Wonen

5 Tips voor een moderne keuken

David2051 views

In steeds meer woningen is de keuken een integraal onderdeel van het interieur. Of het nu een open keuken is of een grote keuken waar veel tijd wordt doorgebracht aan tafel: het uiterlijk van de keuken is belangrijk voor de sfeer en algehele ervaring thuis.

Met een moderne en stijlvolle keuken zorg je ervoor dat je met plezier aan het koken slaat en zonder zorgen je gasten kunt ontvangen. Ben je van plan om de keuken te gaan verbouwen, dan kan Mannennieuws.nl je in dit artikel helpen met het kiezen van het juiste ontwerp en materiaal.

1. Modern = strakke lijnen

Jaren geleden was het mode om een keuken te hebben met veel ronde vormen en afgeronde hoeken. In oude keuken is de kans dan ook groot dat je dit terugziet. Tegenwoordig heeft een moderne keuken vrijwel altijd juist strakke lijnen en hoeken. Hoewel dit soms nog wel eens geassocieerd wordt met koud of industrieel, is dit helemaal niet nodig.

Veel moderne design keukens gebruiken strakke lijnen, maar zijn tegelijkertijd gezellig en gemoedelijk. Je kunt contrasten aanbrengen met apparaten of onderdelen met ronde vormen, maar doe dit subtiel. Bij een te grote mix van strakke en ronde vormen riskeer je dat de totale keuken onsamenhangend oogt.

2. De kleur – let op de rest van het interieur

Eén van de meest lastige beslissingen die je moet nemen bij het uitkiezen van de nieuwe keuken, is de kleur die de kastjes, het blad en apparatuur hebben. Hoewel de meeste moderne keukens neutrale kleuren hebben die in veel interieurs passen, zijn er altijd kleuren die beter of minder goed matchen met de rest van het interieur. Met name de kleur van de muren en vloer moet hierbij in ogenschouw genomen worden.

Bij Grando keukens is er een hoop keuze en kun je uitgebreid geadviseerd worden over de te kiezen kleur. Met de ervaring die het bedrijf heeft weten de medewerkers soms net wat sneller of een bepaalde kleur wel of niet past bij de rest van het huis.

3. Materiaal – een passend geheel

Naast de kleur is ook het materiaal waaruit de keuken bestaat een belangrijke factor om over na te denken. Ga je bijvoorbeeld voor hout, kunststof of moet natuursteen dominant aanwezig zijn? Ook hier geldt dat in vrijwel ieder interieur je wel een passende keuken kunt vinden van hout, kunststof of vooral natuursteen, maar ook hier geldt dat het een aardige klus kan zijn om het design aan te laten sluiten op de rest van het interieur.

Er bestaat hierbij niet goed of fout, maar het is goed om de mening van meerdere mensen te raadplegen voordat je een keuze maakt. Vaak wordt er gekozen voor een materiaal dat contrasteert met de vloer, bijvoorbeeld houten kastjes op plavuizen, maar ook hout op hout is een optie. In het laatste geval is een contrast in kleur wel verstandig.

Voor welk primair materiaal kies je?

4. Locatie van de apparatuur

Bij de installatie van een keuken zit je doorgaans vast aan de posities van de gas- en waterleidingen. Mocht je echter de indeling anders willen hebben, dan is de verbouwing natuurlijk wel het uitgelezen moment om hier wat aan te doen. Kijk samen met installateurs wat er mogelijk is en wat dit betekent voor zowel de werktijd van de installateurs als de bijkomende kosten.

Het verplaatsen van een koelkast en/of (elektrische) oven is over het algemeen een stuk makkelijk, omdat het hierbij vaak niet nodig is om leidingen te verleggen of verlengen.

5. Neem je tijd!

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: neem je tijd bij het uitkiezen van een nieuwe keuken. De kans is groot dat je gedurende het proces van zoeken en uitkiezen een paar keer van mening veranderd. Voorkom dat dit gebeurt nadat je al officieel een keuze hebt gemaakt en dus al vanaf het begin niet helemaal tevreden bent met je gloednieuwe keuken.

Vraag naar de mening van anderen, probeer de opties zo goed mogelijk te visualiseren en kijk rond naar de diverse opties die je hebt voor een nieuwe, moderne keuken. Om je hierbij te helpen kun je ook dit inspiratiemagazine gebruiken. Met de inspiratie uit dit magazine kun je op ideeën worden gebracht die je zelf misschien nog geen moment had overwogen.

 

Leave a Response