Lifestyle

De 5 meest belachelijke hipsteracties

David1099 views

Ga naar een gemiddelde grote stad en het hipstergehalte neemt exponentieel toe. ‘We’ geven tientallen euro’s uit aan avocado, of het nou op brood of in je haar is. Water drink je niet zo maar, daar moet een sliert komkommer in, anders is het niet te zuipen. Quinoa is the way to go en als iemand ook maar begint met het uitspreken van ‘fast food’ of ‘McDonalds’ moet de neus opgetrokken worden.

Goed, je kunt het verschrikkelijk vinden of er van houden, maar het stereotypische ‘hipster’ zijn is natuurlijk vrij onschuldig. Toch komen we zo nu en dan typische hipsteracties tegen die echt te ver gaan wat ons betreft. Dit heeft niets meer te maken met een trend of ‘bewust leven’, maar is gewoon belachelijk.

Mannennieuws.nl zet de vijf meest bizarre hipsteracties op een rijtje.

Moeite om van je geld af te komen? Koop een tak.

1. Takken te koop

Een boetiek in Londen heeft een wel heel creatieve manier gevonden om de huizenhoge huur te betalen in de Britse hoofdstad. De boetiek verkoopt, jawel, takken! Nu zou je misschien denken dat dit heel bijzondere takken moeten zijn, omdat je ze anders gewoon uit een parkje of bos kunt oprapen, maar nee, er is weinig bijzonders aan.

Voor twintig euro per stuk worden de takken van de hand gedaan. Volgens de eigenaar van de boetiek is die prijs overigens goed te verantwoorden. Zo worden de takken schoongemaakt (goh), worden de uiteinden geschuurd (oké..) en worden er gaten in de takken geboord, zodat je ze kunt ophangen aan de muur (ofzo).

Je zou denken dat iets als takken verkopen niet serieus genomen wordt, maar helaas: de zaken zijn goed. Regelmatig zijn alle dode stukken hout uitverkocht. Om het verhaal nog wat mooier te maken: de boetiek ligt naast een stadspark vol bomen en, je raadt het al, takken.

Lekker ouderwets draden spinnen in je H&M-hemdje geproduceerd door kinderhanden in Azië. (Bron)

2. Kleding maken met een spinnewiel – in het openbaar

Inmiddels drie jaar geleden dook een foto op die een klant van een BMW-dealer maakte van een andere klant. Die andere klant was aan het wachten om geholpen te worden en maakte van die tijd gebruik om draad te spinnen met een spinnewiel. Ja echt, zo’n ding dat men in de Middeleeuwen en tot de 19e eeuw gebruikte voor het maken van kleding.

Als mensen honderden jaren een spinnewiel gebruikten, waarom mag dat nu dan niet meer? Nou, dat antwoord is vrij simpel. Electriciteit.

 

3. Lekker op je hoge bi naar de Apple store

Mocht je niet direct weten wat een hoge bi is: dat is zo’n ouderwetse fiets met een enorm voorwiel en een minuscuul achterwiel. Het is een bijzondere fiets, omdat hij zonder ketting werkt, maar door de hoogte ook behoorlijk instabiel. De fiets werd gepresenteerd tijdens de Wereldtentoonstelling van 1867, waarmee hij natuurlijk van een perfecte leeftijd is voor de überhipster.

Het grappige is: de fiets was ook ten tijden van de introductie als een soort van ‘hipster’. De fiets was namelijk niet praktisch en vooral voor het opvallen en experimenteel. Helaas zie je heel af en toe de fiets weer voorbijkomen tegenwoordig. Het toppunt van hipster was dan ook wel deze foto, met de fiets voor een Apple store. Het Amerikaanse merk is natuurlijk heel mainstream, maar heeft toch ook wel een trouwe hipster fanschare.

Lekker hipster op je hoge bi een hip Apple-product kopen (het toppunt van kapitalisme). (Bron)

 

Lekker Bon Iver luisteren op je draagbare platenspeler.

4. Walkman? Te modern: platen!

Steeds meer mensen hebben een platenspeler thuis. Op zich niks mis mee, want op zich geven deze ook wel echt een net iets ander geluid. Of dat een beter geluid is dan een stevige Sonos-installatie kan over gediscussieerd worden, maar hier geldt: dit kan door de beugel.

Hoe anders ligt dat bij de persoon hieronder, die zelfs een walkman te modern vindt. Nee, deze man neemt liever allerlei platen en een platenspeler (met hoofdtelefoonaansluiting) mee naar zijn favoriete koffiezaakje om een latte van € 9,00 te drinken. Wij geven het meisje tegenover hem groot gelijk: wegkijken en snel doordrinken om het dragelijker te maken.

 

 

 

5. Met je kameel naar je werk

Nee, dit is geen land uit het Midden-Oosten waar een kameel voor boeren of nomadische volkeren een dankbaar hulpmiddel is in het dagelijks leven. Dit is in de Verenigde Staten, midden in de stad. De hipster, uiteraard bebaard met een vintage overhemd, gaat per kameel ‘doodgewoon’ naar zijn werk. Hij zit gelijk lekker hoog, zodat iedereen hem ziet.

Bovendien gaat hij ook nog eens tegen het verkeer in. Lekker goings, man. Maar met een dromedaris was je pas echt tof geweest..

Lekker bewust leven als hipster, maar wel een kameel in een drukke stad laten rondlopen.

 

Leave a Response