LifestyleAutomotive

5 tips om je motor zomerklaar te maken!

Redactie MannenNieuws619 views
5 tips om je motor zomerklaar te maken!

De motor kan weer uit de winterstalling en het voorjaar tegemoet.  Als motorrijder moet je je goed voorbereiden op het nieuwe seizoen. Of de zomer nu aanbreekt of het juist winter wordt: jouw motor heeft extra aandacht nodig. In deze blog geven wij je 5 tips om je motor voor te bereiden op zonnige ritjes.

1.     Controleer de banden

Wanneer je motor een tijdje stil heeft gestaan, zoals tijdens de winter, dan zijn je banden waarschijnlijk een beetje leeggelopen. Tijd om ze weer een beetje lucht te geven, want een juiste bandenspanning zorgt ervoor dat de banden minder snel slijten én betere wegligging. Hou een richtlijn aan van zo’n 2,2 tot 2,5 bar voor en 2,5 tot 2,9 bar achter. 

2.     Check de remmen

Controleer je remmen door te kijken naar je remschijven en remblokken en kijk naar de remvloeistof. Zit er niet genoeg remvloeistof meer in het reservoir? Vul deze dan bij. Het zakken van de remvloeistof kan te maken hebben met de slijtage van de remblokken of door lekkage. 

3.     Bekijk de verlichting

Bekijk de verlichting

Je gaat de weg op met helder mooi weer, maar onderweg is goede verlichting noodzakelijk. Ook in het voorjaar. Kijk of al je lichten het doen, inclusief je richtingaanwijzers en controleer of je remlichten werken. 

4.     Vervang de motorolie en het filter

Het kan zijn dat de motorolie al wat ouders is en al die maanden stilstaan heeft het geen goed gedaan. De olie zelf verversen is bij veel motoren vrij simpel om te doen.

5.     Zorg voor een volledig opgeladen accu

Vóór de winterstop kun je de motor aan een druppellader zetten. Heb je dit niet gedaan? Zorg dan voor een opgeladen accu voordat je de weg op gaat. Zo voorkom je dat de motorfiets moeilijk of niet wil starten in het voorjaar.

Tip: Vergelijk verschillende motorverzekeringen

Een motorverzekering is geen overbodige luxe, het is zelfs wettelijk verplicht. Meer dan logisch, want met deze verzekering is je mooie motor goed verzekerd bij schade. Wel zo’n fijn idee als je door heel

Nederland rijdt. Wil jij je lieveling op wielen verzekeren tegen schade, maar kun je moeilijk kiezen tussen alle verzekeringen? Je kunt hier gratis je motorverzekering vergelijken. Zo vind je binnen een paar minuten een passende motorverzekering.

Leave a Response