VrouwenLifestyle

5 leuke date ideeën voor in de herfst!

Jaro1288 views
herfst-date-ideeen

Daten in de lente en/of zomer is natuurlijk het makkelijkst. Wanneer het goed weer is, zijn er simpelweg veel meer mogelijkheden. Lekker op het terras zitten, picknicken in het park of bijvoorbeeld een boottochtje maken. Maar wat zijn nu leuke date ideeën voor in de herfst? Daten in de herfst kan gelukkig ook erg leuk zijn. Hieronder 5 date ideeën voor wanneer het slecht weer is!

Date ideeën in de herfst

De zomer is natuurlijk het meest favoriete seizoen van de actieve hetroman. Super eenvoudig om een romantische date te bedenken. Mandje met eten en drinken, kleedje erbij en je kunt overal gaan zitten voor een romantische picknick. Ook kun je natuurlijk gewoon een terrasje uitzoeken. Een lekker drankje doen op het terras is natuurlijk altijd goed als het lekker weer is. Kortom, veel mogelijkheden. Daarnaast is iedereen vrolijker wanneer het lekker weer is, een goede sfeer gegarandeerd. Maar wat zijn nu leuke ideeën voor een date wanneer het guur en grauw is buiten? De herfst in Nederland kan behoorlijk depressief zijn. Vaak hangen er donkere wolken in de lucht, regent het en het kan hard waaien. Gelukkig zijn er genoeg ideeën voor een date in de herfst. Welke zijn dat? Wij hebben 5 ideeën voor een date in de herfst op een rijtje gezet!

1 Een spannende escaperoom!

Sinds een paar jaar schieten escaperooms als paddenstoelen uit de grond. Je hebt er vast weleens eentje bezocht. Met vrienden, met familie of met een leuke dame natuurlijk. Aangezien Halloween ook in de herfst valt, vind je in dit seizoen verschillende griezelige escaperooms. Dus heb jij stalen zenuwen? Neem het meisje dan mee naar een spannende escaperoom of een spookhuis voor volwassenen. Grote kans dat ze je tijdens de date geregeld stevig vastpakt. Dit is natuurlijk geen ideale date als je zelf nogal angstig bent in dit soort situaties. Dan zal ze eerder de hand van een andere jongen in de escaperoom vastpakken en dat wil je natuurlijk liever niet!

2 Appels plukken en samen bereiden!

Een ander romantisch date idee voor in de herfst: appels plukken. Vanaf september is het appelseizoen in volle gang. Veel boomgaarden geven gasten de mogelijkheid om tegenover een bescheiden bedrag zelf appels te plukken. Je betaalt een bedrag en je mag vervolgens je mandje vol plukken. Vaak krijg je er ook nog eens een drankje bij. Hartstikke gezellig dus. En zijn jullie elkaar na een middag plukken nog niet zat? Neem haar dan mee naar je huis en bak samen een overheerlijke appeltaart van de vers geplukte appels. Zet een muziekje op, glaasje rode wijn erbij en de sfeer zal gelijk goed zijn!

3 Herfstachtige boswandeling 

Tijd doorbrengen in de natuur is gezond. Daarnaast is de natuur ideaal om elkaar beter te leren kennen. Er zijn niet veel andere mensen en het is er stil. In de zomer is een picknick natuurlijk voor de hand liggend, maar wat doe je in de herfst? Een romantisch date idee voor in de herfst: het maken van een boswandeling. In de herfst zullen de bladeren prachtig gekleurd zijn. Ook kun je veel verder lopen als het niet zo onaangenaam warm is. Hebben jullie het koud gekregen? Dan kunnen jullie heerlijk knuffelen op een bankje, of je neemt haar mee naar een gezellig bosrestaurant. Dé ideale date voor in de herfst!

daten-in-de-herfst

Lees ook: 4 romantische date ideeën om je relatie spannend te houden!

4 Een bezoekje aan het theater!

Een bioscoopdate is natuurlijk altijd goed, maar niet erg origineel. Veel mannen kiezen voor een date in de bioscoop. Het is zeer zeker een veilige optie, want als het tegenvalt heb je in ieder geval een goede film gezien. Maar goed, niet erg origineel dus… Wat is een alternatief? Een avondje naar het theater! Elke stad heeft wel een theater waar geregeld toneelstukken worden gespeeld of een cabaret plaatsvindt. Al helemaal in steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Een uniek avondje uit en wie weet blijft ze na afloop wel slapen!

5 Bezoek een herfstmarkt!

Het fenomeen kerstmarkt kennen we natuurlijk allemaal. Rond de kerstdagen worden overal gezellige kerstmarkten georganiseerd waar je lekkere dingen kunt kopen, schaatsen en heerlijk rond kunt lopen. Maar wist je dat er ook ‘herfstmarkten’ zijn? Het principe is hetzelfde, maar dan zijn deze markten meer herfstachtig versierd. Denk aan pompoenen, veel herfstbladeren en herfstachtig eten. Google een herfstmarkt bij je in de buurt en neem haar mee voor een onvergetelijke dag. Samen rondlopen, een kop warme chocolademelk en een heerlijk diner. 

Zo, dit waren onze date ideeën voor in de herfst. Wat is jouw favoriete herfstdate? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response