Gadgets

5 superhandige maar onbekende WhatsApp functies!

Jaro1031 views
whatsapp

De in 2009 opgericht berichtenapp Whatsapp is voor de meeste mensen niet meer uit hun leven weg te denken. De naam Whatsapp is een samentrekking van What’s up en application. Het Engelse What’s up betekent zoiets als hoe is het? Meer dan een miljard mensen gebruiken de app wereldwijd om berichten naar elkaar te sturen. De ongekend populaire app wordt in Nederland door ruim 12 miljoen mensen gebruikt. Bijna ieder gebruikt Whatsapp dus maar niet iedereen benut de mogelijkheden ten volle. Er zijn een aantal super handige maar onbekende functies van Whatsapp die we hier met je bespreken.

Berichten dikgedrukt, cursief of doorhalen

Bijna iedereen kent de symbolen in Word voor het maken van dikgedrukte, cursieve of doorgehaalde woorden of letters. Maar bijna niemand weet dat je deze opmaakfuncties ook in Whatsapp kunt gebruiken. Het is heel eenvoudig en zal je vrienden versteld doen staan. Je kunt berichten dikgedrukt maken door een sterretje voor en achter het bericht te zetten. Dan krijg je dus zelf *dikgedrukte tekst* te zien maar zal de ontvanger dikgedrukte tekst zien. Wanneer je een bericht cursief wilt maken moet je een laagstreepje voor en achter het bericht plaatsen. Je krijgt dan dus als het goed is zelf _cursieve tekst_ te zien. Voor het doorhalen van tekst gebruik je het ~ symbool voor en na een bericht.

Microsoft Office bestanden versturen

Samenwerken tijdens bijvoorbeeld een groepsopdracht is al lastig genoeg, en dan is het ook nog eens moeilijk om steeds de goede versie van het project te gebruiken. Vaak is het bij groepsopdrachten daarom een eindeloos heen en weer gemail van Microsoft Office bestanden zoals een Word document of een Powerpoint presentatie. Hoe handig zou het zijn om de meest recente documenten gewoon in de Whatsapp groep te delen. Dit kan gelukkig en is makkelijker dan je denkt. Door op de paperclip in de menubalk te klikken kun je een document delen uit je lokale opslag of Dropbox.

Gesprekken als ongelezen markeren

Het komt regelmatig voor dat je een gesprek opent terwijl je geen zin of tijd hebt om op een bericht te reageren. Vaak vergeet je vervolgens om op een later moment nog te reageren. Gelukkig kun je in Whatsapp ook eenvoudig gesprekken als ongelezen markeren. In de Android app doe je dit door het gesprek ingedrukt te houden en vervolgens in de menubalk op markeren als ongelezen te drukken. In de iOS applicatie doe je het door de chat naar rechts te vegen en op ongelezen te klikken.

whatsapp 2

Lees ook: Dit zijn de voordelen van Sim-only!

Privébericht naar meerdere personen versturen

Wanneer je een uitnodiging wilt versturen of een andere mededeling in meerdere privégesprekken wilt sturen, hoef je door een handige functie in Whatsapp niet steeds met kopiëren en plakken aan de slag te gaan. Door gebruik te maken van de optie verzendlijsten in het algemene menu kun je een bericht opstellen en tegelijkertijd aan verschillende contacten versturen.

Dataverbruik verminderen

Hoewel de internetbundels steeds groter en voordeliger worden gaan er toch nog veel mensen over hun databundel heen. Dit kost behoorlijk wat geld en is dan ook niet wenselijk. Whatsapp biedt gelukkig ook een handige functie om jouw dataverbruik te verminderen. Door bij instellingen naar chatinstellingen te gaan en het automatisch downloaden van afbeeldingen en video’s uit te zetten kun je een hoop mb’s besparen. Je kunt hier ook aanvinken dat deze media wel worden gedownload wanneer je verbonden bent met een wifinetwerk.

Wist jij al dat deze functies bestonden? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response