Films & Series

5 redenen om de serie Marco Polo te bekijken

Joris1587 views
5 redenen om Marco Polo te bekijken

Na Westworld kunnen wij ook absoluut Marco Polo aanraden. Deze Netflix-serie is gebaseerd op de avonturen van de Italiaanse ontdekkingsreiziger aan het hof van Kublai Khan in het Mongolië van de dertiende eeuw. Waarom je deze serie absoluut een kans moet geven wordt duidelijk na het lezen van de volgende 5 redenen om Marco Polo te bekijken.

1. Het is de Aziatische Game of Thrones

Spectaculaire slagvelden? Check. Manipulatie? Check. Incest? Check. Kindermoord? Check. Vrouwelijk naakt in overvloed? Check. Marco Polo bevat alle ingrediënten van een gemiddelde Game of Thrones aflevering. Toegegeven, sommige zijn iets prettiger dan andere, maar de serie schuwt niets en zonder dat het ooit goedkoop wordt. Je moet het maar doen.

2. Prachtige locaties

Mongolië Redenen om Marco Polo te bekijken

Marco Polo speelt zich af in Mongolië en China en net als de natuur, is de cinematografie om je duimen en vingers bij af te likken. Het is niet verwonderlijk dat de productie van het eerste seizoen meer dan 90 miljoen dollar heeft gekost, waardoor het na Game of Thrones de duurste televisiereeks ooit is. Adembenemende berglandschappen wisselen spectaculaire woestijnen af en na het kijken is het bijzonder moeilijk niet meteen een vliegtuigticket te boeken. Of alle afleveringen nog eens te bekijken.

3. Verschroeiend tempo

De laatste jaren is slow television ontzettend populair geworden (denk maar aan bijvoorbeeld The Wire), maar gelukkig kozen de makers van Marco Polo voor een sneller tempo. Elke aflevering gebeurt er wel wat nieuws waardoor je niet anders kunt dan blijven kijken. De pilootaflevering is misschien de enige uitzondering hierop, dus geef het zeker een paar afleveringen en voordat je het allemaal goed beseft, heb je beide seizoenen bekeken. En begin je af te tellen naar het nieuwe seizoen van Marco Polo. Nog 9 maanden…

4. Hundred Eyes

Marco Polo telt vele geweldige personages (zoals Kublai Khan en Jia Sidao, een bad guy gefascineerd door sprinkhanen), maar toch is er eentje dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Hundred Eyes is Marco’s leermeester die hem in de geheimen van kung-fu inwijdt. Hij is zonder twijfel de beste vechter en het grappigste personage. Hij werd zelfs zo populair, dat er een speciale aflevering aan hem gewijd werd die uiteraard ook op Netflix te bekijken valt. Enkel hij is al een reden om Marco Polo te bekijken.

5. Kung-Fu

Kung Fu Redenen om Marco Polo te bekijken

Na, of zelfs tijdens, het kijken van Marco Polo is de kans bijzonder groot dat je je gaat inschrijven voor een cursus kung-fu. Kung-fu is een geweldige, majestueuze en dodelijke gevechtsport. Bovendien worden alle gevechten heerlijk in beeld gebracht en zijn ze ten allen tijde overzichtelijk. Er werden gelukkig geen shaky cams gebruikt zoals in the Jason Bourne films en daar kunnen we alleen maar dankbaar voor zijn.

Ben je een fan van televisiereeksen zoals Game of Thrones, Vikings en Black Sails? Dan zal dit ander historisch drama ook bij jou ongetwijfeld in de smaak vallen. Want dit waren slechts 5 redenen om Marco Polo te bekijken, uiteraard zijn er veel meer. Als tip geven we je nog mee dat je best tijdens het weekend kunt beginnen kijken, zodat je gelijk alle afleveringen erdoor kunt draaien. Zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd!

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response