Reizen

De 5 beste reisapps die je moet hebben

David1096 views

We kunnen inmiddels al lang niet meer zonder onze smartphone. We communiceren ermee, we zoeken het weer op en lezen het nieuws via het ding. Op vakantie heeft het nog wat meer nut: je zoekt naar een hotel/hostel, naar bezienswaardigheden in de plek waar je bent en houdt misschien ook je reis bij.

Voor het reizen zijn er honderden apps ontwikkeld die de reis makkelijker, leuker en/of efficiënter maken. Omdat het er zoveel zijn, is het niet gek als je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij de vijf beste reisapps voor je uitgezocht. Je vindt ze hieronder!

1. Polarsteps

Polarsteps is de ultieme app om je reis mee bij te houden. Natuurlijk, daar bestaan meer apps voor, maar de manier waarop Polarsteps dat doet is uniek. Je hebt namelijk geen verbinding nodig met GPS, wat een hoop batterij slurpt. Polarsteps houdt je locatie bij met behulp van telefoonmasten in de buurt. Dat gaat zo goed, dat je helemaal niets hoeft te doen om precies te route bij te houden.

Met de app kun je ook foto’s bewaren bij specifieke locaties. Op een mooie kaart kan je vervolgens je afgelegde route zien met hierop punten waar je bent gestopt. Bij deze punten kun je dan de foto’s of een verhaaltje plaatsen. Polarsteps is met name voor lange reizen goed. Bij een vakantie in een resort in Spanje heb je er minder aan.

Extra leuk is dat deze wereldwijd populaire app van Nederlandse makelij is!

iOS app: Klik hier

Android app: Klik hier

Travel Trip Map Direction Exploration Planning Concept

2. Rome2Rio

Welke Nederland heeft geen 9292-app op zijn telefoon staan om snel op te zoeken hoe je ergens komt? Juist. Eigenlijk gebruikt bijna iedereen 9292 wel eens zo nu en dan. Hoe moet dat dan in het buitenland? Hier heb je Rome2Rio voor. Deze app is eigenlijk simpelweg een wereldwijde 9292. Zelfs van de meest afgelegen gebieden in de wereld heeft de app data. Kun je met Rome2Rio geen route vinden, dan is de kans groot dat er geen openbaar vervoer in deze regio is.

De app heeft ook een snelle webversie voor op laptops en werkt erg gebruiksvriendelijk. Houd er wel rekening mee dat de prijzen die de app weergeeft niet altijd accuraat zijn. Hoewel de aangegeven tijden over het algemeen kloppen, is het goed om altijd nog even de voorgestelde route te controleren. Rome2Rio is desalniettemin een geweldige app om je letterlijk en figuurlijk op de goede weg te helpen.

iOS app: Klik hier

Android app: Klik hier

3. Maps.Me

Als je in Nederland even de weg niet kunt vinden, biedt Google Maps meestal wel uitkomst. Maar wat als je geen data hebt? Zonder internet laadt de kaart van Google Maps niet en kun je bovendien niets opzoeken. Daarvoor is Maps.Me bedacht. Met deze app kun je vooraf een behoorlijk gedetailleerde kaart downloaden van een bepaald gebied. Na afloop kun je altijd, ook offline, exact zien in welke straat je je bevindt en kun je bijvoorbeeld zoeken naar restaurants, pinautomaten, bars en stations.

Voor Maps.Me is het wel belangrijk dat je van ten voren weet waar je heengaat, omdat je de kaart vooraf moet downloaden. Het downloaden duurt echter niet lang en de kaarten beslaan grote gebieden. Zo kun je bijvoorbeeld een kaart van heel Zuid-Thailand, inclusief alle eilanden, in één keer downloaden. Niet slecht, voor een gratis app.

iOS app: Klik hier

Android app: Klik hier

4. Booking.com/Hostel World/Hostelbookers/AirBNB

Tijdens het reizen is het handig als je mobiel al vast kunt zoeken naar geschikte accommodatie voor je volgende bestemming. Welke app je gebruikt, hangt ook af van het type accommodatie dat je zoekt. Booking.com is ontzettend breed en geschikt voor bijvoorbeeld huizen en appartementen. Wil je in een hostel gaan zitten, dan zijn Hostel World en Hostelbookers beter, omdat ze specifiek gericht zijn op dit type accommodatie. AirBNB is goed om een particulier appartement te huren, wat je een wat lokaler gevoel geeft op je bestemming.

Zelf vinden wij Hostel World net wat beter werken dan Hostelbookers, omdat je met de app van Hostel World je creditcard kunt scannen en zo snel kunt betalen. Tegelijkertijd zijn er soms hostels die je wel bij Hostelbookers kunt zien, maar niet bij Hostel World of andersom. Daarom kan het geen kwaad om beide apps te downloaden.

iOS app: Booking.comHostelworld Hostelbookers – AirBNB

Android app: Booking.comHostelworld Hostelbookers – AirBNB

Processed with VSCOcam with f2 preset

5. XE Currency

Binnen Europa kun je in veel gevallen wel toe met je euro’s, maar kom je buiten het continent, dan krijg je te maken met allerlei vreemde valuta. Heb je geluk, dan is de wisselkoers niet zo lastig, bijvoorbeeld vier lokale eenheden voor één euro. Helaas is het lang niet altijd zo gunstig. In veel Aziatische en Afrikaanse landen krijg je voor iedere euro wel een briefje met een stel nullen erop. Dat is verwarrend en dat weten de locals ook, die je er helaas vaak mee proberen op te lichten.

Een geweldige app om dit te voorkomen is XE Currency. Deze omrekenapp kent vrijwel alle valuta ter wereld. Het enige dat je hoeft te doen is een getal invoeren. Vervolgens zet de app dit bedrag tot meerdere getallen achter de komma om in een andere valuta. De app is snel en je kunt bedragen ook in meerdere valuta in één keer omzetten. Heb je verbinding met het internet, dan haalt de app de laatste koers op, zodat je altijd een nauwkeurige wisselkoers te zien krijgt.

iOS app: Klik hier

Android app: Klik hier

 

Misschien is het je al opgevallen: Tripadvisor, volgens velen de moeder aller travelapps, ontbreekt in onze lijst. Daarvoor hebben we verschillende redenen. De belangrijkste reden is dat de app vrij onoverzichtelijk is en je uiteindelijk maar weinig informatie verschaft over bezienswaardigheden en attracties. Het rangschikt weliswaar allerlei bezienswaardigheden, maar veel meer kom je niet te weten. Daar komt bij dat de rangschikking soms op zijn minst twijfelachtig is. Zo gaf de app lange tijd aan dat de nummer 1 attractie van Singapore het metrostelsel was.

Tenslotte is Tripadvisor in onze ogen te positief over tal van restaurants, attracties en bezienswaardigheden, vaak omdat het een commissie krijgt voor verkochte tours. De ‘Recommended by Tripadvisor’-stickers op de ramen van restaurants betekenen eigenlijk niets meer, omdat vrijwel ieder restaurant het heeft.

Leave a Response