Nieuws

5 redenen om Westworld te bekijken

Joris1397 views
Logo Westworld

De laatste tijd heb je wellicht regelmatig de naam Westworld horen vallen. Wat is Westworld? Beeld je een pretpark in waar je verkleed als cowboy op bandieten kan jagen en je wildste (seksuele) fantasieën kan laten uitkomen. Daarbovenop loop je geen enkel risico om neergeschoten of afgewezen te worden. De enige limiet is je eigen morele code (en bereidheid om “het” met robots te doen). Dit is het veelbelovende uitgangspunt van de nieuwe serie Westworld. Hieronder volgen 5 redenen waarom je snel deze serie moet gaan volgen.

Evan Rachel Wood Westworld

Evan Rachel Wood als Dolores Abernathy en Luke Hemsworth als Ashley Stubbs (Bron)

1) Nieuw paradepaardje HBO

HBO heeft doorheen de jaren de reputatie opgebouwd van misschien wel de beste televisiezender op aarde. Naast Game of Thrones werden ook kleppers van formaat uitgezonden zoals The Wire, The Sopranos, Deadwood, Boardwalk Empire, Rome, Band of Brothers en vele anderen. Westworld is het nieuwe paradepaardje van de Amerikaanse zender en zou op termijn zelfs Game of Thrones moeten opvolgen als uithangbord van het televisienetwerk.

2) Ontzettend sterke cast

Anthony Hopkins (bekend van onder meer zijn legendarische vertolking van Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs) steelt de show, maar daarnaast legt ook Evan Rachel Wood een ijzersterke acteerprestatie op het matje. Je zou haast geloven dat ze echt een robot is. Daarbovenop bestaat de cast uit onder andere James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright en last but not least, Ed Harris die tal van blockbusters zoals The Truman Show, Enemy at the Gates en The Rock op zijn palmares heeft staan.

Anthony Hopkins Westworld

Anthony Hopkins als Dr. Robert Ford (Bron)

3) Michael Crichton

Het verhaal werd oorspronkelijk neergeschreven en in 1973 verfilmd door Michael Crichton, die bij het grote publiek bekend staat als de auteur van Jurassic Park. Maak na het kijken zelf de keuze of je liever een vakantie in een pretpark met dinosaurussen of robots wil doorbrengen.

4) Ramin Djamadi

De Duitser met Iraanse roots verzorgde de soundtrack voor onder meer Iron Man, Pacific Rim, Warcraft en Prison Break, maar brak definitief door dankzij zijn prachtige muzikale creaties in Game of Thrones. Ook de muziek in Westworld is een streling voor het oor, vooral de klassieke interpretatie van Paint It Black van The Rolling Stones tijdens de eerste aflevering.

Ed Harris Westworld

Ed Harris als de mysterieuze Man in Black (Bron)

5) Meeslepende plot

Westworld is een serie die niet in je koude kleren gaat zitten. Zowel tijdens als na het kijken roept ze vragen op over wat goed en slecht is en waar men de lijn trekt tussen mensen en robots, alsook hoe ver men kan en mag gaan met artificiële intelligentie. Daarnaast zorgt de uiterst zorgvuldige opbouw voor het oproepen van steeds meer vragen en kruip je telkens meer op het puntje van je stoel tijdens het kijken.

Voorlopig is Westworld enkel beschikbaar via de betaalzender HBO, maar het staat buiten kijf dat deze prachtige reeks gauw ook op een niet-betalende Nederlandse zender te bekijken valt. Je hebt dus geen enkele reden om dit spannende avontuur aan jou voorbij te laten gaan.

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response