Reizen

5 mannelijke bestemmingen in Azië!

Jaro771 views
bestemmingen-mannelijk-azie

Ga jij alleen of met vrienden op reis? Dan ben je waarschijnlijk opzoek naar een ‘mannelijke’ bestemming. Azië is een werelddeel vol met mannelijke bestemmingen. Je kunt er indrukwekkende tochten maken door de natuur, heerlijk uitgaan en genieten van de lokale keuken. Welke bestemmingen in Azië zijn aan te raden voor een mannenvakantie? Wij hebben 5 mannelijke bestemmingen in Azië op een rijtje gezet!

 Mannelijke bestemmingen in Azië

Azië is een gigantisch werelddeel met vele indrukwekkende bestemmingen. Denk bijvoorbeeld aan het unieke China, de prachtige (ei)landen in Zuidoost-Azië en indrukwekkende natuurfenomenen in India en Nepal. Welke plekken moet je als man echt bezoeken tijdens een rondreis door Azië? Hieronder 5 mannelijke bestemmingen in Azië:

1 Vietnam

Vietnam is een van de populairste bestemmingen in Azië anno 2019. Waar voorheen Thailand steevast op nummer 1 stond, kiezen steeds meer mensen voor Vietnam. Vietnam is een erg indrukwekkende bestemming, met prachtige stranden, adembenemend mooie natuurgebieden, heerlijk eten en een fascinerende cultuur. Een echte aanrader zijn de Con Dao eilanden. Hier kun je geweldig duiken en snorkelen. De tropische vissen die hier zwemmen vind je nergens anders en het koraal is hier ook nog in perfecte staat. De eilanden zelf zijn ook erg gezellig met veel andere reizigers en gezellige strandtenten. Kortom, een echte aanrader wanneer je in Vietnam bent!

2 Japan

Heb je even genoeg van de partyvibe, maar wil je even ontspannen? Dan is Japan een echte aanrader. Het land bestaat uit meerdere eilanden, waarvan vier grote eilanden: Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. In totaal vind je hier maar liefst 6.852 eilanden. Japan staat natuurlijk bekend om de hypermoderne steden, maar ook de natuur is erg indrukwekkend. Zo vind je er zwarte beren, geisers, actieve vulkanen en gigantische oerbossen. De eilanden zijn zeer divers. Zo vind je er tropische eilanden waar het veelal lekker weer is met hoge temperaturen, maar ook bergachtige eilanden met indrukwekkende bergtoppen en strenge winters. Kortom, Japan is divers en hier kun je als toerist heerlijk ontspannen rondreizen zonder dat je lastiggevallen wordt door mensen die je iets willen aansmeren.

3 Thailand

Thailand mag natuurlijk ook niet ontbreken op deze lijst. Hoewel het land tegenwoordig last ondervindt van het massatoerisme, is dit nog steeds een van de mooiste Aziatische bestemmingen. Thailand staat natuurlijk vooral bekend om de eilanden én de ‘full moon party’s’. Elke maand is het weer zover: volle maan! Door het hele land worden die nacht grootse feesten georganiseerd. Wat moet je je hier bij voorstellen? Een onbewoond eiland, veel mensen, veel drank en drugs en een heerlijke feestsfeer. Iets wat je gegarandeerd een keer met je vrienden moet meemaken.

Daarnaast is Thailand het ideale land om prachtige kiekjes voor je Instagram (of Tinder) te schieten. Denk bijvoorbeeld aan plekken als Krabi, het Nationale Park Khao Sok en Chiang Mai. Kortom, Thailand is een van de leukste mannelijke bestemmingen in Azië. Ook leuk: de Thaise dames vallen vooral op Westerse mannen, dus je zit hier op dat gebied ook goed!

bestemmingen-azie-thailand

Lees ook: Daarom zouden alle mannen een solo backpackreis moeten maken!

4 Nepal

Kun jij de warme zon even niet meer zien en ben je alle palmbomen en parelwitte stranden even zat? Vervolg dan je rondreis door Azië in Nepal, één van de topbestemmingen van Azië. Een paar jaar terug was Nepal geen veilige vakantiebestemming. De politieke onrust en verwoestende aardbevingen zorgden voor een terugloop aan bezoekers. Anno 2019 is het inmiddels weer helemaal veilig en Nepal is een van de meest unieke vakantiebestemmingen ter wereld. Het hoogtepunt van dit land is natuurlijk de Himalaya.

Nepal is een van de meest hooggelegen gebieden ter wereld, met de indrukwekkende Mount Everest als absolute highlight. De hoogste berg ter wereld is uniek om te zien. Je kunt de berg ook beklimmen, maar hier moet je goed getraind voor zijn. Jaarlijks overlijden er meerdere mensen omdat ze de top niet kunnen bereiken. Desalniettemin is een bezoekje het zeker waard!

bestemmingen-azie-nepal

Lees ook: Backpacken door Thailand: voor de avontuurlijke man!

5 Sri Lanka

We sluiten deze lijst af met een relatief onbekende bestemming in Azië: Sri Lanka. Het is een relatief klein land, maar in Sri Lanka is zoveel te zien en te doen. Je vindt er vele historische tempels, de lokale bevolking is ontiegelijk vriendelijk en gastvrij, je kunt er op safari én het is een ideale surfbestemming. Wanneer je even wilt ontsnappen aan de menigte, dan kan dit hier ook prima. Ga dan met je vrienden naar Ella, een natuurgebied in het binnenland. Hier bevinden zich meerdere hotels omringd door de prachtige natuur. Heerlijk om even tot rust te komen.

Sri Lanka staat ook bekend om de mooie stranden. Eén van de mooiste stranden van Sri Lanka is ‘Hikkaduwa’. Dit verlaten kustplaatsje wordt veel bezocht door hippies en alternatievelingen, wat zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer. Je kunt hier heerlijk surfen en aan het strand liggen. Perfect dus wanneer je met vrienden even een paar dagen sportief wilt doen!

Ben jij weleens met vrienden wezen reizen door Azië? Zo ja, wat is volgens jou de meest mannelijke bestemming in Azië? Laat het ons weten in de reacties hieronder

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response