Reizen

5 bestemmingen in Schotland die je een keer moet bezoeken

Jaro1197 views
schotland

Reizen is een leuke manier om jezelf te ontwikkelen en meer over de wereld te weten te komen. Veel jongemannen kiezen voor een verre reis om dit te doen. Maar voor een leuke reis hoef je natuurlijk niet naar Azië of Zuid-Amerika. Er zijn in Europa immers ook genoeg gave bestemmingen te vinden. Een geweldig land dat veel mensen nog niet ontdekt hebben is Schotland. Dit land met iets meer dan 5 miljoen inwoners ligt zoals de meeste mensen zullen weten in het noorden van het eiland Groot-Brittannië. Het land staat onder andere bekend om haar prachtige natuur, bier en whiskycultuur. Dit maakt het een geweldig land voor een mannentrip maar ook voor een lange reis in je eentje of met je vriendin. De volgende 5 bestemmingen mag je zeker niet missen als je voor langere tijd naar Schotland gaat.

Loch Ness

Het monster van Loch Ness is een van de bekendste mythes van onze tijd. Of het monster nu bestaat of niet, het meer Loch Ness is hoe dan ook een bezoekje waard. Dit prachtige meer in het noorden van het land is maar liefst 37 kilometer lang en het breedste gedeelte is ongeveer 1,6 kilometer breed. Het meer is op zijn diepst ruim 220 meter diep en het water is troebel door het veen en turf in de bodem. Het meer is natuurlijk enorm bekend door het monster dat ook wel Nessie wordt genoemd maar het valt mee hoe toeristisch het hier is.

schotland3

Lees ook: Dit zijn de mooiste nationale parken van Nederland!

Edinburgh

Wanneer je Schotland bezoekt mag je de hoofdstad van het land wat ons betreft zeker niet overslaan. Edinburgh is een leuke en levendige stad met een prachtig historisch centrum dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De stad ligt aan de oostkust van Schotland en heeft mooie bezienswaardigheden als het Edinburgh Castle en de National Galleries of Scotland. Wanneer je het treft is tijdens jouw bezoek aan de stad het wereldberoemde Edinburgh Festival bezig.

Falkirk

Niet ver van Edinburgh kun je het leuke stadje Falkirk vinden. In deze plaats wonen maar iets meer dan 30.000 mensen maar kun je vele bezienswaardigheden vinden. Je kunt hier onder andere de draaiende scheepslift het Falkirk-wiel bekijken. Ook zijn er in de omgeving van Falkirk veel Romeinse overblijfselen te vinden zoals de Muur van Antonius.

De Schotse Hooglanden

Wanneer we het over natuur en Schotland hebben zullen de meeste mensen direct aan de schitterende Schotse Hooglanden denken. Dit prachtige en afwisselende natuurgebied is volgens velen een van de mooiste stukken Europa. Je kunt hier dolfijnen spotten aan Moray Coast of genieten van de schitterende uitzichten vanaf de hoogvlaktes. IN de Schotse Hooglanden kun je fantastisch wandelen en mountainbiken maar voor de avontuurlijke types behoren ook canyoning en raften tot de mogelijkheden.

schotland2

Lees ook: Dit zijn de leukste 5 bestemmingen voor een kano vakantie!

Ben Nevis

Een van de mooiste punten van de Schotse hooglanden is de berg Ben Nevis. Deze berg is met 1344 de hoogste van het hele Verenigd Koninkrijk. Het beklimmen van de Ben Nevis is een populaire bezigheid voor geoefende wandelaars en mountainbikers. Bovenop de Ben Nevis ligt eigenlijk altijd sneeuw en is meestal volledig verscholen in de wolken.

Ben jij weleens in Schotland geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response