor ieder wat wils. Welke zijn dat? Wij hebben 4 Netflix alternatieven op een rijtje gezet!

1 Disney+

We trappen af met een uniek Netflix alternatief: Disney+. Sinds begin vorige maand is dit platform gratis te gebruiken in Nederland. Dit is vrij uniek, aangezien Disney alleen Nederland heeft gekozen als ‘testlocatie’. Tot November is Disney+ gratis te gebruiken en daarna loopt de testfase af en moet je een vast bedrag per maand betalen. Maar staan er ook mannelijke films en series op Disney+? Jazeker! Naast de Disney klassiekers vind je hier ook alle Marvel films, Star Wars films en nog veel meer. Zeker even proberen. Op het moment is dit dus een gratis Netflix alternatief. Wat heb je te verliezen?

netflix-alternatief-disney

Lees ook: Disney+ is online en staat ook vol met films en series voor mannen!

2 Amazon Prime Video

Een ander Netflix alternatief is Amazone Prime Video. Deze streamingdienst bestaat al vanaf 2016 en kreeg destijds veel kritiek. Het aanbod zou niet groot genoeg zijn en er zouden weinig nieuwe films aan het aanbod worden toegevoegd. Anno 2019 zit dat wel anders. Vandaag de dag staat Amazone Prime Video bomvol met vette series, maar vooral steengoede films.

Er staan geen Nederlandse producties op en sommige films zijn alleen met Engelse ondertiteling te bekijken, maar wij zijn fan. Series zoals The Office US, Two and a Half Man en House zijn series die je kunt kijken op deze streamingdienst. Ook maakt Amazon, net als Netflix, zelf films en series. Deze Amazon Originals vallen al jaren in de prijzen. Denk bijvoorbeeld aan American Gods en The Man in de High Castle. En om het nog mooier te maken wordt er in de toekomst een Lord of The Rings serie geproduceerd door Amazon. Deze speelt zich af vóór de LOTR films. Kortom, een zeer goede streamingdienst. Kosten? Het eerste halfjaar betaal je 2,99 per maand en daarna 5,99 per maand. Best betaalbaar dus.

3 Videoland

Een Netflix alternatief van Nederlandse komaf dat uiteraard niet mag ontbreken op dit lijstje: Videoland. Deze videodienst kost 8,99 per maand en je vindt hier vooral een groot aanbod aan RTL-series. Het aanbod is niet belachelijk groot, maar er zijn veel Nederlandstalige series die je op dit platform kunt bekijken. Denk aan RTL series die op televisie worden uitgezonden, maar ook exclusieve series zoals Mocro Maffia. Ook internationale topseries zoals The Handmaid’s Tale zijn te zien op Videoland. Kortom, aanbod niet al te groot, maar zeker een aantal kwalitatief goede series!

4 NLziet

Een ander alternatief voor Netflix van Nederlandse komaf: NLziet. Dit is tevens een gratis Netflix alternatief, hoewel ze ook een betaalde optie hebben. Je kunt de app gratis gebruiken, maar dan krijg je wel reclames te zien. Reclamevrij kan ook, maar dan ben je 7,95 per maand kwijt. Wat is het aanbod op NLziet? Het principe is eenvoudig, je kunt met NLziet namelijk bijna alles kijken wat op de Nederlandse televisie komt. Je kunt live 21 kanalen kijken, maar ook programma’s terugkijken. Zo kun je tot 7 dagen in het verleden dingen terugzien. Erg handig voor als je de voetbalsamenvattingen hebt gemist! 

Apple TV+ (in de toekomst)

Zo, dit waren de 4 Netflix alternatieven die op het moment beschikbaar zijn. Dit gezegd te hebben, komen er in de toekomst nog een paar alternatieven. De markt is namelijk zo ontiegelijk groot, dat iedereen tegenwoordig zijn eigen videodienst wil. Zo ook Apple. Dit najaar verwacht Apple nog zijn eigen videodienst online te gooien. En bekende namen zoals Jennifer Aniston, Steven Spielberg en Oprah Winfrey hebben al aangekondigd mee te doen aan films en series die exclusief op Apple TV+ te zien zullen zijn. Kortom, het beloofd wat te worden!

Welke videodienst gebruik jij? Alleen Netflix? Of toch nog een alternatief? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response