Reizen

5 tips voor jouw ultieme mountainbike vakantie

Redactie MannenNieuws2761 views
mountainbike vakanties

De zomervakantie is weer aangebroken. Auto’s worden volgeladen en vliegtickets worden inmiddels al geboekt. Heb je nog geen plannen, of ga je liever wat later in het jaar op vakantie? Het heerlijke weer maakt zich bij uitstek geschikt voor een mountainbike vakantie! Of je nu binnen, of buiten Nederland op vakantie gaat; met deze tips wordt jouw mountainbike vakantie er eentje om nooit te vergeten.

1. Neem een goede mountainbike mee

Het klinkt misschien logisch, maar een professionele CUBE mountainbike is natuurlijk een echte must. Een mountainbike vakantie wordt een stuk lastiger wanneer je alleen een omafiets tot je beschikking hebt. Die gaat vaak toch net wat minder soepel over die heuveltjes. Heb je geen goede mountainbike en heb je ook geen budget om er eentje aan te schaffen? Vraag dan eens rond bij vrienden en familie, of ga op zoek naar een vakantielocatie waar je eventueel mountainbikes kan huren.

Tip: Kijk eens bij fietsenwinkel Bikester.nl voor goede mountainbikes.

2. Bepaal je niveau

Ben je een beginnende mountainbiker, of heb jij inmiddels al meerdere keren door de Alpen gefietst? Een belangrijk gegeven wanneer je jouw mountainbike vakantie gaat plannen. Ga je in een gezelschap op pad? Houd dan ook het niveau van je medereizigers in het achterhoofd. Leave no man behind!

3. Zoek een goede route

Nu lijkt het je misschien heerlijk om lekker naar Spanje te gaan, maar het is toch ook wel belangrijk dat er een goede mountainbike route in de omgeving is. Gelukkig kun je gewoon online op zoek gaan naar een aantal toffe routes. Zo vind je binnen een paar minuten de tofste GPS routes door Duitsland, Luxemburg, België en Nederland. Sommige locaties hebben ook speciale mountainbike routes – neem dus vooral even de tijd om alle mogelijkheden in overweging te nemen.

4. Wat wil je nog meer?

Naast het vinden van de ideale locatie om te mountainbiken, zijn er vast meer dingen die je graag zou willen doen deze vakantie. Wil je bijvoorbeeld ook wat genieten van het strand, dan is het wel erg handig als er een strand in de omgeving is. Houd je ook wel van een feestje op zijn tijd? Zorg dan dat je de juiste steden aandoet waar je zowel kunt genieten van de sport, als van een lekker biertje in een leuke feest stad.

5. Vergeet de overige materialen niet

Naast je mountainbike zijn er natuurlijk nog meer kledingstukken en materialen die erg goed van pas komen tijdens een mountainbike vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een extra paar kniebeschermers, een fietspomp en een paar flessen voor voldoende water? Maak eventueel een checklist voor vertrek, om er zeker van te zijn dat je alle benodigdheden hebt.

Leave a Response