Automotive

4 redenen waarom we zo fan zijn van Franse auto’s

Jaro2267 views
franse auto's renault

Hoewel het in het begin van de 21eeeuw over het algemeen een stuk minder ging met Franse auto’s, staat buiten kijf dat Franse auto’s zeer degelijke auto’s zijn. Franse auto’s behoren tot ’s werelds beste auto’s. Tegenwoordig vliegen de Franse auto’s weer over de spreekwoordelijke toonbank. Dat is op zich ook niet bijzonder als je kijkt naar welke geweldige Franse automerken er allemaal zijn. Iedereen kent gerenommeerde automerken als Renault, Peugeot of Citroën natuurlijk wel. Waarom zijn veel mensen nu zo fan van Franse auto’s?  Wij hebben 4 redenen op een rijtje gezet!

Franse auto’s zijn relatief goedkoop

Zeker als je de prijzen van Franse auto’s vergelijkt met bijvoorbeeld Duitse auto’s, dan kom je al snel tot de conclusie dat over het algemeen de prijzen van Franse auto’s toch lager liggen. Een Renault, Peugeot of Citroën is dus vaak goedkoper dan bijvoorbeeld een Volkswagen of Opel. Twijfel daarom ook niet om eens goede Citroën occasions te kijken wanneer je een tweedehands auto gaat aanschaffen.

Comfort is erg belangrijk

Franse auto’s staan natuurlijk al van oudsher bekend als erg comfortabel en dat is ook waar Franse autoproducenten zich vooral op richten. De vering van Franse auto’s is erg prettig, waardoor je zeer comfortabel over de weg heen vliegt. Die vering zorgt ervoor dat de auto mooi ‘meeveert’ met de oneffenheden in de weg. Ze zijn misschien over het algemeen niet de snelste auto’s maar wel zeer fijn om in te rijden.

De Franse auto behoort tot de beste in de wereld

Aan het begin van deze eeuw ging het dus niet goed met de Franse auto-industrie. Vergeleken met Duitse of Scandinavische auto liepen ze zwaar achter. Franse auto’s zouden niet betrouwbaar zijn, er zou vaak vrij snel sprake zijn van roestvorming en ga zo maar door. De verschillende Franse automerken hebben dit hoog opgenomen en hebben ervoor gezorgd dat deze mindere punten van de Franse auto’s zijn verbeterd. Dat heeft er onder andere toe geleid dat ze inmiddels moeiteloos meekunnen met de Duitse of Italiaanse auto’s.

franse auto's citroen

Lees ook: Auto duur? 6 handige bespaartips!

Een aantal van ’s werelds meest verkochte auto’s komen uit Frankrijk

Dat Franse auto’s de laatste jaren heel populair zijn geworden, blijkt wel uit het feit dat een aantal van ’s werelds meest verkochte auto’s uit Frankrijk komen. De Citroën 2PK bijvoorbeeld staat natuurlijk juist bekend om haar degelijkheid. Een snelheidsduivel is het niet, maar hij zal je tot het einde van de wereld brengen. De Renault 4 is meer dan 8 miljoen keer verkocht en daarmee een van de meest verkochte auto’s op de wereld. Ook de Citroën DS is natuurlijk bekend onder autokenners. Het is misschien wel een van de meest bekende Franse auto’s. Deze relatief oude auto was gelijk een succes vanaf haar intrede in 1955.

Wat vind jij van Franse auto’s? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response