Films & Series

5 Series die binnenkort uitkomen en het kijken waard zijn

David1045 views

Waar voorheen vooral films een hoop losmaakten bij mensen, zijn nu televisieseries de standaard geworden. Avondenlang een seizoen van voor tot achteren kijken is niemand vreemd en met steeds hogere budgetten voor series wordt ook de kwaliteit van de series beter en beter.

Ook voor 2017 staan weer een aantal topseries op de planning. Enkele hiervan zijn net gestart, terwijl anderen nog moeten starten. Mannennieuws.nl heeft een lijst van vijf topseries opgesteld die dit jaar uitkomen. Met deze series kun je klaar gaan zitten voor uren en uren bingewatchen.

1. Taboo

In een eerder artikel hadden we het al over Taboo, maar toch mag hij niet ontbreken in deze lijst, omdat het simpelweg één van de beste series van 2017 en de komende jaren belooft te worden. Het is ook één van de series die het meeste opvalt dankzij bekende namen als Tom Hardy (Bane in Batman) en Oona Chaplin (Game of Thrones).

In Taboo wordt het leven gevolgd van een avonturier aan het begin van de twintigste eeuw, die na jaren in Afrika te zijn geweest terugkeert naar Engeland om de erfenis van zijn overleden vader op te eisen. Al snel komt hij in een waar wespennest terecht. Lees er meer over in het artikel over Taboo.

2. 13 Reasons Why

Een serie die al snel veel stof deed opwaaien is 13 Reasons Why. In deze serie probeert de jonge Clay Jensen erachter te komen waarom zijn klasgenoot (waar hij verliefd op was) ervoor heeft gekozen om zelfmoord te plegen. De mysterieuze en enigszins duistere serie is met name in de Verenigde Staten beladen door onderwerpen als zelfmoord en verkrachting, maar wordt ook alom geprezen.

In de hoofdrollen spelen twee jonge talenten van twintig jaar die volgens de critici de serie met verve weten te dragen.

3. Iron Fist

Toegegeven, mensen worden langzaam een beetje superheld-moe, met continu nieuwe films van DC en Marvel. Waar we het eerst alleen moesten doen met een incidentele Batman- of Superman-film, is er nu ieder jaar wel een film. Nu komt er ook een serie bij: Iron Fist.

Al sinds 2003 werd er gewerkt aan een film over Marvel-held Iron Fist, maar telkens werd het project vertraagd of uitgesteld om uiteenlopende redenen. Uiteindelijk is er besloten een serie te maken over de held. Een spannende stap, omdat we nog niet eerder een dergelijke serie hebben gehad. De eerste recensies zijn goed, hoewel het de vraag is of men niet te laat is met het uitbrengen van een superheldserie.

4. Prison Break: Sequel

Ja, wat moeten we ervan denken? Prison Break was een enorme hit, hoewel het in de laatste seizoenen een beetje eentonig begon te worden. Toch is het een serie die de geschiedenis in is gegaan als één van de betere televisieseries van deze eeuw. De vraag is hoe het zal zijn met het vervolg van de serie. Het gaat hier niet om een spin-off, zoals we die al eerder zagen bij andere series, maar een echt vervolg.

Toch is het gek, gezien Wentworth Miller gewoon weer meespeelt, ondanks het einde van de eerste serie. De recensies zijn gemixt om het licht uit te drukken. Sommigen vinden het een extreem goede serie tot dusver, anderen vinden het verschrikkelijk. Dat zal betekenen dat de waarheid in het midden ligt en het waarschijnlijk goed is om zonder verwachtingen de serie in te gaan. Toch kunnen wij het niet laten om de serie op zijn minst een goede kans te geven.

5. A Series of Unfortunate Events

Als laatste wederom een bijzondere serie: A Series of Unforunate Events, met Neil-Patrick Harris van How I Met Your Mother in de hoofdrol. Geroemd om zijn komedietalent, maar dit keer in een iets serieuzere rol. Hoewel deze serie ook een goede laag (zwarte) komedie heeft, zien we Harris in een veel serieuzere rol terug en het is maar net of je door zijn herkenbare gezicht heen kunt kijken voor deze rol.

Het staat buiten kijf dat hij zijn rol als Count Olaf in de mysterieuze serie goed heeft vervuld, maar persoonlijke smaak van de kijker is hier wel een belangrijke factor. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken en gaat over drie kinderen die hun ouders verliezen bij een mysterieuze brand, waarna ze terecht komen bij hun ietwat mysterieuze oom.

Langzaam maar zeker ontdekken ze steeds meer geheimen over hun familie, die ook meer licht schijnen over de dood van hun ouders.

 

Hoofdfot: Shutterstock

Leave a Response