SportReizen

5 Europese voetbalclubs die je nog moet bezoeken voordat het te laat is.

Danny Zwager1851 views
Nieuwe stadion Chelsea

Verhuizen
Verschillende grote clubs in Europa zijn bezig met de laatste seizoen(en) in hun oude vertrouwde stadion. Het stadion voldoet niet meer aan de hedendaagse wensen waardoor een nieuw onderkomen noodzakelijk is. Aan de ene kant zonde dat een historische plek wordt verlaten, maar aan de andere kant is een nieuw stadion altijd vet!  Clubs als Atletico Madrid, Chelsea en Tottenham Hotspur zullen alle gaan verhuizen. De ene club zal volgend seizoen al spelen in hun nieuwe thuishaven en voor de andere club zal het wat langer gaan duren. Sommige clubs betreden volgend seizoen al hun nieuwe thuishaven en andere clubs moeten nog iets langer geduld hebben. Toch moet je als voetballiefhebber wel opschieten als je jouw favoriete buitenlandse clubs nog een keer wilt aanmoedigen voor de verhuizing. Daarom hebben wij een top 5 samengesteld van clubs die je zeker gezien moet hebben in hun huidige stadion.

Atletico Madrid

Atletico Madrid zal na dit seizoen haar wedstrijden gaan spelen in La Peineta. Het stadion krijgt een capaciteit van 74.000 stoelen en is daarmee een stuk groter dan het Vicente Calderon, waar plek is voor 55.000 toeschouwers. Nu hopen dat het in Estadio La Peineta net zo gaat spoken als in het Vicente Calderon. Wij zijn benieuwd!
 Nieuw stadion AS Roma   

Chelsea FC

Chelsea gaat niet verhuizen naar een andere plek, want het Stamford Bridge wordt namelijk gerenoveerd. Het is niet zomaar een renovatie, maar eentje van 3 jaar die zo’n 500 miljoen moet gaan kosten. Het nieuwe onderkomen biedt voor 60.000 toeschouwers plek en met onder andere restaurants, pubs en een shop & museum, is er genoeg te doen tijdens wedstrijddagen. Het enige waar de Londens club nog op moet wachten is toestemming van de burgermeester van Londen. Dit lijkt een kwestie van tijd en dus kunnen we over een paar jaar Chelsea zien schitteren in dit fantastische bouwwerk!
Nieuwe stadion Chelsea

Real Madrid

Het stadion van Real Madrid wordt omgetoverd tot het derde grootste stadion van de wereld. Het onderkomen gaat plaats bieden aan 93.000 toeschouwers. De buitenkant van het stadion valt op door de Led verlichting en hier zullen historische momenten van de koninklijke worden weergegeven. Daarnaast komt er een dak op het stadion dat binnen 15 minuten kan sluiten. Het kost de club uit Madrid een slordige 500 miljoen euro om het Santiago Bernabeu te gaan verbouwen.

 Nieuw stadion Real Madrid

AS Roma

De club uit Rome gaat een nieuw stadion bouwen in de oud-Romeinse stijl. Het Stadio Della Roma gaat plaats bieden aan 52.500 toeschouwers en moet medio 2019 in gebruik worden genomen. De atletiek baan zal verdwijnen en in dit nieuwe onderkomen zullen de fans nog maar 10 meter van het veld zitten. Bij het stadion wordt ook het trainingscomplex gebouwd en is er genoeg plek voor winkels en horecagelegenheden. Nu hopen dat de stadions in Italië weer vol komen te zitten!
 Nieuwe stadion Atletico Madrid

Tottenham Hotspur

Als laatste de verhuizing van Tottenham Hotspur. De Spurs gaan het historische White Hart Lane verlaten voor dit nieuwe theater dat plek biedt aan 61.000 toeschouwers. Daarnaast zal het stadion ook plek bieden aan NFL wedstrijden. Rondom het stadion is er genoeg plek voor restaurants, pubs en entertainment. Het echt hoogtepunt van het nieuwe onderkomen wordt de ”Skywalk”. De Skywalk biedt alle fans en toeristen het perfecte uitzicht over het nieuwe stadion. Op 40 meter hoogte wordt het mogelijk om een rondje op het dak te lopen. Heel vet en iets wat alle Spurs fans zeker moeten gaan doen.

Voetbaltrip

Je hebt dus maar even om de klassieke en historische stadions van verschillende Europese topclubs te bewonderen. Voor je het weet verhuizen de clubs naar hun nieuwe prachtige onderkomens en zullen de oude stadions langzamerhand vergeten gaan worden. Hoe zonde dat ook is.

Danny Zwager
Mijn naam is Danny Zwager en naast gastblogger beheer ik de website Football Lifestyle. Football Lifestyle is dé website die de hedendaagse mode ontwikkelingen van de profvoetballers uit binnen en buitenland volgt. Wij houden je op de hoogte van de laatste trends en de nieuwste rages onder de profvoetballers en struinen voor jou het internet af voor dezelfde style. Zo kan jij altijd dezelfde coole style dragen als de grootste profvoetballers op aarde! Bij Football Lifestyle lees je direct wat er in de mode is onder de voetballers. Wat zijn de nieuwste looks? Welk shirt moet je in je kast hebben liggen en met welke schoenen zal jij in de schijnwerpers komen te staan. Football Lifestyle stelt voor jou dezelfde outfits samen, zodat jij dezelfde outfit als Wesley Sneijder kan scoren!

Leave a Response