Films & Series

5 Onbeantwoorde vragen voor het komende Game of Thrones seizoen

David1305 views

We moeten het inmiddels alweer bijna een jaar stellen zonder Game of Thrones, maar langzaam maar zeker komt het zevende en op één na laatste seizoen dichterbij. Het seizoen staat gepland voor juli van dit jaar en zit waarschijnlijk vol antwoorden op de vragen waarmee we nu zitten na het zesde seizoen.

Om je nog even te helpen om weer een beetje in te komen, zetten wij de vijf belangrijkste vragen voor het volgende seizoen op een rijtje. Het is logisch, maar toch een waarschuwing: dit artikel zit vol spoilers!

1. Wordt Jaime nou eindelijk de good guy?

Jaime Lannister is in de serie niet bepaald de grote held die alleen maar goed doet. Hij is/was de vijand van de Starks, had de vroegere koning vermoord en deed nog regelmatig wat slechts. En toch: zijn vriendschap met Brienne maakte hem enigszins geliefd. Het toonde dat hij niet een puur slecht persoon was, zoals bijvoorbeeld Cersei dat wel is.

Jaime vermoordde de koning, omdat hij dreigde iedereen te vermoorden die tegen hem inging. Cersei doet inmiddels precies hetzelfde. Ze is zelfs zo’n slecht persoon, dat ze haar bloedeigen zoon (en de zoon van Jaime) ertoe dreef zelfmoord te plegen. De loyaliteit van Jaime aan Cersei was vooralsnog eindeloos, maar wat doen de laatste ontwikkelingen rond Cersei met die loyaliteit? Het zou passen bij Game of Thrones als Jaime juist tegen Cersei ingaat in het volgende seizoen.

2. Komt Jon Snow erachter wie zijn ouders zijn?

Na jarenlange theorieën kwam er in het afgelopen seizoen eindelijk de bevestiging: Jon Snow is de zoon van Lyanna Snow en Rhaeger Targaryen. Daarmee is hij het neefje van Danaerys. De vraag is: gaat Jon Snow dit te weten komen? Het ligt voor de hand dat dit wel het geval is, maar het is de vraag hoe lang het duurt voordat hij dit nieuws krijgt.

De volgende vraag is hoe Jon omgaat met dit nieuws. Zijn moeder is niet een burger uit de lagere klasse, maar een echte Stark en zijn vader een echte Targaryen, wat hem één van de laatste overgebleven Targaryens maakt.

3. Gaan Jon en Danaerys trouwen?

De Targaryens leverden eeuwenlang de koningen en koninginnen van Westeros. Hierbij was het traditie dat familieleden met elkaar trouwden om de bloedlijn puur te houden. Gezien er niet bepaald veel Targaryens over zijn, ligt het voor de hand dat Danaerys met Jon Snow zou willen trouwen, die half Targaryen is.

Gezien deze twee personages, samen met Tyrion Lannister, duidelijk de helden van het verhaal zijn, is het niet ondenkbaar. Wederom is echter de vraag wanneer de twee erachter komen dat Jon een Targaryen is. Dat is vrij essentieel voor deze theorie/voorspelling.

4. Komt er een confrontatie tussen Jon en Danearys

Voordat we tot een eventueel huwelijk komen tussen Jon en Danaerys, zou het zo maar kunnen dat ze met elkaar de confrontatie aangaan. Vooralsnog is er geen contact geweest tussen de twee en ook Tyrion heeft weinig connecties met Jon. Het zou daarom misschien zelfs wel logisch zijn dat ze elkaar eerst als vijanden zien.

Daar komt bij dat Melisandre Jon Snow zie als ‘de uitverkorene’, terwijl andere rode heksen Danaerys juist als de uitverkorene hebben aangewezen. Het zou goed kunnen dat de twee in eerste instantie beide een claim op de troon hebben en pas naar elkaar toe worden gedreven wanneer ze de White Walkers als gemeenschappelijke vijand krijgen.

5. Begint de oorlog met de White Walkers dit seizoen al?

Het ligt voor de hand dat de oorlog met Cersei dit seizoen het belangrijkste thema wordt en het laatste thema draait rond de oorlog met de White Walkers. Toch hebben we ook al enkele beelden gezien in het afgelopen seizoen waaruit blijkt dat de White Walkers letterlijk op de deur kloppen, met het gevecht van de Night Watch als hoogtepunt.

Onze voorspelling is dat we het komende seizoen een voorproefje gaan krijgen, maar dat het seizoen vooral gaat draaien om de driehoek van Cersei als koningin van Westeros, Jon Snow als koning in het Noorden en Danaerys als de grote uitdager.

Welke vragen heb jij nog over het komende seizoen? Laat het ons weten!

 

 

Leave a Response