Eten & Drinken

4 tips voor een winterbarbecue

Redactie MannenNieuws367 views
4 tips voor een winterbarbecue

Barbecueën doe je normaal gesproken op een heerlijke zomeravond met familie of vrienden, maar heb je wel eens gedacht aan een winterbarbecue? Omdat de winter is aangebroken, is dit echt een aanrader om thuis te doen! Wij geven jou een aantal tips voor wanneer je gaat staan BBQ’en in de kou.

1.  Genoeg warmte en sfeer

Tijdens een winterbarbecue is logischerwijs aardig koud buiten. Zorg daarom voor wat gezelligheid en warmte wanneer je het goed wilt aanpakken. Pak uit met een vuurkorf en gezellige tuinfakkels om warmte en tegelijkertijd sfeer te creëren. Ook kun je kiezen voor sfeervolle lampjes en/of terrasverwarmers. Kleed je natuurlijk ook lekker warm aan en zorg voor warme dranken, zoals glühwein en chocolademelk.

2.  Houd rekening met de omstandigheden

Houd er – gezien de koude temperatuur buiten – rekening mee dat jouw barbecue er in de winter langer over doet om tot een hoge temperatuur te komen dan in de zomer. Zomers is de temperatuur buiten vaak al wel tussen de 20 en 30 graden, waardoor je de barbecue sneller op de gewenste temperatuur hebt. Plaats de barbecue ook uit de wind om te voorkomen dat de temperatuur verandert of de barbecue uitwaait. Denk bijvoorbeeld aan een tent of overkapping.

Kies een thema

3.  Kies een thema

Maak het voor jouw gasten nog leuker en gezelliger: hang een thema aan de winterbarbecue! Kies bijvoorbeeld voor een scandinavisch thema met veel visgerechten, wintersport met Jägermeister of creëer een kerstsfeer met gezellige lichtjes en glühwein. Zorg voor een winterbarbecue die jouw familie en/of vrienden nooit meer zullen vergeten.

4.  Kies een passend menu

Je kunt natuurlijk gaan voor het standaard barbecuevlees dat je ook gebruikt in de zomer, maar dat zal een gemiste kans zijn. Bij een winterbarbecue hoort natuurlijk winters BBQ-vlees. Lekkere ribbetjes, schnitzels, (rook)worsten en divers wildvlees, zoals hertenbiefstuk of fazant in combinatie met bijvoorbeeld stamppot, soep en warm stokbrood. Met deze heerlijke gerechten houd jij jouw gasten lekker warm en hoeft niemand in de kou te staan.

Leave a Response