Lifestyle

5 mannelijke activiteiten om te doen rond Halloween!

Jaro900 views
halloween-mannen-activiteiten

Halloween is een feest dat van oorsprong in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Sinds een paar jaar doen we hier in Nederland ook lekker aan mee. De ‘Trick or Treat’ traditie hebben we (nog) niet overgenomen. Hierbij gaan de kinderen langs de deuren in hun enge kostuum om snoepjes op te halen. Een beetje de griezelige versie van het Nederlandse ‘Sint-Maarten’. Wat wordt er in Nederland dan wel gedaan met Halloween? Wat is er allemaal te doen met Halloween?

Hoe is Halloween ontstaan?

De naam ‘Halloween’ is afgeleid van de woorden ‘All Hallows Eve’ oftewel ‘Allerheiligenavond’. Dit is een belangrijke dag in de Keltische kalender. Het jaar begon op 1 november, dus 31 oktober (Halloween) was als het ware een soort van oudejaarsavond. De oogst was op die dag binnen en de zaden voor het nieuwe jaar lagen klaar om gezaaid te worden. Het feest werd in de Verenigde Staten populair in de 19e eeuw. Groepen Ierse immigranten kwam het land binnen en namen hun traditie mee. Daarna werden er steeds meer festiviteiten rond deze dag bedacht zoals de uitgeholde pompoenen en het langs de deuren gaan voor snoep. 

Halloween activiteiten voor mannen

Halloween valt officieel op 31 oktober. In Nederland nemen we het echter niet zo nauw met deze datum. Op veel plekken worden de weken voor de 31e ook al veel leuke Halloween activiteiten georganiseerd. Wat zijn leuke dingen om te doen voor Halloween? Door het hele land worden activiteiten georganiseerd voor kinderen, maar ook vooral Halloween activiteiten voor volwassenen. Wat zijn nu leuke Halloween activiteiten voor mannen? Wij hebben er 5 op een rijtje gezet

1 Fright Nights in Walibi | voor stoere mannen!

Het pretpark Walibi kennen we natuurlijk allemaal. Dit pretpark is voor echte waaghalzen met spannende achtbanen zoals ‘The Golliath’ en de ‘Robin Hood’. In oktober verandert het park in de avonduren in een griezelig spektakel. Sinds 2007 maakt Eddie de Clown het park rond Halloween onveilig. Een groot gedeelte van het pretpark is griezelig ingericht en er zijn 4 verschillende griezelhuizen. Voor volwassenen wel te verstaan. En dan met name voor de echte mannen. De spookhuizen zijn erg eng en je zult door zombies tot diep in het park worden achtervolg. Een echte aanrader dus. Tijdens deze dagen sluit het park pas om 23.00!

2 Horror McDrive | Griezelige happy meals!

De McDrive, we kennen het principe waarschijnlijk allemaal wel: je rijdt met je auto langs een loket bij de McDonalds en je kunt eten bestellen zonder dat je de auto uit hoeft. Een McDonalds in de omgeving van Rotterdam (Berkel en Rodenijs) heeft daar iets origineels op bedacht in de sfeer van Halloween. Op vrijdag 1 november van 20.00 tot 01.00 is het namelijk griezelen geblazen bij de McDrive van dit filiaal. Het is donker, er hangen overal enge versieringen zoals spinnenwebben én je maaltijd wordt aan je auto bezorgd door de meest griezelige personen. Zombies, heksen en andere griezels zullen je de stuipen op het lijf jagen. Als je daarna nog maar een hap door je keel krijgt!

3 Zombie walk | Enge wandeling door donker Arnhem

Ook Arhem staat stil bij deze griezelige feestdag. Al bijna 10 jaar lang wordt elk jaar met Halloween de ‘Zombie walk’ georganiseerd. Om 19.00 ’s avonds wordt er verzameld op het Willemsplein en zal de griezelige stoet vertrekken. De wandelroute is ongeveer 3 kilometer land en loopt dwars door het centrum. Net als in The Walking Dead, maar dan in het echt.
Jullie zullen de mensen op straat geheid de stuipen op het lijf jagen. En na de wandeling, kun je natuurlijk in je enge outfit gezellig met je maten de kroeg induiken!

halloween-zombie-walk

Lees ook: 5 leuke date ideeën voor in de herfst!

4 Scary Movie | Perfect voor een eerste date!

Bij Halloween horen natuurlijk ook enge films. Freddy Kruger, IT, The Ring, noem maar op. Allemaal films die rond Halloween gekeken worden. Heb jij een date gepland eind oktober? Houd dan een Halloween avond bij jou thuis. Haal lekkere snacks in huis, versier het huis griezelig en nodig haar uit voor een avondje enge films kijken! 

5 Griezelig feesten | met je vrienden naar de club!

Eigenlijk is het elke dag wel tijd voor een feestje, dus ook op Halloween. Met name 31 oktober mag je alvast in je agenda zetten. Door het hele land worden op deze avond feesten georganiseerd. Het thema is natuurlijk Halloween en op de meeste feesten wordt verwacht dat je verkleed komt op dagen. Je hoeft natuurlijk niet perse een hele lastige outfit te dragen, zolang je er maar griezelig uitziet. Een wit T-shirt met (neppe)bloedvlekken is vaak al voldoende. Kun je niet op de 31e? De hele week zijn er nog verschillende feesten, dus je kunt er vast nog wel eentje meepakken!

Ga jij nog iets leuks doen met Halloween? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response