FeaturedKlussen

4 tips voor het inrichten van een grote woonkamer

Redactie MannenNieuws1 comment4772 views
hoekjes creeeren grote woonkamer

De woonkamer is een heerlijke plek in huis waar we lekker kunnen relaxen: na het werk even op de bank ploffen, een filmpje kijken met het gezin, vrienden ontvangen, het gebeurt allemaal in de woonkamer. Omdat we hier veel tijd doorbrengen, hechten we allemaal veel waarde aan een efficiënte en gezellige inrichting. Over het inrichten van kleine woonkamers zijn al verschillende artikelen geschreven, maar hoe creëer je een gezellige woonkamer wanneer je over een grote ruimte beschikt? Wij geven je vier tips om je een eindje op weg te helpen:

  1. Creëer hoekjes

Om je woonkamer minder groot te laten lijken, kun je aparte hoekjes creëren. Je hoeft dus niet per se je meubels in het midden van de kamer te zetten, zoals vaak gedacht wordt. Je kunt aparte hoekjes creëren waarbij je de grens met een bank, vloerkleed of een kast kunt aangeven. Op deze manier stimuleer je een knusse sfeer.

hoekjes creeeren grote woonkamer
Bron afbeelding
  1. Pak het groots aan

In een grote woonkamer mag je zonder twijfel uitpakken met grote meubels. Door de basis groots aan te pakken benadruk je de mooie en grote oppervlakte. De moderne hoekbank heeft vaak wat lagere leuningen wat ook weer zorgt voor een open karakter in de ruimte. Dit zie je ook terug in nieuwe collectie hoekbanken. Zitbanken zijn vaak de grootste objecten uit een ruimte. Daarom is de hoekboek dan ook hét object bij uitstek om een statement met je interieur te maken of om juist rust te brengen in je interieur. Neem je de bank als rustpunt dan kun je met opvallende woonaccessoires de ruimte aankleden.

grote hoekbank in grote woonkamer
Bron afbeelding
  1. Smeer een kleurtje op de muren

Een grote woonkamer laat het toe om een aantal muren te voorzien van een leuk kleurtje. Kies voor één kleur of voor verschillende tinten die dicht bij elkaar liggen (ton sur ton). Denk hierbij aan warme bruin- en grijstinten. Deze geven de ruimte een sfeervolle en knusse uitstraling.

kleurtje op muren grote woonkamer
Bron afbeelding
  1. Laat zien wat je in huis hebt

Aangezien je beschikt over de ruimte mag je best laten zien wat je allemaal in huis hebt. Kasten en planken vullen een grote ruimte mooi op en geven tevens een persoonlijke twist aan de woonkamer. Zo is een open kast ideaal om bijvoorbeeld fotolijstjes, boeken en kaarsen in uit te stallen. Tips om te  voorkomen dat de kast rommelig oogt, lees je hier.

Laat zien wat je in huis hebt Grote kamer inrichten
Bron afbeelding

Ben je ervan bewust dat het altijd even zoeken is totdat je de perfecte inrichting gevonden hebt. Schroom daarom niet om meubels te verschuiven. Dit is namelijk de enige manier om erachter te komen wat voor jou dé perfecte inrichting is. Eén ding is in ieder geval zeker: met deze vier tips zit je er ook in een grote woonkamer knus bij! Mocht je nog een kamer over hebben? Maak er je eigen mancave van! Eerder schreven we al een artikel over 7 items die je niet mag missen in je mancave.

1 Comment

  1. Wij hebben voor hele robuuste materialen gekozen in ons nieuwbouwhuis. Juist een grote betonlook salontafel en een grote hoekbank. De eettafel heb ik zelf gemaakt van steigerhout en daarbij hebben we grote stoelen gekocht. Ik heb ook een muur antraciet grijs, dit breekt ook de boel wat op.

Leave a Response