Reizen

5 overschatte vakantiebestemmingen die je beter over kunt slaan

Jaro810 views
overschatte vakantiebestemmingen

Veel mensen gaan een of meerdere keren per jaar op vakantie. Alleen in Europa zijn er al tienduizenden vakantiebestemmingen. Elk jaar doet iedereen zijn research en zoeken we massaal een leuke vakantiebestemming uit. Sommige vakantiebestemmingen zijn veel beter als verwacht terwijl er ook flinke tegenvallers zijn. Om teleurstellingen te voorkomen hebben wij de 5 meest overschatte vakantiebestemmingen op een rijtje gezet. Onderstaande bestemmingen kun je dus maar beter overslaan…

#1. Pisa, Italië

Jaarlijks trekken miljoenen mensen naar het piepkleine dorpje Pisa. Waarom? Om die o zo bijzondere scheve toren te zijn. Iedereen wilt een foto maken waarbij het lijkt alsof zij of hij de toren als het ware overeind houdt. Volgens ons is deze bestemming behoorlijk overhyped. Heb dus niet te grote verwachtingen wanneer je Pisa bezoekt. Want te midden van duizenden andere toeristen een fotootje maken is het enige wat je hier zoal kunt doen.

#2. Santorini, Griekenland

Ook Santorini is niet meer wat het ooit was. We moeten eerlijk toegeven dat de zonsondergang op dit eiland spectaculair is. Enige wat je niet leest in de reismagazines is dat je deze zonsondergang niet in je uppie op een afgelegen rots bekijkt, maar met zijn duizenden tegelijk in een veel te druk dorp. Dan hebben we het nog niet eens over de cruiseschepen die het uitzicht verknallen. Kortom, dit eiland raakt overbevolkt, wat genoeg reden is om voortaan een ander eiland te bezoeken.

Lees ook: Dit zijn de 5 mooiste duikspots van Europa!

#3. Disneyland Parijs, Frankrijk

Ieder kind droomt ervan om naar dit beroemde pretpark te gaan. Het wordt gezien als de crème de la crème van alle attractieparken. In werkelijkheid valt het vies tegen. Als 5-jarig kind heb je het misschien niet door, maar nu als vader is het één grote hel in Disneyland Parijs. Veel te veel mensen en veel te hoge prijzen. Voor de sfeer kun je beter naar de Efteling gaan!

#4. Cancun, Mexico

Het beroemde Cancun is met name populair onder de Amerikanen, maar ook steeds meer Nederlanders bezoeken deze ‘zon-zee-strand’ bestemming in Mexico. Als je de plaatjes op het internet ziet, dan krijgen wij ook warme zomerkriebels. In werkelijkheid valt het allemaal een beetje tegen. De ‘Mexicaanse cultuur’ is hier bijna niet te vinden, de prijzen zijn er erg hoog én je vindt er veelal (dronken) Amerikaanse tieners.

#5. Stonehenge, Verenigd Koninkrijk

Iedereen kent de Stonehenge wel. Dit historische bouwwerk wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Gewoon om het ‘gezien te hebben’. De Stonehenge is ook zeker mooi, dat willen we niet ontkennen. Toch zijn er mooiere alternatieven. Zo is de Stonehenge door de jaren heen flink beschadigd en ligt deze pal aan een drukke weg. In de omgeving liggen vergelijkbare monumenten die volgens ons nog een stukje mooier zijn. Eén van deze bouwwerken is de Aveburyhenge. Denk aan de Stonehenge zonder de drukke weg, een stuk groter en minder beschadigd.

Wat vind jij de meest overschatte vakantiebestemming? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response