Reizen

5 ideale vakantiebestemmingen voor in het najaar!

Jaro1017 views
vakantie-najaar-malta

Het vakantieseizoen is natuurlijk eigenlijk in de zomervakantie. Toch zijn er ook veel mannen die kiezen voor een vakantie in het najaar. Een vakantie in het najaar is over het algemeen een stuk goedkoper, je zult geen hordes toeristen tegenkomen en het is minder warm op de meeste plekken. Wat soms wel fijn is, aangezien het in Zuid-Spanje in de zomer rond de 40 graden kan zijn. Dan ben je beter af met een graadje of 25 in het najaar. Maar goed, een vakantie in het najaar, welke bestemmingen zijn ideaal? Wij hebben 5 bestemmingen voor een zonvakantie in het najaar op een rijtje gezet!

Voordelen van een vakantie in het najaar

Allereerst zetten we de voordelen van een vakantie in het najaar op een rijtje, want het zijn er behoorlijk wat. Het nadeel is natuurlijk, dat je waarschijnlijk vrij moet vragen op werk om op vakantie in de herfst te kunnen gaan. Maar goed, wat zijn de voordelen van een vakantie in het najaar?

1 Cheap!

Een van de grootste voordelen van reizen in het najaar: het is relatief goedkoop. En meer vakantie voor minder geld is natuurlijk altijd goed. Met name vanaf oktober, dalen de prijzen van accommodaties en vluchten. Zo ben je in het naseizoen makkelijk 30 tot 50 procent goedkoper uit. Een goedkope vakantie in het najaar is dus zo gepiept, mits je de herfstvakantie vermijdt. Tijdens deze vakantie kunnen de prijzen wel weer wat hoger liggen.

2 Genieten van de rust!

Op vakantie naar de Spaanse Costa is natuurlijk hartstikke leuk. Een stuk minder leuk is het zoeken van een plekje op het strand. Met name de bekende kustplaatsjes zijn in de zomer ontzettend druk. Als je in het najaar op vakantie gaat heb je hier geen last van. Heerlijk genieten van al dat moois zonder om de vijf minuten een Nederlandse toerist tegen te komen.

3 Het ideale recept tegen een najaarsdip

Veel mensen krijgen na de zomervakantie last van een dipje. Het werk begint weer en de temperaturen worden lager. Het boeken van een vakantie in het najaar is het ideale recept voor deze dip. Zo heb je iets om naar uit te kijken!

Vakantiebestemmingen najaar

Kortom, een vakantie in het najaar brengt behoorlijk wat voordelen met zich mee. Wat zijn nu fijne bestemmingen voor een vakantie in de herfstvakantie? Of op een ander moment in het najaar? Wij hebben 5 bestemmingen op een rijtje gezet die in de herfst op hun best zijn!

1 Marokko

Een van de meest goedkope bestemmingen voor in de herfstvakantie: Marokko! Bovendien is het in Marokko in het najaar nog heerlijk vertoeven. Denk aan de prachtige steden zoals Marrakesh, de Sahara, maar ook de stranden aan de westkust van dit Afrikaanse land. Marokko is veelzijdig en goedkoop!

vakantie-herfst-marokko

Lees ook: 7 vakantiebestemmingen om je liefje mee naartoe te nemen!

2 Malta

Een andere ideale vakantiebestemming voor in het najaar is Malta. Dit eiland is een waar paradijs in de Middellandse Zee. Denk aan prachtige stranden, natuurlijke zwembaden en een rotsachtig landschap. Ook de steden zijn erg indrukwekkend. Zo is de hoofdstad Valletta door Unesco opgenomen in de lijst van het Werelderfgoed. Ook zijn er meerdere scenes uit de populaire serie GOT gefilmd op Malta. Kortom, een erg bijzondere vakantiebestemming voor in de herfstvakantie!

3 De Canarische Eilanden

Spanje mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken, met in het speciaal de Canarische eilanden. Waar het op de meeste plekken in Spanje in de maanden oktober en november best regenachtig kan zijn, heb je daar op de Canarische Eilanden geen last van. Hier is het in de herfst nog een comfortabele 24 graden en schijnt de zon vrijwel elke dag. Daarnaast is de zee temperatuur zeer aangenaam én is het er ook nog eens spotgoedkoop!

4 Portugal

Een ander land waar je in de herfst heerlijk kunt vertoeven is Portugal. Denk bijvoorbeeld aan steden zoals Porto en Lissabon. Een zonnige stedentrip is natuurlijk altijd leuk. Ook vind je in Portugal vele stranden, met name in de Algarve. En waar de Algarve in de zomer geteisterd wordt door het massatoerisme, kun je hier in het najaar heerlijk van de rust genieten.

5 Cuba

Heb je wat meer te besteden en vind je het niet erg om wat langer te vliegen? Dan is Cuba een echte aanrader voor een vakantie in de herfstvakantie. Cuba is het grootste eiland in de Cariben en hier is het heerlijk vertoeven. Lekker weer, een gezellige bevolking en paradijselijke stranden. Heerlijk cultuur snuiven en genieten van de tropische omstandigheden op dit prachtige eiland.

Zo, dit waren onze favoriete vakantiebestemmingen voor in de herfstvakantie. Ga jij nog weg dit najaar? Zo ja, waar gaat de reis naartoe? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response