Reizen

4 typische dingen van thuis die Nederlanders op reis missen!

Jaro1129 views
missen op vakantie

Reizen is natuurlijk hartstikke leuk. Het ontdekken van andere culturen, genieten van de prachtige natuur en ontsnappen aan het wispelturige klimaat in Nederland. Toch zijn er ook een aantal Nederlandse dingen die je kunt missen op vakantie. Wij hebben 4 typische dingen van thuis op een rijtje gezet die menig Nederlander mist wanneer hij of zij op reis is!

1 Nederlandse televisie

Wanneer je op reis bent kijk je logischerwijs een stuk minder televisie. Dit wordt dan ook niet veel gemist. Toch zijn er bepaalde programma’s die je toch wilt blijven volgen in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan het 8 uur journaal of zondags om 7 uur met het bord op schoot naar Studio Sport kijken. Gelukkig kun je dit allemaal via NPO start kijken (in het buitenland). Maar niet teveel he? Je moet ook van de omgeving genieten!

2 Nederlands eten

Wij Nederlanders hechten onbewust veel waarde aan ons eten. In Nederland zijn we gewend om vrijwel alles waar we zin in hebben te kunnen kopen. In het buitenland is dit wel anders… Denk bijvoorbeeld aan onderstaande producten:

Kroket of Frikandel

Niet erg gezond, maar toch worden deze typisch Hollandse snacks vaak gemist op vakantie. In het buitenland realiseer je je pas echt hoe lekker een frikandel of kroket eigenlijk is.

Verse melk

Wij Nederlanders drinken nu eenmaal melk. En niet zo’n beetje ook. Er gaat niets boven een glas verse halfvolle melk. In het buitenland smaakt de melk toch anders. In een land als Engeland of Frankrijk kun je nog wel een lekker glas melk krijgen, maar in Portugal of Spanje wordt het al een stuk moeilijker.

Kaas

Hetzelfde geldt voor kaas. Nederland is een echt kaasland. In het buitenland kun je weliswaar ‘Gouda’ kaas kopen. Maar deze Gouda heeft weinig tot niets weg van de Gouda die wij kennen. Jammer, maar waar!

Hollandse pot

Ook op het gebied van avondeten kun je als Nederlander bepaalde gebreken ervaren in het buitenland. Een patatje met kun je vaak nog wel vinden, maar een overheerlijke andijviestamppot of hutspot, dat zit er vaak niet in. Dan maar een paar weken wachten!

3 Nederlandse stiptheid

Nederlanders zijn erg stip en komen over het algemeen liever te vroeg dan te laat. In het buitenland is dat wel anders… Met name in de wat zuidelijkere landen is stiptheid vaak ver te zoeken. Je bent vast wel bekend met het Spaanse ‘Mañana, Mañana’, oftewel: ‘Als het vandaag niet lukt, kan het morgen wel! Dit kan soms voor ergernissen zorgen. Want afspraak, is afspraak, toch? Naja, gelukkig schijnt het zonnetje!

nederlandse stiptheid

Lees ook: 5 overschatte vakantiebestemmingen die je beter over kunt slaan!

Nederlandse logica

Natuurlijk, elk land is anders! In Nederland staan dingen over het algemeen goed aangegeven. Denk bijvoorbeeld aan bewegwijzering, maar ook dingen als de indeling van een supermarkt en dergelijke. In het buitenland hanteert men een andere logica, die soms behoorlijk botst met de onze. Zo sta je soms uren te zoeken naar dat ene restaurant en loop je door de supermarkt te slenteren opzoek naar een blikje tonijn. Het is niet anders, gelukkig hoef je niet te haasten op vakantie!

Wat mis jij het meest op vakantie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response