WonenKlussen

5 manieren om je woning nieuwe smoel te geven

Redactie MannenNieuws827 views
5 manieren om je woning nieuwe smoel te geven

Heb je het gehad met je woning? Verhuizen is lang niet altijd een optie, maar je woning een upgrade geven behoort wellicht wel tot de mogelijkheden. Vaak kunnen kleine dingen al een heel verschil maken voor de uitstraling van een ruimte.

Nieuw kleurtje

Niets is zo bepalend voor de uitstraling van een ruimte als de kleur op de muren. Dit is tegelijkertijd ook een relatief eenvoudige aanpassing om te doen, zeker als je het aandurft om zelf te schilderen. Je kunt dan met een paar tientjes al een heel eind komen. Overigens is het niet altijd een goed idee om alle muren een kleur te geven, omdat de ruimte hiervan kleiner en donkerder kan gaan lijken. Vaak kan één muur in een andere kleur schilderen al veel verschil maken.

Keuken

Een gloednieuwe keuken kan je woonplezier al flink verhogen. Maak van je keuken een plek waar je graag bent omdat hij helemaal op jouw wensen afgestemd is. Dit is wel de meest prijzige optie in ons lijstje. Heb je nu het geld niet maar is het om welke reden dan ook urgent voor jou om je keuken onder handen te namen, dan kun je een goedkope persoonlijke lening overwegen om je project te financieren.

Meubels vervangen

Ben je uitgekeken op je meubels en wil je een hele andere stijl in huis brengen? Bepaal dan eerst wat die stijl moet zijn en of er een serie meubels bestaat waarmee je voor een samenhangende inrichting kunt zorgen. Je kunt vervolgens natuurlijk die meubelstukken nieuw aanschaffen, maar als je er de tijd voor hebt, kan een rondje Marktplaats afzoeken een flinke besparing opleveren. Daar kun je voor een veel lager bedrag een hele inboedel bij elkaar zoeken en ook meubels uit de serie vinden die niet meer geproduceerd worden. Bovendien kun je op Marktplaats ook proberen je oude meubels te slijten.

Nieuwe vloer

Manieren om je woning nieuwe smoel te geven

Ook een relatieve kleine ingreep die de uitstraling van een ruimte compleet kan veranderen, is het vervangen van de vloer voor iets nieuws. Dat hoeft niet per se een ander materiaal te zijn; een andere kleur of een ander patroon kan al een hoop doen. Je kunt ook de mogelijkheid aangrijpen om echt voor een ander soort vloer te gaan als je niet blij bent met je huidige vloertype. Houd er overigens wel rekening mee dat je ergens naartoe moet kunnen met je meubels als je de vloer gaat vervangen.

Muur uitbreken

Wil je je woonkamer een ruimtelijkere uitstraling geven, dan kun je overwegen de muur tussen de woonkamer en de keuken weg te halen. Zo creëer je een ‘open’ gevoel in je huis, plus er komt wat meer licht je woonkamer binnen. Pas uiteraard op als het een dragende muur is, want dan is een extra maatregel zoals een balk plaatsen om de dragende functie over te nemen noodzakelijk.

Leave a Response