Uiterlijk

5 tips voor een goede persoonlijke verzorging

Redactie MannenNieuws1052 views
5 tips voor een goede persoonlijke verzorging

Als mannen staan we vaak versteld door het aantal verzorgingsproducten wat vrouwen gebruike. Van tonic, tot een masker, tot een gezichtscreme en een scrub; het zijn oneindig veel producten. Naast dat het veel producten zijn, betalen ze vaak ook veel voor deze kwalitatieve producten.  Het kan zijn dat je dit wat overbodig vindt. Dat is goed te begrijpen. Toch is het voor mannen ook belangrijk om onszelf goed te verzorgen, zoals het gebruiken van een kwalitatieve Goldwell shampoo. Het is namelijk belangrijk om er verzorgd uit te zien. Maar, wat zijn nou de belangrijkste elementen van persoonlijke verzorging?

Het gezicht reinigen

Voor vrouwen is het vanzelfsprekend om het gezicht te reinigen vanwege het gebruik van make-up. Maar, ook voor mannen is dit net zo belangrijk. Wij raden je namelijk ook aan om je gezicht in de ochtend te wassen met een goede cleanser of tonic. Dit werkt huidveroudering en puistjes tegen. Eventueel kun je één of tweemaal per week een scrub gebruiken om dode huidcellen te verwijderen.

De juiste behandeling van de baard

Een goed verzorgde baard zorgt ervoor dat we goed de dag doorkomen. Het is tenslotte een van de eerste aanspreekpunten in ons gezicht. Het onderhouden van de baard is dan ook erg belangrijk. Houd het op één lengte, zodat de baard er verzorgd uitziet. Dit kan al heel snel in de ochtend met bijvoorbeeld een trimmer. Net als je haar moet ook je baard worden gewassen, hiervoor zijn speciale baard shampoos.

Verzorging van de ogen

Verzorging van de ogen

De verzorging van de huid rondom de ogen zijn minstens zo belangrijk. Wanneer de huid rondom de ogen namelijk goed wordt verzorgd, zullen wallen zich namelijk minder snel voordoen. Kies een milde oogcrème die de huid rondom de ogen verzorging, bescherming en hydratatie biedt.

Conditioner

Het gebruik van conditioner wordt door mannen vaak onderschat. Waarschijnlijk wassen we allemaal ons haar met shampoo,zoals bijvoorbeeld een Davines shampoo, maar ook een conditioner kan hierin niet ontbreken. Het zorgt ervoor dat je haar een natuurlijke glans krijgt. Naast deze glans zorgt het ook voor voeding, die niet kan ontbreken. Een conditioner helpt het haar namelijk versterken, hydrateren, voeden en beschermen.

Leave a Response